Sıfır Astra H aldım 2 dakika sürdüm yolda kaldım

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan launch
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
tüketici kanununda değişim konusu açıkça belirtilmiş.

Tamir edilebilecek bir hata sebebiyle değişim yapılması hakkaniyetle bağdaşmayacak bir talep, sadece ve sadece bu sebeple motorda da bir arıza meydana gelmişse ancak o zaman değişim söz konusu olabilir.

maalesef hemen her türlü arızada değişim talep etme yönünde bir meğilimiz var, ama bazen de bunun suyunu çıkartıyoruz.

hakkınızı arayın tabii ki, ama elde edeceğiniz tek şeyin aracın garanti kapsamında tamiri olduğunu düşünüyorum.

Ancak bu arızaların tekrarlaması durumunda başkaca haklarınız söz konusu olabilecektir.

--şanstır şans.. opelin suçu değildir. olamazda zaten..
--belliki şanssız birisin..
--diğer pek çokları gibi şanssızsın sende..
--hem haşa allah yapısı değil ya, kul yapısı, olabilir..
--yarın birgün başka şeyler olduğunda da şanstır..
--sıfır alınan her araçta olabilir bunlar, demekki şanssızmışın ki sana denk gelmiş..
--ufak tefek şeyler olabilir, şanstır şans..

yahu amma mukadderatçısınız!! sıfır arabada sorun çıkmasının neresi normal, neresi şans?? daha başında bu hataları gören biri , sonrasından nasıl emin olur!! hep diyorum opel'in alman kimliğini mahvetti amerikalılar diye, buradada aynı şey.. nerede alman titizliği, nerede alman detaycılığı, nerede alman kalitesi?? opel basbayağı amerikan olmuş, tam tüketim toplumuna hitap eden, fazlasıyla seri üretilen, üretilirken çokda dikkat edilmeyen bir araç oldu opel.

nerede a kasa vectra, nerede commodore, nerede ascona, nerede omega, nerede calibra.. nerede 40 memlekette, 40 değişik ismi olan son kasalar..

benim arkadaşım pazartesi golf aldı salı sabahı arabayı geldi servis çalıştırdı.
ve bu olay vosvos dada çok kişinin başına gelmiş.
servis demişki tamamen sansızlık.
tamam opel kötü vosvosdamı kötü.
peki söyleyin ne alalım...

eğer gerçekten tamir edilince bana ilerde hiç sorun çıkartmıycaksa ve hatta böyle bir şey olduğunu bile hatırlamıycaksam bence de arabanın değiştirilmesine gerek yok. sadece beni manevi yönden tatmin eder bu.

peki ayıplı malda ayıp oranında bedel indirimine gidilmesine ne diyorsunuz?

benim arkadaşım pazartesi golf aldı salı sabahı arabayı geldi servis çalıştırdı.
ve bu olay vosvos dada çok kişinin başına gelmiş.
servis demişki tamamen sansızlık.
tamam opel kötü vosvosdamı kötü.
peki söyleyin ne alalım...

opel türkiyenin bir eşide doğuş oto.. doğuş beni öyle bir yıldırdı ki, 15bin lira kapora verip, 50binliraya almayaniyetlendiğim golf VI dan vazgeçirdi. ki o aracı hala çok beğenirim ama işin ucunda doğuş olduğu için asla ve kata bulaşmam.. Türkiyede bazı şeyler kanunen belirlenmedikçe sıfır araba almak her zaman riskli geliyor bana..

berat sıfır araba almak konusunda bende obsesyon oluştu. galiba atıp tuttuklarıma fazlada aldırış etmemek gerek ..
-------------------------------------------------------------------

bu arada o arabanın motorunu bile değişirler ama arabayı değiştirmezler.. değişimin belli şartları var ki o şartlar oluştuğunda bile değişimi kabul etmiyorlar. zararın tazminini de isteyemezsiniz çünkü zaten onarım yoluyla tazminini sağlayacaklar.. yapabileceğiniz tek şey manevi zararı tazmin için ekstra birşeyler talep etmek olur. hicap ederlerse verirler belki.

Son düzenleme:
Arabaya xenon, cam filmi, hava filtresi falan alcaktım ama artık bu arabaya yatırım yapmam. Ne zaman elimde patlıycak, ne zaman değiştirmem gerekecek belli değil. Alcağım şeyler üstünde kalıcak boşu boşuna. Xenon ve hava filtresi gerçi çıkarılıp eğer aracın yenisi gelirse ona takılabilir.

sifir arabalarda bazi sorunlar cikabilir zamanla düzene girer bence hic canini sikma .arabanin garantisi var zaten gidersin gerekeni yaparlar hic kendini arabadan sogutma yarin yasadigin bu stres aklina bile gelmez..

Arabaya xenon, cam filmi, hava filtresi falan alcaktım ama artık bu arabaya yatırım yapmam. Ne zaman elimde patlıycak, ne zaman değiştirmem gerekecek belli değil. Alcağım şeyler üstünde kalıcak boşu boşuna. Xenon ve hava filtresi gerçi çıkarılıp eğer aracın yenisi gelirse ona takılabilir.

Bence, siz bu konuyu;

http://www.sikayetvar.com/index.php?ara=opel&loc=ara

mutlaka yazın.

Opel, tüm şikayetlere, mutlaka cevap yazıyor. Eğer sorununuz çözülmez

ise, hem Reis Oto, hem de Opel hakkında elinizde, 2 yıllık garanti

sürecinde, bir delil olmuş olur. Gelişmeleri bekliyoruz.

usta senıın yapacagıın en iyi olay al aracıınıı gotür bi ıustaya göster dışşarda ama işşini anlayan biri olsun tamam mıı eger ki derse sorun cıkarıır yada contan gitmişş diye bi rapor tuttur orda sonra git şikayet et sana sandıık motor getirsinler dirakt eger ki bişşi olmaz derlerse bin sonucta sen bu araca o kadar para saydıın kıı sankıı 2 el arac hııc mıı hararet yapmııyor kulaktan dolma seylere ıınanma gotur dıısarıı goster aracıınıı sonrada ııcıın rahat rahat bıın sonucta aracıında bıı sorun yok boyada sorun olsa tamam degııstrsıınler ama motor olunca tek yapckalarıı sana sandıık motor gönderirler sonucta benıım dusuncem... sende ııcıın rahat etmesıınıı ııstııyorsan o sekıılde dıret ve aracıından soguma opel guzel arabadıır motoru saglamdıır hemen ole 1 hararetle bıısııde olmaz opele gavur yapmııs yanıı...

valla sorunun inş en kısa zamanda ve senin istediğin gibi sonuclanır
ben farklı birşey soyleyeyim opel kullanıcısı vatandaşların büyük bir coğunluğu 2004/2005 sonrası tüm modellerinde şikayet eskiye oranla artmış gibi opel kalitesini
bozdu mu ne

Arkadaşlar bende mayıs başında astra HB cdti sipariş etmiştim. 14 Mayıs ta arabanız geldi kredi işlemlerini halledin dediler. Gittim arabayı görmeden kredi işlemlerini hallettim.
Sonra 20.05.2009 da arabanın işlemleri bitecek isterseniz görmeye gelin dediler.

İyiki görmeye gitmişim. 19.05 de aracı görmeye gittiğimde arabanın arkacam lastiklerinin eriyip tampona kadar aktığını gördüm. Satış temsilcisi, "buna birşey yapamayız bir hafta gezin kendiliğinden düzelecektir" dedi.

Ya hemen yeni araç vereceksiniz ya da tamir edip değer kaybını iade edeceksiniz dedim.
Opel genel merkez ile bile görüştüm. Sonunda da aracı iade edip paramı geri aldım .
Ancak opel daha önce imzaladığım kredi sözleşmesine göre daha teslim almadığım krediyi bankadan çekmiş ve krediye faiz işlemeye başlamış. Bana paramı iade ederken bankaya verdikleri faizi kestiler :(

Neyse lafı uzatmayayım.
Konu olan araçların kalitesizliği veya mükemmel olmaları değildir.

Asıl konu araçlarda ortaya çıkacak hatalarda, arızalarda firmaların takındığı tavırdır. Her araçta arıza veya hata çıkabilir. Hatta mercedes te bmw de de çıkar.
Aslında bu markalarda aracın kalitesi kadar satış yapıldıktan sonraki hizmet kalitesi de markanın kalitesini belirler.

Opel mercedes ten bmw den çok daha kaliteli bir araç yapabilir. Ancak hizmet kalitesi hiçbirzaman aynı olamayacağı için yine aynı yerinde devam eder hatta şu anda olduğu gibi iflas eder.

Ben opel aracımda arıza çıktığı için değil, servisin ve opel genel müdürlüğünün "aracınızı böyle alın ya da 2-3 hafta daha bekleyin yenisi gelirse verelim" şeklindeki tavrı yüzünden opelden vazgeçtim. Bundan sonrada opel herzaman en son tercihim olacaktır.

Geri