Sıfır aracın mtv hakkında

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan osmannn
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

osmannn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar temmuz ayında trafiğe çıkan sıfır aracın 1. motorlu taşıtlar vergisi varmıdır ? Yani araç gümrükten girdikten sonra mı vergi ödenmeye başlıyor, yoksa trafiğe tescil edildiken sonra mı ?

Vergilendirme tescil tarihinden sonra başlamalıdır.

Yoktur.

Black Girl

teşekkürler

bende temmuz ayında 0 araç aldım. trafik tescil işlemlerini yaptık plakayı aldıktan sonra mtv si oalcak. mtv si henüz sistemde görülmüyor ama 1-2 haftaya sistemde gözükür yani 2. dönem vergisini vereceksin.

14 mayısta satın aldığım aracın ocak mtv sini de ben yatırdım sizce normal mi?

varsa da, bu verginin bayii tarafından ödenmesi gerekmiyor muydu çünkü 1.5 ay için ocak mtv sini de yatırmak zorunda kaldım..

14 mayısta satın aldığım aracın ocak mtv sini de ben yatırdım sizce normal mi?

varsa da, bu verginin bayii tarafından ödenmesi gerekmiyor muydu çünkü 1.5 ay için ocak mtv sini de yatırmak zorunda kaldım..
Yasaya göre 30 Haziranda da tescil işlemi yapılsa MTV 1. taksidi ödeniyor. Pazarlık aşamasında bayinin ödeyecekleri ile müşterinin ödeyecekleri satış sözleşmesine açık açık yazılmalıdır. Arada herhangi bir yazılı sözleşme olmadığı sürece MTV, tescil masrafları, sigorta giderlerinin yasal muhatabı alıcıdır.

Teşekkürler hocam gerekli fatura indirimini yapmışlardı sanırım bunu da göz önünde bulundurarak yaptılar o fiyatı ;)

Ben mayısta aldım ilk taksit bayi tarafından ödenmişt.

Geri