sıcak havada uzun yola çıkacağım

Bu altı çizili kısmı tam anlayamadım, nasıl oluyor ?

bunun nededi eger araç hareket halindeyken klimayı çalıştırısanız klima motorunun içindeki pistonlar kol çıkarabilir(ani yük binmesinden dolayı) ayrıyetten ekstra motora yük binmesinide azaltmış oluyoruz

2006 combo var altında için rahat olsun bendede combo vardı aşırı sıcaklarda uzun yol yaptık hiçbir problem çıkarmadı Şükürler olsun
Yolun Açık olsun.

klima komprösürüne anlık aşırı yük bindirmemek için... motora değil...

Motora yük biner ama motor klima kompresöründen daha güçlü olduğundan kompresör hasar görebilir, bu manada ;)

hepinize teşekkür ediyorum arkadaşlar. Klima sorununu ise bana opel değil wolkswagen yetkili servisi söyledi :) kısacası klimanın ömrü 10 yıl ise bu yöntemle kullanırsan 15-20 yıl olur demişti. Bilmiyorum ne derece doğru ama ne olacak canım seyir halindeyken debriyaja basıveriyosun ondan sonra açıyosun devam :)

gidiş geliş şehirlerarası yolda konvoy halinde 3 tane kamyon veya otobüs vs. peş peşe sollamadan önce klimayı kapatıyorum daha iyi ivmelenmek ve sollamayı kısa sürede tamamlamak için ...vites boşta iken veya debriyaja basıp kapatıp açmak lazım dikkat etmiyoruz çoğu zaman

hayırlı yolculuklar. şehir içi kullanımda hiç bir sorununuz yoksa uzun yoldada olmaz merak etmeyin. herhangi başka bir aksilik çıkmazsa tabi. inş. çıkmaz. yolunuz açık olsun.

Arkadaşların da dediği gibi yağı suyu tamamsa sorun çıkmaz fazla süratve hatalı sollama yapmamaya mucurlu yollara ve eriyen asvalta dikkat ettiğiniz sürece pek bir sıkıntı yaşayacağınızı sanmıyorum bir de sıcak rehavet veriyor ona dikkat edin iyi yolculuklar Allah kaza bela vermesin;)

Geri