Servis: lastik izleme sistemi hatası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Selim80
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Selim80

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Lastik basınç sensörü bir tanesi okumuyor lastiği söktüğümde sensör ayrılmış tı lastiğin içinde idi . Lastikçi geri yerine taktı ve lastiği şişirdi fakat aynı okuma sorunu düzelmedi. Bu konu ile ilgili bilgisi olan varmı...

Evet Hasip bey kalibrasyon işlemini yaptım. Fakat yine aynı lastik okumadı. Sorun devam ediyor.

Hocam o zaman sensörün arızalı olduğundan şüphelenebilirsiniz. Servise gitmekte fayda var.

Lastik basınç sensörü bir tanesi okumuyor lastiği söktüğümde sensör ayrılmış tı lastiğin içinde idi . Lastikçi geri yerine taktı ve lastiği şişirdi fakat aynı okuma sorunu düzelmedi. Bu konu ile ilgili bilgisi olan varmı...
Bende de aynı sorun mevcut. Servis önce kalibrasyon yapalım dedi ve sonra da 49 bar hava basmışlardı. Sorun devam etti. servisin dediği gibi side de %99 sensör arızası var zannımca. Değişecek :(

İyi günler arkadaşlar.Aracım 2017 astra sedan edition plus.Tüm lastik hava basınçları 34 psi.
En az 10-15 kez kontrol ettim.Fakat sabah araca bindiğimde sağ arka lastik uyarı veriyor.Havasını kontrol ettiğimde herhangi bir hava eksilmesi yok.34 psi olmasına rağmen sensör eksik hava basıncı olduğu uyarısı veriyor.Lastikleri değiştirmedim herhangi bir değişiklik olmadı lastikte.Bir sabah kalktığımda birden olan bir olay.Yardımcı olursanız sevinirim.Teşekkürler

resetleyin lastik havalarını tamamladıktan sonra,gene aynı devam ederse sensörünü kontrol etttirin

• Beğen
Tepkiler: gokhantuna22
4 lastik basınçlarını tekrar kontrol edip aynı yapın daha sonra ayarlardan hafif eco ve Max seçenek arasından birini seçin hata düzelecektir inşallah

• Beğen
Tepkiler: gokhantuna22
  • Beğen
Tepkiler: Murat
Ayni sorun bende de oldu ama bu şekilde yaptım ama duzelmedi ayrica resetleme nasil yapiliyor ben yanlis mi yaptim ki. Ben set tusuna uzun basarak evet seceneginden yaptim. Dogru yaptigimi bilmiyorum bu sorun neden yapae ki anlamiyorum

Geri