Servis kazası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bazılarıda kendi çıkarlarını düşünerek hızlı qidiyorlar ışık ihlali yapıyorlar...bilmem diğer okula yetişeceğim bilmem fabrikaya yetişeceğim vs. vs. öğrenciler umurlarında deqil...

Bu aracın kaza yaptığı yerin asfaltı düzgün ve yeni, fazla trafik yoğunluğu olmadığı için de sürat yapmaya uygun bir güzergah. (Sasalı yolu) Bu nedenle servisin ışıklar bölgesine kadar süratli geldiği belli. Kavşağa geliyorsun yavaşla be adam:mad:, aracı bir karış daha sola alabilseymiş bu kadar kötü sonuçlar olmayabilirmiş.

usta keşke bi fotosunu ckeseydin aracın ıbreti alem için koysaydın buraya...

Aklımdan geçti ama özellikle aracın içini çekmeye insanın duyguları el vermez. Birazdan aracımın yanına gideceğim belki uzaktan dışını çekerim.

sadece servisler değil halk otobusleride aynı sekilde. canakkalede terzioğlu kampüsünun oradan sehir içine girerken kırmızıda gecti tır biçiyodu otobusu hiç umrunda değildi soforun deli oldum.

sadece onlar degılkı 4 sene boyunca bende safranbolu beledıye otobüsleriyle kavga ettım ama nafıle...en sonunda soforler odasına basvurdum ve sofore uyarı gelınce adam oldu...sizde gördüğünüz aracları soforler odasına sıkayet edersenız bence cok yayarlı bır iş yapmıs oluruz...

Savaş abi evet haklısın ankarada 4 sene yaşadım bende Melih efendinin en güzel yaptığı iş o servisleri kaldırmak oldu, ama abi bu servis şoförlerine bi çözüm bulmaları gerekli bu adamlar neredeyse tüm Türkiye çapında aynı şekilde çıldırmış vaziyette araç kullanmaktalar :mad:Ben Ankaradayken Çankayada oturmaktaydım okulum ümitköydeydi servis şoförü o kadar piskopatça kullanıyorduki en sonunda gidip okula şikayette bulundum ve daha sonra tüm servisçiler birazda olsa toparlandılar :( önümde veya yanımda bi servis olduğunda yemin ederim napıcağını düşünmekten acaba önümemi atlıycak acaba öndekine vurmaktan kaçarken benim üstümemi çıkıcak demekten anam ağlıyor :mad:
E be şoför bey hadi sen kendini evdeki eşini çocuğunu düşünmüyosun araçtaki daha küçücük çocukların hayatını tehlikeye atmaya ne hakkın var onların ailesine yazık değilmi :mad:Abi devletimizin bir an önce bi tedbir alması gerekli ; mesela servisler zorunlu haller dışında şerit değiştiremez diye bi kanun ve dahada sıkı denetim çocuklardan birinin kemeri takılı değilse hemen cezayı kesmeli, şoförlerin hepsini bi piskolojik testten geçirmeli ve taksilerdeki mobese sistemini yapmalılar nasıl kullandığı görülmeli ve bu sayede servisçide hiç bi yanlış hareket yapamaz :(

Bunların emniyet kemerleri evlere şenlik, var mı var misali. Belden bağlamalı. Omuz desteği yok. Çocuk ya bunun arasından fırlar yada Allah vermesin kaza anında beli bile kırılabilir. Onların canı ne ki. Kışın TÜV'de bir okul servisinin eksik emniyet kemeri ve eksik ekipmanlarını içeren durumunu tartışmıştık. Bazı arkadaşlar sırf TÜV'ü eleştirmek için servis şoförüne (mal sahibinin ağzından küfür eksik olmuyordu, şoförü ise ondan aşağı kalmıyordu, saç sakal birbirine karışmış orman kaçkını gibiydi) arka çıkmışlardı. Buyrun işte sunucu. Hadi şimdi de bu adamı da savunun bakalım.

sadece onlar degılkı 4 sene boyunca bende safranbolu beledıye otobüsleriyle kavga ettım ama nafıle...en sonunda soforler odasına basvurdum ve sofore uyarı gelınce adam oldu...sizde gördüğünüz aracları soforler odasına sıkayet edersenız bence cok yayarlı bır iş yapmıs oluruz...

:alkis::alkis::alkis:+ bu tip katil adaylarına acımamak lazım. Ben ağlıyacağıma onlar ağlasın deyip gerekli şikayetleri yapmalıyız.

çok yazık olmuş, Allah rahmet eğlesin :(

abi haklısnız bi servis minibüsünün 88 km/h hızı geçmemesi lazım ama altlarında yeni araba olduğu için deli gibi basıyolar yolda sanki altındakinin farkında değilmiş gibi 4 tekerlekli bi metal yığını neyine güvenipte o kadar basıyorsun ve başkalarının çoçuğunun sorumluluğunu alıyorsun ben çok tartıştım servis şöforleriyle sağ şeritte 60-65 km/h yi geçemiyordu ben varken çünkü şikayet edeceğimi söyledim millet çığlık atıyordu arabanın içinde başkalarının da hoşuna gidiyordu 100-140 km/h hızla gitmek... içindeki öğrencilerde söylüyorlar hızlı gitmesini sanki 5 dk geç varsalar evlerine bi şey olcak

sany1105.jpg

sany1106.jpg

Geri