Servis kazası

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan smihci
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
aaslında emniyette şöyle bir sistem olacak. isteyen herkes aracında yada yaya seyir halinde taşıdığı kamera ile trafik kurallarını ihlal edenleri kaydedicek. sonra bunları emniyetin kurduğu belli yerdeki bilgi işlem merkezlerine götürecek. incelenen görüntülerle araç sahiplerine görüntülerle beraber ceza makbuzları yollanacak. ödenen cezaların belli bir kısmıda görüntü sahibine ödül olarak verilecek. Bakın o zaman hem işsizliğe çözüm, hem işi olana ek gelir hemde trafik kurallarına saygı nasıl değişiyor... yoksa bu polislerle bu iş zor. adama plaka veriyorum çevirin ilerde diyorum takip ediyorum ohooo adamı ne çeviren var ne uyaran...

Bugün aracın hasarı ile ilgili tutanak tutuluyordu, öğrendiğime göre bu şahıs şimdiye kadar 27 kez kural ihlalinden ceza yemiş. Yani bir nevi ceza yeme, kurallara uymama hastalığına tutulmuş. Kural hatasından 27 kere ceza yiyen bir şahıs servis, taksi, dolmuş, toplu taşıt gibi araçlarda asla sürücülük yapmamalı.

aaslında emniyette şöyle bir sistem olacak. isteyen herkes aracında yada yaya seyir halinde taşıdığı kamera ile trafik kurallarını ihlal edenleri kaydedicek. sonra bunları emniyetin kurduğu belli yerdeki bilgi işlem merkezlerine götürecek. incelenen görüntülerle araç sahiplerine görüntülerle beraber ceza makbuzları yollanacak. ödenen cezaların belli bir kısmıda görüntü sahibine ödül olarak verilecek. Bakın o zaman hem işsizliğe çözüm, hem işi olana ek gelir hemde trafik kurallarına saygı nasıl değişiyor... yoksa bu polislerle bu iş zor. adama plaka veriyorum çevirin ilerde diyorum takip ediyorum ohooo adamı ne çeviren var ne uyaran...

Bu sistem işlese memlekette ne biçim yeni zenginler, Koç'lar, Sabancı'lar olur. Her araca kamera da konabilir. Ama bunların ayarlarına müdahale edenlere çok ağır cezalar verilmeli, ehliyetlerine belli süreler için el konmalı. Alkol olayında özel araçlar için 0,50 promil sınırını aşanların ehliyetine anında el konuluyor. Bence bu durum adil değil. Bu sınırın çok çok üzerinde yakalananların da ehliyetine 6 ay süre ile el konuluyor. Bu iş katlamalı olmalı. Vatandaş ilk kez biraz masumca az biraz alkol almış ve 0,50 promille yakalanmış, hemen ehliyetine 6 ay süre ile el koyuyorsun, diğer taraftan adam alkolik bu değerin 4-5 katı fazla limitle yakalanmış, bir de utanmadan sırıtan adama da aynı muamele. Bence cezalar, alınan alkolle, devamlı inatla yapılan aynı hatalarla orantılı olarak artırılmalı.

yazık ya....şu hale bak, e abi çakal gibi kullanıyorlar ya burdada öle günah değilmi işte ya ne işe yaradı bak tüh.. Allah sabır versin ateş düştüğü yeri yakar..

Geri