Servis fiyatları

kemal erim

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Astara G aracımın triger setini opel parçası satan sitelerin birisinden alıp özel serviste değiştirmek niyetindeydim. Birde yetkili servisten de fiyat alayım dedim Twinport trigel seti yetkili serviste 380TL. Parça satan sitede ise 220TL, Parçaların ikiside GM. Yetkili servis sorumlusu arkadaşa bu parçalardaki fiyat farkınından bahsettiğimde "Onların sattığı parça orjinal değil" Opel parçası satanların GM'den parça almaları mümkün değil, eğer gerçekten Orjinal opel parçası satacaksa benden(Yetkili servis) alacak ve benim parça fiyatım 380TL dolayısıyle bunların 220TL parça satması mümkün değil şeklinde söyledi, Benim de kafam karıştı :confused: Bu işin aslı astarı nedir. Cevap veren arkadaşlara teşekkür ederim.

Son düzenleme:
parça GM olsada üretildiği ülkeler belki farklı olabilir.
bu yüzden olabilir mi acaba ?

bence ayak yapmış kendisi sonuçta servis hem parçaya koyuyo hem işciliğe bence internetten alın dün bana debriyaj bilyası lazımdı internette 185 liraydı aynı parcayı 26o liraya aldım aceleydi araba sökülmüştü şanzuman felan yoksa internetten alıcakdım..

Yetkili Servis onun adı. Soyarlar adamı. Müşteri çekiyor inanmayın.

Ben hiç yetkili servise gitmedim. Kendi ustamın taktığı tüm parçalar orijinal Opel GM parçaları garantisiyle.

sahte diildir orjinaldir
o kadar ortada satılan gm ürünleri var hepsi sahte olsa gm türkiyeden sorumlu olan kimse sahtecilikle ilgili hepsini toplatır herkesede dava açarlardı
kesinlikle her 2 side orjinaldir
şöyle düşün
sen perakendiciye sormuşsun
diğerkiside toptancı
fiat farkı olması çok normal ki servislerdeki maliyetler kar oranları falan filan
onu alıp ustaya taktırdığında birde işçilik alacaklar ki yinede daha ucuza mal olur

triger

bende 4 sene dolduğu için triger değiştirdim. continental taktırdım. sonuç olarak bu firmalar gm için üretim yapıyorlar. benım bıldıgım gm in kayış vs üretimi yok. zaten ustalarda bunu söyluyor. serviste yaptırsanız 600 700 en az verceksınız. özelde yaptırdım ve ustada servis ustasıymış önceden 280 e işçilik dahil tüm kayışları değiştidir. devirdaim iyi durumda gerek yok demişti. zaten araç 19bin civarında. daha öncede baskı balata bitmişti uzun yolda nasıl oldugunu bende anlamadım mecburen servise gıttım adamlar 700 kagıt aldılar 300 ytl lik iş için dahada gitmem.

dışarıdan aracağınız parçada GM yazmaz..gm için üretim yapan örnek LUK yazar ve opelin orjinal parçasıdır..LUK firması dışaırda yedek parça satan dükkanlar içinde üretim yapar.. yani bir fark yaktur servis garantisi vs olmaz..bunlarıda hesaba katmak lazım

sahte diildir orjinaldir
o kadar ortada satılan gm ürünleri var hepsi sahte olsa gm türkiyeden sorumlu olan kimse sahtecilikle ilgili hepsini toplatır herkesede dava açarlardı
kesinlikle her 2 side orjinaldir
şöyle düşün
sen perakendiciye sormuşsun
diğerkiside toptancı
fiat farkı olması çok normal ki servislerdeki maliyetler kar oranları falan filan
onu alıp ustaya taktırdığında birde işçilik alacaklar ki yinede daha ucuza mal olur

Evet banada bu durum mantıklı geliyor. :D Dışarıda satılan parçalar sahte olsa GM tarafından toplatılması gerekir. Ama yinede belli olmaz. :( Bir çok araç sahibi daha ucuz diyerek dışarıdan malzeme alıyor. Konunun netleşmesi açısından arkadaşların yorumlarını bekliyoruz..:)

GM adı altınsa satılan parçalar kesinlikle orginaldir
servis le aradaki fiyat farkıda gayet doğaldır malesef 2 katı molmasına rağmen
budurumda netten alıp servise işcilik vermek en mantıklısıdır.

Selam,
Yetkili servisin sattığı Z16XEP motor yani sizin aracınıza uygun olan .Sizin dışarıda sorduğunuz ise Z16XE motordur ve sizin aracınıza uygun değildir.İkiside orjinal GM dir.Saygılar.

Geri