Senede 12 dolar!!!...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan tatum
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

tatum

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ali Kemal Hanlı, İstanbul trafiğinin çözümü için bağımsız bir trafik yönetimine ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

İstanbul’un 2.5 milyon araç, 4.5 milyon sürücü 12 milyon nüfusu ile büyük bir metropol olduğunu belirten Hanlı, trafiğin bir bilim işi olduğunu, ifade etti.

Trafikte üç unsur olduğunu söyleyen Hanlı, bu unsurların hız, konfor ve güvenli olduğunu ifade ederken, “İnsanlara tercih sunmak gerekiyor, toplu taşıma gibi. Sokaktaki trafik polisine gelmeden önce değinilmesi gereken 4 madde var, mühendislik, eğitim, denetim ve ilkyardım hizmetleri. Dünya Sağlık Örgütü’nün raporlarına göre en ölümlü kazalar trafik kazalar” dedi.

ÇÖZÜMÜN İLK ADIMI ÖZERK YÖNETİM

İstanbul’un trafik sorunun bölümlere ayrılarak merkezler bazında çözümler üretilerek çözülebileceğini ifade eden Hanlı, trafik sorununun çözülmesi için öncelikle tek otorite ihtiyaç duyulduğunu, ancak bu yapının vali ve belediye başkanlarından bağımsız olması gerektiğin söyledi. Hanlı çözümün ilk adımının özerk yönetim olduğunu, 34 plakalı araçlardan alınacak vergilerin bu yönetime bağlanabileceğini belirtti.

GİŞELER KALKMALI

İstanbul’da araç kullanmanın bir bedeli olması gerektiğini ifade eden Hanlı, “İstanbul’da köprüler dışında kullandığınız yollar için hiçbir ücret ödemezsiniz. Ama 1 km fazla gidip karşıya geçerseniz para ödersiniz. Bu yüzden gişelerin kalkması gerekir. İstanbul’da yol kullanmanın bir bedeli vardır. Bölersiniz, sanıyorum araç başına 12 dolar düşüyor. Her araçtan yıllık bir kere almak yeterli” dedi.

Trafik kazalarının nedenini hız değil durmayı bilmemek olduğunu belirten Hanlı, “Biz durmayı bilmiyoruz. Kazalarda yüzde 24 arkadan çarpıyoruz, yüzde 17 duran araçlara çarpıyoruz” dedi.

hurriyet

evet aslında cok mantııklıı bıı dusunce bu gııselern kalkmasıı olayıı ne guzel olur yanıı sole düşşünün çnden giden bi araç durdugu anda arkadan gelen yüzlerce araçta yavaslamak zorunda ve baglıı bi zincir gibi durmak zorunda hepside ee bu durma olayıı uzadııkca ıılerde dııyelıım kıı bıı kavsak var oraya kadar durma olayıı gerceklestıı digr yolda durucak zincirleme olaylar yanıı egerkıı gııseler kalkarsa cok guzel olur tabi bu devlet kaldıırrsa ben pek sanmııyorum ama....

Yol kullanmanın bedelini yılda iki defa aracın vergisini ödüyorsunuz zaten. Bu belediyenin mahallede park ettiğiniz aracınız için park ücreti alması gibi bişey.
Köprü gibi geçiş noktaları sıkıntılı yerlerdir gişelerin kalkması köprü trafiğini kilitleyecektir işi olan olmayan ücretsiz diye geçmeye kalkıp işi olanları engelleyecektir.
Gişe engel değil OGS denen bişey var ama bizim halkımız beklemeden geçmek varken bekleyip kuyruk oluşturmayı seviyor.

kgs-ogs-zam.jpg

Hayallerini paylaşmış...

" Bağımsız bir trafik yönetimi " fikrinin Türkiye de uygulanması çok zor...

Başarısız olduğumuz her kurumu, bağımsız hale getirelim dersek tüm kurumların yönetimlerinin bırakılması gerekir.

Keza kendi söyleminde de aslında bunu belirtiyor

" Trafikte üç unsur olduğunu söyleyen Hanlı, bu unsurların hız, konfor ve güvenli olduğunu ifade ederken, “İnsanlara tercih sunmak gerekiyor, toplu taşıma gibi. Sokaktaki trafik polisine gelmeden önce değinilmesi gereken 4 madde var, mühendislik, eğitim, denetim ve ilkyardım hizmetleri. "

Yani yukarıda bahsedilen 4 maddeninde gözden geçirilmesinin gerektiğini ve bu hususlarda başarısız olunduğunu vurguluyor.

Keza denetim yapan kurumun en üst düzey yöneticilerinden birinin, bizim denetim konusunda zaaflarımız demeside ayrı bir konu olmuş...

Neyse, demek istediğim uygulanma olanağı olmayan fikirleri gündeme getirmek ile bulunmakta olduğunuz makamın hakkını vermiş olamazsınız.

Son düzenleme:
ben cengiz abi ye katılıyorum "ogs" diye bişey var herkes taktırsa zaten gişelere ihtiyaç kalmaz

ya bırakın Allah aşkına sağdan soldan tırtıklamak için İstanbulda araç kullanma vergisi çıkartıcaklar. 12 doları alınca ne değişicek. İstanbulda araba kullanmanın bedeli varmış. Önce asfaltları düzeltin ondan sonra bedel isteyin. Benim arabamın ön takımındaki hasarların bedelini kim ödeyecek???

:eek:

Geri