Şarj Dinamosu ve Ardından Yanan Arıza Lambası...

kaanrevan

Kayıtlı Kullanıcı
59-Tekirdağ
Dün gelen çıt çıt çıt şeklindeki sesin kaynağını sabah gittigimiz motor ustası motorla alakalı değil şarj dinamosundan geliyor şeklinde yorumladıktan sonra oto elektrikçiye gittik...

Oto elektrikçi şarj dinamosunu söktükten sonra çalıştırdı bi de arabayı acaba bundan mı değilmi diye.

Tabi doğal olarak araba arıza ışığı yandı. Araba bu şekilde sadece 6-7 sn çalıştı.

Aynı zamanda sanırım kapalı alanda olduğunu düşündüğüm için egzos emisyon lambası yanıyordu. Sonra neyse üzerinde durmadım.

Sonra şarj dinamosunu yağladı falan bide taktık oyle çalıştırdık. Sonra baktım sadece EGSOZ LAMBASI yanıyor. Arıza lambası söndü.

Aracı dışarıya çıkardık, sonra çalıştırdım, baktım egzos lambası söndü dışarda, sorun ortadan kalktı ama arıza lambası 3 sn sonra sönüyordu kontağı açtıktan sonra şimdi sönmüyor.

Bu neden olabilir?

ECU ya arıza kaydı brakmış ise.
ECU dan silmeden sönmez

ECU ya arıza kaydı brakmış ise.
ECU dan silmeden sönmez

Cengiz hocam araba çalıştığında herhangi bir sorun yok şuan. Lamba sönüyor. Bir problem olmaz değil mi?

Bu arıza kaydı kapalı garajda çalışırken yanan EGSOZ uyarısından kaynaklı bir arızayı beyne kaydettiği içinmidir acaba? Eğer öyle ise mokia cihazı olmadan bu lambayı söndürmek mümkün değil değil mi? Sonuçda benim tahmin ettiğim kadarıyla sorun devam etmiyor.

Hiç böyle olmazdı. Lambalar sönerdi. Sadece şarj dinamosunu söküp öyle çalıştırdık arabayı 6-7 sn ve bir de dediğim gibi egsoz uyarısı....

kolayi var akü baglantisini sök 10 sanyie sonra tak...birdaha dene eger yine yapiyorsa ariza var yok yapmiyorsa agriza yoktur.

akü bağlantısı kesilince teyp kodu silinir....

kolayi var akü baglantisini sök 10 sanyie sonra tak...birdaha dene eger yine yapiyorsa ariza var yok yapmiyorsa agriza yoktur.
10sn yeterli olmayabilir... genelde 15-20dk akü kutup başını söküp beklemeniz önerilir... ama 10snde teyp kodu vs hepsini ister ;)

en basit yolu aracı bilgisayara bağlatıp arıza kayıtlarını sildirin...

Aküyü sökmek gerçekten de etkili olur mu acaba? Teyp kodu var. Güvenlik kodu ve anahtar kodu adından 3 şifre var teyp koduyla beraber. Bunların doğru olup olmadığını bilmiyorum ama. Nasıl yapsam acaba?

Söksem kutup başlarını silermi arıza kodunu gerçekten?

Aküyü sökmek gerçekten de etkili olur mu acaba? Teyp kodu var. Güvenlik kodu ve anahtar kodu adından 3 şifre var teyp koduyla beraber. Bunların doğru olup olmadığını bilmiyorum ama. Nasıl yapsam acaba?

Söksem kutup başlarını silermi arıza kodunu gerçekten?
evet eğer söküp 15-20dk beklersen siler...

evet eğer söküp 15-20dk beklersen siler...

peki hocam bunu yaptıktan sonra anormallik gösterecek olan tek şey teyp midir? Başka bir sıkıntı yaşamayız değil mi?

Geri