Sedat hoca anladıgım kadariyla sen kapiyi artık daha çok kapatiriyorsun. peki dıştan nasıl gözüküyor kapi içeri göçmüş gibi durmuyor mu??
bunu deneyebiliriz ama 2-3 mm yana kaydırınca diger delik çok yakın olacak. arası felan kırılırsa kötü olabilir. tam emin olamadım ben :S
Bende o konudan çok tedirgindim. 2-3 mm geriye aldım, ses olayı bitmişti ancak dediğiniz gibi kapnın ayarı v.s. konulardan bir sıkıntı olabileceği için tekrar eski yerine aldım ve hiç bir fark yoktu...
Kaportacıya gösterdiğimde ise; zaten olması gereken bu ayar dedi, zamanla kapı karşılığı kayabiliyor, sizde de aynı sorun olmuş galiba dedi, fitillerinizde eskimiş zaten, sorununuz fitilden kaynaklanıyor dedi...
Ayarı anlamanın yolu ise şu imiş:
Kapı karşılığını hiç oynamadan kapının açılış-kapanış sesi, ve kapı konuna uygulanan kuvvet ve görünüm duyulur hissedilir ve gözlemlenir...
Kapı karşılığı 1-2-3 mm arasında geriye alınır, yine aynı şekilde, ses-kuvvet ve görünüm gözlemlenir...
Geriye çok veya az aldığımız ise kapı kolundan hissedilirmiş... Kapıyı açarken kapı kolu zorlanıp, damak düştükten sonrada geriye hızlı geliyor ise geriye çok alınmış, biraz öne alıp orta noktayı bulmaya çalışılmalı imiş...
Zaten bunun için usta olmaya gerek yok insan çok rahat hissediyor... Evlerimizdeki ahşap oda kapıları gibi, yıllar ile nemden v.s. ayarı bozulan kapıları açarken kol zorlanır ve pat diye birden açılır işte bu gibi durum olmaması gerekiyor ayarlarken....
Bence en iyisi bir kaportacıya gidip ayarlatmak, para ile yapılan bir iş değil zaten, ben ayarı sormaya gittiğimde de kaportacıyı tanımıyordum geçerken selamünaleyküm diye girdim içeriye

diğer 3 kapıyada baktı ben gerek yok desemde, bunlar güzel gerek yok dedi... Borcumuz nedir dediğimde bu tür işlerden paramı alınır, ayar bozulursa sen yine gel ben hallederim parasız dedi... Bence en güzeli kaportacıya ayarlatmak... Bir selama iş bitiyor... Allah razı olsun kaportacı arkadaştan....

Yani parayla değil duayla yapılan bir iş