Sabah ilk çalıştırma sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpunga
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Nadir abi, senin dediğin tek noktanın da sıralı gibi ilk marşta benzinde çalışıp sonradan gaz pedalına dokunup otomatik gaza geçmesi işi sadece anahtar değişimi ile çözülüyor. Yani sistemin başka bi tarafı ile oynanmasına gerek yok. Ama bence o anahtara bulaşmak pek mantıklı gelmedi bana. Örneğin pederin tek nokta enjeksiyonlu cliousunda var. Sabah iyi güzel ilk marşı benzinde yapıyoruz ama sonra evin önünden çıkarken az gaz vermemiz gerektiğinden pat geçiyor otomatik olarak gaza. Yani daha benzinden iki damla yakmadan veriyor gazı. Bence manuel düğme çok daha iyi. İstediğin zaman geç. Ama arkadaşın sabah çalışma sorununun düğme ile alakalı olduğunu sanmıyorum.

Nadir abi, senin dediğin tek noktanın da sıralı gibi ilk marşta benzinde çalışıp sonradan gaz pedalına dokunup otomatik gaza geçmesi işi sadece anahtar değişimi ile çözülüyor. Yani sistemin başka bi tarafı ile oynanmasına gerek yok. Ama bence o anahtara bulaşmak pek mantıklı gelmedi bana. Örneğin pederin tek nokta enjeksiyonlu cliousunda var. Sabah iyi güzel ilk marşı benzinde yapıyoruz ama sonra evin önünden çıkarken az gaz vermemiz gerektiğinden pat geçiyor otomatik olarak gaza. Yani daha benzinden iki damla yakmadan veriyor gazı. Bence manuel düğme çok daha iyi. İstediğin zaman geç. Ama arkadaşın sabah çalışma sorununun düğme ile alakalı olduğunu sanmıyorum.

Şimdi arkadaşın sorun bana kalır ise tank üzerinde bir gösterge var. O gösterge şamandıraya da komut veriyor eğer o gösterge de sorun varsa araç marj yapmaya başlayınca araca gereken gazı yollamıyor. Zor algılamaya başlıyor durum böyle olunca araç zor çalışıyor. Kronik LPG de zor çalışma durumu yani. Aslında benzin ile çalışma sonradan gaza geçme işi artı bana göre en azından aracın marj motorunu zorlamadan direk çalışıyor. Benim araç ramazanın başından bu yana dairede iki gün önce işim vardı. Aracı tek marj ile çalıştırdım. Zaten ben araç uzun süre yattı ise biraz benzinde rolanti de çalışmasına izin veriyorum. Yürümeden bir ara gazı araç gaza geçiyor sonra yola devam. Yolda seyir halinde gaza geçmesine izin vermiyorum. Çünkü belli olmaz o arada hem gaz hem benzin aracın bogılmasına yada stop etmesine neden olabiliyor. İşi sağlama almak gerek ;)

İşte, ben de uzun süre çalıştırmamışsam hep ilk marşımı benzinde yapar. Sonra bi müddet yürütür gaza kendim geçerim :) diğer türlü senin ve bizim pederin arabadaki anahtar gün içinde de her çalıştırmada benzinde çalışınca deli oluyorum :)

İşte, ben de uzun süre çalıştırmamışsam hep ilk marşımı benzinde yapar. Sonra bi müddet yürütür gaza kendim geçerim :) diğer türlü senin ve bizim pederin arabadaki anahtar gün içinde de her çalıştırmada benzinde çalışınca deli oluyorum :)

Aslında aracı özellikle uzun yola çıktığın da en az 20 km kadar benzin de kullanmak gerek. Ya değilse aracın subap lastikleri zaman içinde LPG den dolayı kuruyor ve çatlıyor sonra araç yağ yakmaya başlıyor.

Ben, yaz kış benzini yarım depodan aşağı hiç indirmem. Özellikle de kışın epey km yaparım. Ama benimki gazda hassas ayarından dolayı benzinde isteksiz gidiyor biraz. Sebebi hava girişindeki ayar amaçlı konulan kapak. Arada onu çıkarıp gazlıyorum. genelde de o takılı benzinde kullanıyorsam isteksiz de olsa hızlandıkça artan hava girişiyle biraz gazlayıp geçiyorum gaza.

Ben, yaz kış benzini yarım depodan aşağı hiç indirmem. Özellikle de kışın epey km yaparım. Ama benimki gazda hassas ayarından dolayı benzinde isteksiz gidiyor biraz. Sebebi hava girişindeki ayar amaçlı konulan kapak. Arada onu çıkarıp gazlıyorum. genelde de o takılı benzinde kullanıyorsam isteksiz de olsa hızlandıkça artan hava girişiyle biraz gazlayıp geçiyorum gaza.

Aslında o isteksizlik benzinin kalitesinin düşmesi ve enjektörün pislenmesinden kaynaklanıyor. Aynı şey benim aracım da var. Araç ilk kalkışta zorlanıyor sonradan açılıyor ama buna karşın gaz tepkimesi tam anlamı ile berbat oluyor. Çözümü var mı? Bana göre yok. Ben bulamadım.

Benimki tamamen hava girişi ile ilgili abi. Yani hem servis ustası hem de lpgci ile birlikte deneme yanılma yolu ile çözdük bunu. Kapağı çıkarınca tüm tepkiler normale dönüyor bende. Ama senin dediğin de doğru birçok kişi enjektörün kullanılmaya kullanılmaya tembelleşmesinden şikayetçi. Hatta ben de benzindeki düzensiz gaz tepkimesinden dolayı gittiğim bi özel opel servisinin ustasından ilk bu cevabı aldım. Enjektörün gitmiş, söküp temizlemek lazım. Kurtarırsa kurtarır demişti. Oysa ki işin aslını tam bir sene sonra çözdük.

Benimki tamamen hava girişi ile ilgili abi. Yani hem servis ustası hem de lpgci ile birlikte deneme yanılma yolu ile çözdük bunu. Kapağı çıkarınca tüm tepkiler normale dönüyor bende. Ama senin dediğin de doğru birçok kişi enjektörün kullanılmaya kullanılmaya tembelleşmesinden şikayetçi. Hatta ben de benzindeki düzensiz gaz tepkimesinden dolayı gittiğim bi özel opel servisinin ustasından ilk bu cevabı aldım. Enjektörün gitmiş, söküp temizlemek lazım. Kurtarırsa kurtarır demişti. Oysa ki işin aslını tam bir sene sonra çözdük.

İşte lpg sisteminin tek nokta araçlar da böyle bir pisliği var. Oysa sıralı sistem olsa bu kadar sorun yaşamak zor. Tek nokta hakkında çok araştırma yaptım ama gram gelişme yok. Adamın biri aynı sıralı sistem gibi düzen yapıyor diye duydum aradım ama oda anası danasını geçiyor. Değmez anlayacağın hani bir söz var ya sulu soğan yemeye devam edeceğiz başka da elden bir şey gelmiyor. Bu lpg yüzünden ben silindir kapağında olan tüm subapları çelik ile değişimini yaptırdım. Birde oradan sorun yaşamayayım diye.

Hakan bunu mutlaka izle.

https://www.youtube.com/watch?t=20&v=0xRX-znAtNI

Geri