rot-balans

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Jon@thaN
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Jon@thaN

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba sayın forum üyeleri.
Aracımı ilk aldığımda lastikler düzken direksiyon yaklaşık 15 derece sağa dönük duruyordu. çelik jant aldım, lastikleri yeniledim. rot-balans ayarlarını yaptırdım. şimdi direksiyon hala çok az sağa dönük duruyor 2-3 derece kadar. ama aracım, yani 90-100'le giderken direksiyonu bırakınca bir yöne çekmiyor. ama direksiyon hala sağa hafif dönük duruyor. kendim düzeltince aracım sola gidiyor.
aracı tekrar rot balansa götürdüm durum hala aynı. yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Birde frene basınca direksiyonda titreme var. forumda okuduğuma göre disklerden olacağı yazılmış. Diskleri değiştirmek ne kadara maliyeti olur?
2000 corsa 1,4 gls

trabzonda hangi servise gittin? lastikleri kim taktı. büyük olasılıkla senin lastikler janta yanlıs oturmus ve lastiği içten yiyor.

tabi bu sadece benim yorumum!!!

eğer arabamda çekme yok diyorsan rot balans bittikten sonra lastiklerin düz pozisyondayken direksiyon simidinin yönünü rot balanscı söküp ayarlaması lazım.

nasıl rot balans yaptılar bilmiyorum ama normalde direksiyona bir aparat bağlayıp tekerleri düzlüyorlar başka bir problem yoksa rot balanscını değiştir !!

lastikleri michelin bayisinden aldım. jantları da onlar taktı ve rot balansa da onlar baktı. yanlız statik rot balans yaptılar. ama direksiyon simidinin sökülüp takılması ilgimi çekti. dinamik rot balans yapan bir yer buldum. oraya gideceğim acaba bir etkisi olur mu bilmiyorum?
servise gitmedim açıkcası. lastiklerin içten yenmesi konusunda da michelin bayisinde jantlar çok uygun dediler. bilmiyorum açıkcası. ama soracağım.

Geri