Resimdeki parca ve hava yönlendirme arızası.

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan gökhan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

gökhan

Kayıtlı Kullanıcı
34-İstanbul
Bir suredir Vectra b dijital klimalı aracımın hava yönlendirme sorunu vardı.Selim abinın yardımlarıyla bi kısmını cozdum fakat bazı sorunlarım devam ediyor.hava yönlendirmeler bazen hic calısmiyor bazende normal çalışıyor.kalorifer muslugundan yukarı doğru giden basınç borusunu sokup temizledim çalıştı.sonra yine aynı.resimdeki yesil dügmeli parçanın görevi nedir.arıza ondan kaynaklanirmi?yada başka neden kaynaklanır?uploadfromtaptalk1399385482545.webp

Galaxy Nexus cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Yok mu bir fikri olan.

Bende merak ediyorum onu sanırım sirkülasyon klapesinin selenoid valfi gibi yani vakumla klapeyi hareket ettiriyor.Benim araçta bu yönlendirme çalıimıyordu bu yeşil parça tarafı değilde daha solda beyin tarafında hortum ucu çıkmış takınca sorun düzelmişti.
Birde bu yeşil yuvarlak dönüyor ne işe yarar merak ediyorum

Ne ise yaradığını kimse bilmiyor galiba.bu parca önceden de değişmiş galiba .rengine bakılırsa sanki yeni gibi duruyor.

kalerifer ve klima iç ve dış hava sirkilasyon valfi diğer hava yönlerdirme motorları aracın iç kısmında oluyor kalerifer davlumbazı(kazanı) üzerinde bu valf vakum ile çalışır diğerleri ise elektriklidir

Bu yeşil başlık sağa sola dönüyor boşta gibi acaba bir ayar falanmı yapıyor

REsimde tam belli olmuyor ama, Bir giriş birde çıkış olması lazım.
En basit anlatımı ile fren merkezinden gelen vakum önce az ilerisinde bulunan(resimde gözükmüyor) vakum deposuna gider, oradan buraya gelir, buradan da çıkan kalorifer musluğuna gider.Aslında arada bir T daha var. oda içerideki kalorifer yönlendirmesine gider. Yönlendirmesi derken; havanın kalorifer peteğinden mi yoksa klima peteğinden mi geçme yönlendirmesi.

Araç içi sıcaklığı 24 derece olsun, sen 22 ye ayarladığında burası sayesinde musluğu kapatır ve havanın kalorifer peteğinden geçmesini engeller. diyelim sıcaklık 18 oldu bu sefer musluğu açar ve havayı kalorifer peteğine yönlendirir.
Basit mantığı bu.

Sıcak-soğuk yönlendirmesinde sorun yok ise burada sorun yoktur.
Aşağı yukarı, cama yönlendirmesi bura ile ilgili değildir.

Bunlar sadece tecrübelerim. %100 kesin doğru değildir.

Benim sorunum şu.yönlendirmeler bazen sorunsuz çalışıyor.bazende herhangi birisinde takılı kalıyor diğer yönlendirmeye geçmiyor.ornek olarak ayaklara hava verme yönünde takılı kaldıysa diğer yönlendirmeler in tuşuna basıyorum Işığı yanıyor aktif gibi gözüküyor fakat yine eski konumunda kalıyor.anlayamadım gitti.

bugün ikitelli sanayideki özel servislere gittim.arızayı gösterdigim ustalar hemen torpidoyu sökelim bakalım dedi.3-4 taneside kontrol panelinin arızalı olduğunu degişmesi gerektiğini söyledi.kontrol panelini tamir eden yer var mıdır?ustalar tech2 ye bağlamaya gerek yok oradan işlem yapılmaz dedi.hele bir tanesi tam bir komediydi.ismini hatırlamadığım bir özel opel servisi 'bu araba bilgisayara bağlanmaz dedi.baglanıyor daha önce bağlattım dedim ve bağlantı soketini gösterdim.bu seferde dediki buradan voltaj ölçülüyor.hayırlı işler dileyip süratle uzaklaştım.

Geri