resimdeki parça torna da yapılabilir mi?

marmarali83

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
iç dış hava sirkülasyonunu sağlayan kapak kırılmıştı. çıkartıp çevirip taktım yine kırıldı. yine söküp 404 denen yapıştırıcı ile sağlam bir şekilde yapıştırdım yine kırıldı. tekrar söküp markasını bilmediğim başka bir yapıştıcıı denedim yine kırıldı. parçanın sıfırını alsam 130-140 tl gibi fiyatlara alabilirim ancak aldığım parça da bir sene sonra kırılacağından daha sağlam bir şekilde yapmak istiyorum.bu parça ile ilgili araştırma yapıldığında genelde astra larda sorun çıkarttığını gördüm. vectra corsa gibi modellerde farklımıdır bilmiyorum ama astra haricinde o kapağın kırıldığına dair konu açan görmedim.
forumdaki çeşitli tamir yöntemlerini parçayı 3-4 defa sökerek denedim fakat sonuç hüsran.bu parçayı tornada yaptırmak mümkünmüdür acaba. tornada yapılmazsa nasıl bir çözüm bulunur, kim bu parçanın aynısını yapabilir yardımlarınızı bekliyorum.

1.webp

2.webp

O sekilde bir parca frezede yapilir ancak o kadar ince bir parcayi frezede isleyemez kirilir cunku...
Bence cikmacilara bi goz atin

Adapazarinda cikmacilarda yok. Ucuz olsun diye baktım ama bulamadım aslında sıfır da taka bilirim ama oda bir sure sonra kırılacak diye sağlam birşey olsun istiyorum. Sok tak sok tak sıkıldm

yaparlarda 130 140'dan fazla para isterler :D

Bu çok yaşanan bir sorun öncelikle sebebi hava sirkülasyon motorunun gereksiz güçlü ve gereksiz çalışması. Kapanan kapak zamanla zorla zorlana kırılıyor.

Servisin çözümü geliştirilmiş olan daha dayanıklı plastik yapmak olmuş. Ama asıl çözüm hava sirkülasyon motoruna yapılacak müdahale ile kapağın hiç zorlanmaması.

sunfix denediniz mi oda olmazsa iyi bir tornacı yapar yapmasına 40 50tlye

Bugün bir tornaciya uğradım. parçanın düz tarafı ince bir metalden kesip yuvarlak olan kısmını tornada yapar punto ile birlestiririrz dedi. motor ve klape arasındaki parça freze de yapılır onu ben yapamam bende freze yok dedi.
sonuç olarak parça yapılabilir fakat işi olmayan ince işle uğraşacak bir tornaciya müracaat etmek gerek :) gittiğim dukkandaki usta pek uğraşmak istemedi. uğraşacak bir dükkan bulduğumda sonucu bu konuda paylaşacağım. cevaplar için teşekkürler.

Bugün bir tornaciya uğradım. parçanın düz tarafı ince bir metalden kesip yuvarlak olan kısmını tornada yapar punto ile birlestiririrz dedi. motor ve klape arasındaki parça freze de yapılır onu ben yapamam bende freze yok dedi.
sonuç olarak parça yapılabilir fakat işi olmayan ince işle uğraşacak bir tornaciya müracaat etmek gerek :) gittiğim dukkandaki usta pek uğraşmak istemedi. uğraşacak bir dükkan bulduğumda sonucu bu konuda paylaşacağım. cevaplar için teşekkürler.

abi özellikle cumartesi günleri bursadakiler boş oluyor yada hafta içi akşam saatleri akşam üzeri dükkanı kapatmadan önce 40 50 daha kazanmak isteyen mutlaka çıkar:)

abi özellikle cumartesi günleri bursadakiler boş oluyor yada hafta içi akşam saatleri akşam üzeri dükkanı kapatmadan önce 40 50 daha kazanmak isteyen mutlaka çıkar:)
aynen dediğiniz gibi bugün gittiğim tornacı cumartesileri boş oluyorum cumartesi sabah gelirsen yaparız dedi :)

---------- Yeni Mesaj eklenme zamanı: 00:38 ---------- Önceki Mesaj zamanı: 00:23 ----------

bugün birçok tornacı dolaştım. yapılacak işte freze denen bir makine kullanılması gerektiğinden tornacıların yönlendirmesiyle adapazarında modern sanayide bir usta buldum.usta parçayı yapabileceğini söyledi. parça araç üzerinde takılı olduğundan söküp getirmem yarım saati alır diyince cumartesi gel dedi anlaşıp çıktım. parçayı sökmek üzere eve doğru giderken aynı sanayide opelin özel bir servisine fiyatını sorayım dedim. klape ve yanında motor ile arasındaki parça fiyatı da 30 tl diyince hemen aldım. parça fiyatı ucuz olunca torna işinden vazgeçtim şimdilik bunu kullanacağım .kırılana kadar dursun bakalım bu parça da kısa zamanda kırılırsa tornacıya tekrardan uğrarım sanırım.
parçayı tek olarak bulamayanlar 150 lt verip komple değişeceklerine freze makinesi olan bir tornacıda 15-20 tl gibi bir rakama klapeyi yaptırabilirler. parça tornada yapılabiliyor. konu ile ilgili araştırma yapacakların bilgisine...

Geri