rektefiye

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan hüso_32
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
yok petek sanayiye inmedim,orda hangi rektefiyeci var bildiğiniz bir yer varsa ora gidebilirim.
muzaffer kardeş..

motor rektefiyesinde hangi işemler yapılıyor, bilgisi olan varmı arkadslar

yok petek sanayiye inmedim,orda hangi rektefiyeci var bildiğiniz bir yer varsa ora gidebilirim.
muzaffer kardeş..

Doğrudan benim tanıdığım yerler yok ama gül petek sanayi sitesi, yeni sanayi sitesinden daha iyidir. Yeni sanayi sitesi dedikleri yerde çin malı apaçi işi aksesuarlar, lastik, döşeme kılıfı, ucuz xenonlardan ötesini bulamazsınız. En azından benim isteğime yönelik iş yapan ne parçacı var, ne usta var.

Dediğim gibi gül petek sanayi sitesine gidin derim.

Motor rektefiyesinde kısaca ihtiyaca göre hareketli parçalar değiştirilir. Sabit parçalarda deformasyon olanlar taşlanır.

Hareketli parçalar kısaca; piston, biyel, krank, subab, biyel, kam mili.

Sabit parçalar kısaca; Silindir, üst kapak.

Eksik olanları, detaylı yazmak isteyen arkadaşlar tamamlayabilirler.

teşekkürler muzaffer kardeş,haftaya cuma petek sanayisine gidip göstericem başka ustalar ne dıyecek belki rektefiyelik durum yoktur şimdilik...

teşekkürler muzaffer kardeş,haftaya cuma petek sanayisine gidip göstericem başka ustalar ne dıyecek belki rektefiyelik durum yoktur şimdilik...

Siz de benden daha iyi bilirsiniz ama gene de tarif etmeye çalışayım. Modernevlerin oradan çevre yoluna çıktınız, Antalyaya doğru giderken Migros kavşağına varmadan hemen önce sanayiye giriş var.

1. kapıdan girdikten düz gidin. Az ilerde sağda Seri İş yazan bir dükkan var oraya gidin Mehmet usta yada Yasin ustadan biri mutlaka oradadır dükkan boş kalmaz yani. Önce onlara bir gösterin aracınızı incelesinler, baksınlar.

Mehmet usta çözemezse, kendisi aynı zamanda Gül Petek Sanayi Sitesinin yönetim kurulu başkanı. Çözecek yeri mutlaka gösterir yani.

Isparta' da öğrenci olduğum için onlar benim adımı falan bilmez keşke size referans olabilsem. Ama bir problemim olduğu zaman hep yardımcı olmuşlardır. Umarım sizin de işinizi kısa yoldan çözerler.

teşkkürler muzaffer kardeş , tam olarak dükkanın adını biliyormusun.bu arada hangi bölümdesin ,

Sen hala ayniyerdemisin :)

teşkkürler muzaffer kardeş , tam olarak dükkanın adını biliyormusun.bu arada hangi bölümdesin ,

Makina mühendisliğindeyim hocam. Dükkanın adı Seri İş

araba geç çalışıyor diyen araç sahibi. motor bitik diye sorunu çözen usta.
valla ilginç olaylar....

motordan anlamamazlık kötü be kardeş.burdan bilgi sahıbı oluyoruz işte..

Geri