Çok küçük yaşlardan beri motor kullandım...Altımdan yamahanın orta sınıf tüm motorları geçti.orta sınıf dediğim RX110 RX115 bws 100 vs vs vs javasına kadar kullandım.en son hayabusanın ataları sayılabilcek ZZR 1100 müz vardı.(anlatılmaz yaşanır tam bu motora uygun bir cümle)300 km hıza tahmin edemeyeceğiniz saniyelerde ulaşıyordu ama akıl karı gelmiyor artık.Malum istanbulda bırakın motor araba kullanmayı yaya olarak bile gezmek yürümek neredeyse imkansız hale geldi!!!Sayızca motordan düştüm bacağımda hala egzost yanığını gene aynı bacağım da yaklaşık 10 cm yarık ve dikişi bana hatıra olarak kaldı!!!gene olsa gene binerim ama gidipte almam sanırım...zaten yuva kuruyorum bana gelmez artık...en son bundan 2-3 sene önce dayımın oğlu Ali abim ford transite tam yan göbekten girdi ve kafatası alnından arkasına kadar çatladı aylarca hastahanede yattı vücudunda sayısız kırık vardı !!! ve emin olun kaskınızı istediğiniz kadar takın bir yere kadar oluyor herşey...kazayı ZZR ile yaptı ve bütün suç belediyenin ford transit şoföründe idi.yan yoldan Ali abimi göre göre ben çıkarım yola hemen girerim oda geçer gider yada onun hızına erişim davası yüzünden oldu ve 80 km hızla moto yan yatar biçimde transitin içinde kaldı ayıramadılar bile.!!!!!!!! Ali abimse doğal olarak hepsinin üstünde uçtu sonuç demin anlattığım gibi işte...Ben kimsenin şevkini kırmak istemem...Halen daha ilanlarda bakarım motorlara.bence en önemlisi kullanım amacınıza uygun olanı seçin!!!zevk için kolay ulaşım için hız için vs vs vs ....kimse hız için biniyosan motora binme diyemez o rüzgarın tadını alan da birdahada bırakması oldukça zor...Bws 100 hala binerim dayım da var onun kadar cefakar bir motor görmedim daha üstüne basarakta bunu belirtiyorum...biraz fazla yakar kendi sınıfında ki motorlara göre ama gücü ve performansı tartışılmaz fikrimce.sadece koltuk biraz rahatsız edici ama alışınca oldukça keyifli...Honda rebelide tavsiye ederim fiyatı nedir bilmiyorum ama şu anda.oldukça keyifli bir motordur bakımıda kolaydır yedek parça sorunu çekilmez.en basitinden java stil ve manda kasa javaların bile piston ve parçaları neredeyse uyuyo siz düşünün artık.
Burada fikrimizi soran arkadaşa söleyeceğim en önemli unsur ne amaçla 2 tekere bineceği ? ve unutmasın ki airbag die adlandırdığımız koruyucu balon tamamen kendisi olacağı.siz kendi yolunuzda gidiyosunuzda çevreden gelen diğer 4 tekerlekli kendilerini daha üstün gören insanlardan ( insan desemmi bilemedim ) korumanın yollarını iyi bilmesi gerektiğidir...Ve ufak makinalardan başlamak oldukça akıllıca bir hareket olur.
benim 2 tekerde tek hayalim tekrar bir ZZR 1100 sahibi olmak kullanmasamda garajımda dursun rolantide çalışması bile benim için 5 kilo pirzola yemiş kadar vitamin almama sebeb olacaktır
kilom 65 zzr nin üstüne çıktığım da olduğum yerde bile durmak gerçekten zordu o kilo da bir motoru ayakta tutmak gerçekten çok zor.anca 100 km nin üstüne çıktığınızda bütün kilo problemi ortadan kalkıyo bir anda sinek gibi oluyosunuz
kendi içimde ne tutmuşum bunu vallahi konuyu açan arkadaşa teşekkürler anılarımı hayallerimi yaşadım bir anda
Konuyu açan arkadaşmıza umarım yardımcı olabilmişimdir.biraz deneyim biraz tecrübe birazda olasılıkları göstermek istedim.Eğer 2 tekerin üstüne çıkarsan tekerin düz bassın diyorum kazası belasız kullanmanı diliyorum...
Burada fikrimizi soran arkadaşa söleyeceğim en önemli unsur ne amaçla 2 tekere bineceği ? ve unutmasın ki airbag die adlandırdığımız koruyucu balon tamamen kendisi olacağı.siz kendi yolunuzda gidiyosunuzda çevreden gelen diğer 4 tekerlekli kendilerini daha üstün gören insanlardan ( insan desemmi bilemedim ) korumanın yollarını iyi bilmesi gerektiğidir...Ve ufak makinalardan başlamak oldukça akıllıca bir hareket olur.
benim 2 tekerde tek hayalim tekrar bir ZZR 1100 sahibi olmak kullanmasamda garajımda dursun rolantide çalışması bile benim için 5 kilo pirzola yemiş kadar vitamin almama sebeb olacaktır

Konuyu açan arkadaşmıza umarım yardımcı olabilmişimdir.biraz deneyim biraz tecrübe birazda olasılıkları göstermek istedim.Eğer 2 tekerin üstüne çıkarsan tekerin düz bassın diyorum kazası belasız kullanmanı diliyorum...