Polisten ilginç teklif..!

Evet hakim. Yalnız, öyle askerde poliste vız değil. Görevini layıkıyla yapana sözüm yok. Ama devletin verdiği yetki ve kimlikle kendisini bulunduğun yerin padişahı zanneden adama hiç tahammülüm yok..

Katılıyorum sonuna kadar. Dediğin gibi görevini layıkı ile yapana değil Hakim Cumhurbaşkanı bile bir şey diyemez. Her şeyden önce yasalar var. Ama eline sağlık iyi bozmuşsunuz artisti... Bana da Rus kız arkadaşların yanında böyle bi saçmalık yapmıştı polisin biri. Sonra araştırdım öğrendim ki adam kalitesizin biriymiş, meslektaşları arasında da sevilmiyormuş. Bir meslektaşı bana " Meslekte yüz adamdan bir tane çıkar ki beş para etmezi, sen de o adama denk gelmişsin işte " dedi ve ben de gülümseyerek teşekkür ettim. Dediğiniz gibi yeni yetmelerde sorun var. Gerçi ben de 24 yaşındayım ve askeri üniforma ile iki yıl askeri okul dahil 7. yılımdayım ama daha kimseye bu denli bi saygısızlık yapmadım, dolayısı ile de kimse bana karşı bir saygısızlık yapamıyor. Şunu biliyorum ki saygı makama değil, kişiliğe gösteriliyor...

Katılıyorum sonuna kadar. Dediğin gibi görevini layıkı ile yapana değil Hakim Cumhurbaşkanı bile bir şey diyemez. Her şeyden önce yasalar var. Ama eline sağlık iyi bozmuşsunuz artisti... Bana da Rus kız arkadaşların yanında böyle bi saçmalık yapmıştı polisin biri. Sonra araştırdım öğrendim ki adam kalitesizin biriymiş, meslektaşları arasında da sevilmiyormuş. Bir meslektaşı bana " Meslekte yüz adamdan bir tane çıkar ki beş para etmezi, sen de o adama denk gelmişsin işte " dedi ve ben de gülümseyerek teşekkür ettim. Dediğiniz gibi yeni yetmelerde sorun var. Gerçi ben de 24 yaşındayım ve askeri üniforma ile iki yıl askeri okul dahil 7. yılımdayım ama daha kimseye bu denli bi saygısızlık yapmadım, dolayısı ile de kimse bana karşı bir saygısızlık yapamıyor. Şunu biliyorum ki saygı makama değil, kişiliğe gösteriliyor...

Eyvallah kardeş ! Ama sen mekteplisin, bu işin okulundan geliyosun.. Akademidem gelen polislerde bi nebze senin gibi oluyor. Ama üni. mezunu olup, polislik sınavına girip direk mesleğe başlayan arkadaşlar böyle oluyor genelde.. Senin gibiler az..;)

sen birşey yapmamışsın ki, kabahatin de yok. eğer polisin sorularına da efendice cevap verirsen korkma, birşey yapmazlar yada ceza yazmazlar.

şimdi polis genç arkadaşımıza soruyor; "delikanlı, film yasak, ceza yazcam"
genç hemen atlıyor : "herkes takıyo, ne olmuş yani, gözün beni mi gördü"

polis bu adamı affetmez, giydirir, hatta kilitler.

ama genç "abi, gençlik işte, sök dersen sökerim hemen, ama yakışıyor işte, valla dünyanın parasını verdim" derse yırtma ihtimali %80 bence.

polisle dikleşmeye gerek yok. isterse her yerden hata bulur.

geçmiş olsun size de...

aynen katılıyorum sonuçta Polis uzaydan gelmiyor bizim insanımız.:)

Evet, aynen.. Bi ara yunuslar durdurdu, bi arıza çıktı, bişeyi tartışıyoruz, polis benden küçük %100 eminim, benimle "bak koçum" diye konuşuyo.. Allah' ım yaa.. Ama sonra nişanlımın kimliğini suratına yapıştırınca, "buyrun efendim, devam edin" demeyi biliyo Allah' tan..
Maalesef bazen böyle densizler çıkıyor. Şimdi o delikanlı görevlinin bir bayan tarafından ikaz edildikten sonraki suratının aldığı hali merak ediyorum. Değermiydi kardeşim efelik yapmaya? Efelik yapacağına efendilik yap saygınlık kazan, itibar gör, millet önünde düğmelerini iliklesin. Bir insana merhaba demek, günaydın demek, güler yüz göstermek bir kayıp değil kazançtır, medeniyettir, asalettir. Bir görevli karşısındaki kimseyle senli benli konuşursa karşısındaki de aynı hakkı kendisinde görür. Taş yerinde ağırdır sözünü unutmamakta fayda var.

Ama üni. mezunu olup, polislik sınavına girip direk mesleğe başlayan arkadaşlar böyle oluyor genelde.. Senin gibiler az..;)

Bu cümleye aynen katılıyorum. ben aftan okula geri dönüş yaptım gecen dönemki öğrencilerin hepsi mezun oldu ve okul birincisi idi bunlar.
Ben okuldan atıldığıktan sonra kendi bölümümle ilgili iş kurdum geliştirdim baktımki diploma ile daha iyi işler başaracagım okula dönüş yaptık. Ama şuan Gecen dönem mezun olan 20 kişiden 15'i polis olmaya çalışıyor. Bu adamlar veya bayanlar polis olsa ne olacak mezun oldukları bölüm Ziraat fakültesi bitki koruma bölümü! Ne alaka ne alaka işte bu yarın bi gün gelipte bize hava atacak insanlar. Ben her zaman diyorum. Eğer bir işe birisi alıncaksa o işin eğitimini almış olması lazım onun haricinde işe alınmamalı, esasında Türkiyede meslek liseleri tam rayında çalışsa bu dediklerim olacak ama ne yazikki

Bu cümleye aynen katılıyorum. ben aftan okula geri dönüş yaptım gecen dönemki öğrencilerin hepsi mezun oldu ve okul birincisi idi bunlar.
Ben okuldan atıldığıktan sonra kendi bölümümle ilgili iş kurdum geliştirdim baktımki diploma ile daha iyi işler başaracagım okula dönüş yaptık. Ama şuan Gecen dönem mezun olan 20 kişiden 15'i polis olmaya çalışıyor. Bu adamlar veya bayanlar polis olsa ne olacak mezun oldukları bölüm Ziraat fakültesi bitki koruma bölümü! Ne alaka ne alaka işte bu yarın bi gün gelipte bize hava atacak insanlar. Ben her zaman diyorum. Eğer bir işe birisi alıncaksa o işin eğitimini almış olması lazım onun haricinde işe alınmamalı, esasında Türkiyede meslek liseleri tam rayında çalışsa bu dediklerim olacak ama ne yazikki

Aynen ! Fakülte farketmez, gir sınava, geç mülakatı, 6 ay eğitim, ondan sonra hop sahadasın..Ama akademi mezunu polisler duruşuyla, konuşmasıyla, mesafesiyle hemen farkettiriyor kendini..

Geri