Polis Spatula ile kapı açtı

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alpmurat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
10 dk önce mahallede polis anonsu ile balkona çıktım Milletin garaj kapısına park etmiş bir şahin marka aracın plakasını anons ediyorlardı. sahibi gelmeyince aracını çıkaramayan eleman yam komşusuna seslenerek "spatula var mı?" dedi. Evet cevabını alınca komşudan spatulayı alıp polise verdi poliste kilit yerinden bir kaç hareketle çat diye aracın kapısını açtılar. Şahini ileri çektirler tabi bende istemsiz olarak çekici cağrırsana ne uğraşıyorsunuz. Hem yaptığınız iş yasal değil dedi fakat polis arkadaş sen bak işine dedi ve tersledi...
* Şimdi burada Polisin yasal işlemleri yapması yerine yasal olmayan işleri yapmasına mı yanayım.
*Adamın aracına zarar vermesine mi yanayım
*Şahinlerin kapısının bu kadar kolay açılmasına mı :)

İlk olarak polisin bu tarzına şaşırmamak lazım:confused:;Neden Bu gün akşam saatlerinde antalya dan olanlar bilir uncalı kapalı pazarından birşey almak için otoparkta boş olan yere park ettim ve acele olarak birkaç şey alıp hemen eve dönmem gerekiyordu ki bir baktım çevik kuvvet aracı (transit) arabamın arkasına park etmiş.Beş dakika bekledim belki bir olay için gelmiştir acil durması gerekliydi diye düşündüm ama gelen giden yok 155'i aradım hemen plakasını verdim anons edelim dediler.Bekledim ama gelen olmadı :mad: bir baktım karşıdan salına salına elinde pazar alışverişi ile resmi kıyafetli biri geliyor bu arada acil işim kızımı doktora götürecek olmam yanına gidip ekip aracının kendisine ait olup olmadığını sordum keşke sormaz olaydım.Başladı:-
- Ne kadar sabırsız insanlarsınız,
-Ne olmuş 2 dakika beklediyseniz,
- Hemen 155 i aramışsınız vs.vs.

derken bende başladım tabi arkası arkasını getirdi.En son arabasını benim arabanın arkasından çekti ama başkalarının arabasının arkasına ve gitti. Bunları yaptıktan sonra spatula meselesi çokta tuhaf olmadı ....

10 dk önce mahallede polis anonsu ile balkona çıktım Milletin garaj kapısına park etmiş bir şahin marka aracın plakasını anons ediyorlardı. sahibi gelmeyince aracını çıkaramayan eleman yam komşusuna seslenerek "spatula var mı?" dedi. Evet cevabını alınca komşudan spatulayı alıp polise verdi poliste kilit yerinden bir kaç hareketle çat diye aracın kapısını açtılar. Şahini ileri çektirler tabi bende istemsiz olarak çekici cağrırsana ne uğraşıyorsunuz. Hem yaptığınız iş yasal değil dedi fakat polis arkadaş sen bak işine dedi ve tersledi...
* Şimdi burada Polisin yasal işlemleri yapması yerine yasal olmayan işleri yapmasına mı yanayım.
*Adamın aracına zarar vermesine mi yanayım
*Şahinlerin kapısının bu kadar kolay açılmasına mı :)

Polis şahin'in sahibinden yana inisiyatif kullanmış. Çekici getirip otoparka çekse kaç lira masraf olacak farkındamısın? küçük bir zararla sorunu gidermiş. Hem o şahin senin aracın önüne çekse ve acil bir işin olsa sende aynı şeyi yaparsın diye düşünüyorum.
Bence çok takma yurdumun Polisi işini bilir.

Bizde bi kartal vardı. Tırnakla bile açılıyordu kapısı :D

bizde birgün kiralık arabamızla otoparktan çıkacakken baktık aracın etrafı çember olmuş çıkmaya imkan yok..

arkadaş arabaların etrafında gezinmeye başladı , baktık bi tane şahinin kapıyı zorluyo, kapı tak die açıldı :) sonra arabayı boşa alıp ittik, sonra atladık kiralık polomuza bastık gittik..

o an o heycanla panik karışımı duygularla da şahini geri falan almadık öle biçimsiz bi şekilde bıraktık, kapısını falan kapattık ama sonuçta herhangi biri gelip rahatça kapısını açabilirdi bilmiorum noldu artık..

tek başıma olsam o arabayı geri eski şekline getirir bırakırdım ama 4 sap olunca çete psikolojisine büründük heralde :) bir de daha 18 19 yaşlarında olduğumuz içinde biraz tırstık sahibi görse tantana yapar die... neyse bu kadar lafı boşuna yazdım , sonuç itibariyle şahinin kapısı kolay açılıyor....

Ben uğraşmam böyle şeylerle direkt Çekici çağrın diyorum polise, Adama apartman garajının önüne park etmişti. Eleman ve polis iyi niyetli cıktı kapıyı acıp direkt ittiler araçı ama ben olsam uğraşma sakın çağır hemen çekici uğraşma derim -ki 4-5 defa yaptım. Bir daha bizim garajın 10 mt yakınına yaklaşmadı mahalledekiler.

burası türkiye, herşey olur.

İlk olarak polisin bu tarzına şaşırmamak lazım:confused:;Neden Bu gün akşam saatlerinde antalya dan olanlar bilir uncalı kapalı pazarından birşey almak için otoparkta boş olan yere park ettim ve acele olarak birkaç şey alıp hemen eve dönmem gerekiyordu ki bir baktım çevik kuvvet aracı (transit) arabamın arkasına park etmiş.Beş dakika bekledim belki bir olay için gelmiştir acil durması gerekliydi diye düşündüm ama gelen giden yok 155'i aradım hemen plakasını verdim anons edelim dediler.Bekledim ama gelen olmadı :mad: bir baktım karşıdan salına salına elinde pazar alışverişi ile resmi kıyafetli biri geliyor bu arada acil işim kızımı doktora götürecek olmam yanına gidip ekip aracının kendisine ait olup olmadığını sordum keşke sormaz olaydım.Başladı:-
- Ne kadar sabırsız insanlarsınız,
-Ne olmuş 2 dakika beklediyseniz,
- Hemen 155 i aramışsınız vs.vs.

derken bende başladım tabi arkası arkasını getirdi.En son arabasını benim arabanın arkasından çekti ama başkalarının arabasının arkasına ve gitti. Bunları yaptıktan sonra spatula meselesi çokta tuhaf olmadı ....
terbiye meselesi işte
polismiş sivilmiş fark etmiyo,önce insan olacak...
birinin aracını bloke ederken düşünülmesi lazım acil bişey olur mu, doktora vs. gitmesi gerekir mi diye.

çok sıkışınca yön de müsaitse tampondan dayayıp itmek lazım. bi defa yapmıştım hatta :rolleyes: unoyla reno9 u iteleyip öyle çıkabilmiştim..

Ben çok rastladım öyle. mesela aracı yanlış yere parketmiş. çekici geliyor ama üstü dolu. o yüzden arkaya takacak ama hem en freni çekik hem araç viteste. camın ordan bişe sokup kapıyı açıyo. el frenini indiriyo kapatıyo kapıyı. :D

Arap ülkelerinde sıkıysa kurallara uymayın e ufağından arabanızı yanlış yere park etseniz bile yandınız. Bizim insanlarımıza böyle uygulama gerekli gerektiğinde polislerin bu tip uygulamalar veya şiddet uygulaması bence yanlış değil.

Ben uğraşmam böyle şeylerle direkt Çekici çağrın diyorum polise, Adama apartman garajının önüne park etmişti. Eleman ve polis iyi niyetli cıktı kapıyı acıp direkt ittiler araçı ama ben olsam uğraşma sakın çağır hemen çekici uğraşma derim -ki 4-5 defa yaptım. Bir daha bizim garajın 10 mt yakınına yaklaşmadı mahalledekiler.

Murat abi sizin ev sigorta hastanesinin karşısındaki müstakil garajlı evlerden mi?
Bi akşam ordan geçerkene bakımlı bi astra ve arkasında connet gördüm.
Senin oldğunu tahmin ediyorum çünkü plakalık yok ve kenarları siyahtı:D
Ha bide garaj kapısının 2 mt çevresinde araba yoktu :kop: onun için detaylı gördüm :cool:

Geri