plaka değişikliği

peki şöyle bişiy olurmu arkadaşlar diyelimki adresimizi değiştirdik sinop yaptım mesela ben kocaeliden işlemleri yapabilirmiyim ?

O durumu bilmiyorum ama en azından Sinop'ta bulunan birisine noterden vekalet verilerek işlemler yapılabilir.

hımm oda bi çözüm olabilir

Yalnız ikamet değişimlerinde nüfus müdürlükleri zaman zaman emniyet müdürlüğüne liste gönderir ve doğruluğu kontrol ettirir. Eğer emniyet o adreste gerçekten oturmadığınızı tespit ederse hem adres kaydınız silinir hem de ceza yersiniz. Ceza da az değildir. Yukarda bir arkadaş 700 küsür olarak belirtmişti.

:) Eskidendi o işler :) şimdi her şey kayıt altında kaymakamlıktan evrak almadan bir başka muhtar sıkıyorsa seni orada göstersin :) bak ne oluyor....

2.adres olarak başka ili veya il içinde gösterebiliyorsunuz ve muhtarlık bunu onay görürse ki mahallesini tanımayan muhtar yoktur. bu adrese ikmaet ettiğini onaylıyor.araştırın öğrenirsiniz.(yalnız bazı muhtarlar biraz endişeli davranabilir başka yerlerden sorabilirsiniz)

Muhtarların o yaptığı işlem (geçici ikamet veya misafir kaydı gibi işlemler) e-devlet'in mernis sisteminde görünmüyor. Herhangi bir devlet dairesinde adrese dayalı işlem yapılacağı zaman ilgili kişi hangi adresi e-devlet'in mernis kayıtlarına verdiyse o adres geçerli sayılıyor (yazlık sahiplerinin durumu gibi).

Geri