Pasta mı cila mı?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TLGa35
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TLGa35

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Aracımda küçük çizikler var birde tavanda küçük küçük taş çarpması gibi delikler var pasta cila yapmak istiyorum ama bir yandan da boya aşındırdığı için yapmak istemiyorum aracım metalik renk sizce pasta mı yapmalıyım yoksa cila mı? birde cila için önerdiğiniz markalar var mı?

Pasta bir nevi zımpara eder... o yüzden bırak fazla kurcalama aracıma parlaklık katayım diyor isen cila at yeter... pasta olayını es geç...

BAzı çizikler var onları kapatmak istiyorum aslında cila için önerdiğiniz ürün var mı?

Pasta olayina bence hic girme padtanin boyayi asindirdigini ve incelttigini biliyorum.

Pastayi bilene yaptirmak lazim, biliyorum diyenlerin de malesef %90i bilmiyor

Pasta boyayı inceltiyor evet ama yaptırma demek yanlış olur. Boyanın mikron boyutundaki üst katmanını pasta inceltir. Zaten bu sayede de ufak çizikler, izler, lekeler vb kısımları alır. Boyanın eskimiş kısmını incelterek alttaki taze kısmını ortaya çıkarır. Pstadan sonra atılan cila ve koruma da alttan gelen bu yeni katmanı parlatarak dış etkenlere karşı koruma altına alır.

Sadece cila yapmak aracınızın biraz daha parlak görünmesini sağlar ama bahsettiğiniz çizikleri gidermez. Siz aracınızı bu işi bilen Ziebart-Meguiars gibi bir merkezin yetkili bayiisine götürün. Onlar boya yüzeyini nceleyecek ve size uygu reçeteyi yazacaktır.

Ancak sıradan ve ucuz yerlerden uzak durmakta fayda var.

Geri