passat 1.6 dizelll

bir düzeltme yapıyım saab ı gm Spiker adlı hollanda firmasına sattı yani saab artık gm e ait değil.

Teşekkürler Hakan abi anlayışına ve yardımına..;) bu arada cadillac da gm ninmiş..Yeni öğrendim..

gm in yelpazesi çok genişde toplasan tüm markaları adam gibi bir marka çıkmıyor :D opel istisna şu opelide alman hükümeti alsa bağımsız olsa aşıcak kendini opel o zaman.. opelde arge sağlam tesis sağlam gm opelin sırtında kene gibi kanını emiyor tasarımlarını kullanıyor motorlarını kullanıyor..

VW işini biliyor kasa eskimeye başlayınca satımı azalınca tak dizeli çıkıyor yeniden satışa devam babama soyledım 16dizel cıkıomus diye dediki insigniayı alırken 1.6dizel passat olsaydı dusunmeden alırdım diyor ve benım babam gıbı suan araba alacak adamın statusu insignia passat 3serisi vs ise ilk seçeneği bence dizel passat olacaktır adam kaç senelik kasayla işi götürüyor

VW işini biliyor kasa eskimeye başlayınca satımı azalınca tak dizeli çıkıyor yeniden satışa devam babama soyledım 16dizel cıkıomus diye dediki insigniayı alırken 1.6dizel passat olsaydı dusunmeden alırdım diyor ve benım babam gıbı suan araba alacak adamın statusu insignia passat 3serisi vs ise ilk seçeneği bence dizel passat olacaktır adam kaç senelik kasayla işi götürüyor

Açıkçası söylediklerine katılmıyorum...Yani sırf passatta 1.6 dizel var diye ben de babam da passat almaz...Yani şunu da düşünüyorum bu passatta ne var?yani araba uçuyor mu,sınıfındaki bütün araçlardan farklı bir benzin mi kullanıyor ya da ömür boyu garantili araçlar mı bunlar yani nedir mesele?Bir 1.6 dizel motor passatta mı var?

gm in yelpazesi çok genişde toplasan tüm markaları adam gibi bir marka çıkmıyor :D opel istisna şu opelide alman hükümeti alsa bağımsız olsa aşıcak kendini opel o zaman.. opelde arge sağlam tesis sağlam gm opelin sırtında kene gibi kanını emiyor tasarımlarını kullanıyor motorlarını kullanıyor..

Bence hakan abi bu yelpazedeki markaları sadece Türkiye koşulları için düşünmeyelim...Adam istanbulda 10-15 passat ya da ne bileyim meclisteki elemanlar sırf a6 alıyor diye tamam audi işi götürüyor.Diğer arabalardan bir model çıkmaz demek doğru olmaz...Amerkida wolksvagen mı var cadillac mı chevrolet mi seat mı?Avrupada Almanya dışında hangi markalar var?Ama şurası doğru ki GM nin küçülmesini engelleyen tek firma da Opel dir...;)

amerika da da gm in satışları iyi değil amerikada vw bmw mercedes hatta mazda nın bile fabrikası var honda acura adıyla var onların satışları iyi mesela
amerikada en çok beğenilen ve satış yapmış roadstar hangisi desem insanlar amerikan arabası ismi modeli sayar ama değil mazda mx-5 :) Guinness dünya rekorlarınada girmiş bir araç dünyada en çok satış yapmış roadstar araba..
hondanın acura ları amerika içi iyi satıyor .. iyi parası olan amerikalı gidip amerikan arabası almıyor bmw mercedes volvo gibi araçlar çok makbül..

gm bizim burdaki tofaş gibi orda adamlar 30 ay 40 ay vade ile araç satıyorlar.. zaten ekonomik kriz başlamadan önce amerikada ilk zararını açıklayan şirket gm olmuşdu.. amerikan hükümeti para pompalamasa zararlarını kapamasa özel yasalarla gm in borçlarını sıfırlamasa gm diye bir marka yokdu zaten şu anda..

avrupadada aslında tüm markalar var ben mesela ingilterede lada görmüşdüm :) sadece makbul olmayan markalar var ülkesine göre neticede her ülke kendi markasını korumak için yerli malı koruma yasaları dahilinde yurt dışından gelen araçlara ağır vergi uygular bu türkiye içinde geçerli amerika içinde geçerli..

bizim ülkemizde fiat renault nun bu kadar ucuz olmasının sebeblerinden biride budur..

mesela alfaromeo almanyada alan olmaz italyada alman arabasını pek alan olmaz vergilerden yedek parçadan servisden falan yoksa o arabalar o ülkelerde satılmıyor diye bir şey yokdur eminim bayileri galerileri vardır..

bizde de vardırya biri gider çok ilginç adı sanı duyulmamış bir araba alır yada bir markanın adı sanı duyulmamış bir modelini alır çokmu aramış bu arabayı diye gır gır geçeriz o hesap..

Opel'ci arkadaşların VW'ciler le iyi geçinmesi ne kadar güzel :)

tabii zevk meselesi ama passat diyince 2.0 tdi aklıma geliyor nedense:)

Geri