Benim bildiğim kadarıyla 2011 yılında yeni kasa Jettaları piyasaya sürecekler. Üstelik ön ve arkadan çok yakışıklı bir araç olacak. Forumda bir arkadaşımız resimlerini paylaşmıştı;
http://www.opelim.net/forums/showthread.php?t=64020&highlight=jetta
Şimdi bu Jetta varken 1,6 dizel Passatı çıkarmanın anlamı nedir onu bilemedim. Yada 1,6 passat yapacaklarsa neden jettayı yenilemişlerki? Bu iki aracın segmenti aynı olmayacakmı yani? Kasa ve hacim olarak çok büyük farklar olacağını zannetmiyorum.
Sanırım amaç rekabeti kendi içerisinde yaşamak istiyorlar. Zaten seat, skoda gibi orta sınıf markalarında kendi motorlarını kullanarak rekabetini ve karını çok fazla artırmış durumdalar.
Yeni passat 1,6 dizele göre bence Jetta daha fazla tutulacaktır. Birçok bilinçli binici Passat dediğin 2,0 dizel olmalı diyim hakkını verim onu alacaktır. 1,6 passatı 70-75 bine satarlarsa alan olmaz Türkiye de.
Bir arkadaş 1,6 dsg şanzumanlı oktavia gitmiyo yazmış. bence o araçta yada sürüşte bir sorun olabilir. Benimde bir arkadaşım aynı aracı aldı ve spor sürüşte dehşet seri bir araç.
Bu 1,6 dizel teknolojisini tüm markalar kullanmaya başladı ve ortalama hepsi 110 HP güç elde ediyorlar. Zaten birçok marka birbirinin motorunu kullanıyor.
Fiatın kullandığı 1,6 dizel 120 beygir 300 NM gücündeki motor bunların arasında en güçlü olanı. Eğer Opel dizel motor ortaklığını devam ettiriyorsa fiatla bu motoru yakında J kasa Astralarda ve İnsignialarda görebiliriz. Hatta İnsignialarda dahada güncellenmiş ve güçlendirilmiş olarak kullanabilirler. Bu teknoloji zaten mevcur.
Opel 1,6 dizelle bunların çoğunun önüne geçer bence. Ancak yapması gereken bir konu varki yeni kasa bir sedan. (Geçenlerde resimleri yayınlandı astra sedanın ama gerçekmi değilmi emin değilim ayrıca motor seçeneğinide bilmiyorum) Yani insignia dışında Vectra yada astra sedanın yerine kullanılabilecek (Jetta gibi bişey mesela) bir kasaya acilen ihtiyacı var. Hemde 1,6 dizel seçeneğiyle.