paspastaki ıslaklık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Azmin elnden birşey kurtulmuyor inşaallah bir daha olmaz hem moral bozuyor hemde koku yapıyor fotoğraflar ve paylaşım için teşekkürler

ilginiz için teşekkür ederim inş. tekrarlamaz

Biiraz önce aracı yıkattım aşağıdaki resimdeki yer kuru

scaled.php

Fakat aşşağıdaki resimde yine ıslaklık gördüm
Resim gaz pedalının soludur
scaled.php

Bugün bir kontrol daha yaptım üstteki resimde gaz pedalının arkasındaki yer kurumuş lakin ön de ve arka paspasta azda olsa nem farkettim arkada ilk farkediğim cam önündeki plastik ızgara deformasyondan hafif kalkık duruyordu bende silikon çektim inceden bakalım ne olacak..Ayriyetten ön camın sağı sol yanına gçre daha kapalı solda bir açıklık var gibi ama baya inceledim ordanda alması zor gibi :S

Ben yıllarca bu sorunun çözümünü aradım ama bulamamıştım taa ki radyatör tıkayıcı kullanıncaya kadar bi dene istersen marka double up

Aracın sol ön ve arka paspasında nem devam etmekte ve garip olanı ortalarda yani paspasların sağında yada solunda nem yok :S liftte baktım altı çiçek gibi..

Ve yine yine söyleyeyim araçta su eksiltme yokkkk

Su alma ihtimali olduğunu düşündüğün yerlere birisi hortumla su tutarken sende içeriden kontrol etsen sorunu çözersin gibi geliyor. Eğer araç su eksiltmiyorsa kaloriferden değildir ama daha öncede söylediğim gibi klima tahliyesine bir baksan, çünkü yaprak çamur gibi maddeler tıkayabiliyor ve klimada biriken suyu içeriye veriyor. İnşallah kısa zamanda çözersin!

Su alma ihtimali olduğunu düşündüğün yerlere birisi hortumla su tutarken sende içeriden kontrol etsen sorunu çözersin gibi geliyor. Eğer araç su eksiltmiyorsa kaloriferden değildir ama daha öncede söylediğim gibi klima tahliyesine bir baksan, çünkü yaprak çamur gibi maddeler tıkayabiliyor ve klimada biriken suyu içeriye veriyor. İnşallah kısa zamanda çözersin!

Klimayı yaklaşık bir senedir açmadım tabi kaloriferi kullandım buda sebep olurmu? ikincisi araçta alarm var ve alarmın ilerlediği tarafta malum sorunum yarın alarm kablolarını kontrol edicem..Alarm cam suyu kabının arkasından içeri giriyor ve debriyaj pedalının üstünden giriş yapıyor (alarm beyni) yarın daha detaylı bakıcam..

Kullanmadan klimada su birikir mi bilemiyorum fakat lifte kaldırdığında basit bir hortum ucu var içi dolduysa boşaltmak kolay. Bir arkadaşımın golf aracının ön camı değişmiş ve her yağmurda su alıyordu. Gittiği her camcı camın sökülüp yeniden takılması gerektiğini söylemiş. Birkaç ustaya da beraber gittik, silikon çekmeyi önerdim, yok illaki sökülecek, kolay iş mi o öyle çek silikonu halolsun dediler. Sonra ön cama hortumla su tuttuk ve yerini belirledik, dayson siyah silikon çektim ve hiç belli değil, iki senedir hiç su almıyor. Eğer dışarıdan alıyor diyorsan bir el feneri alıp araç içine gir başka biri hortumla su tutsun illaki su alan yer belli olacaktır.

Önerileriniz ve konuyu devamlı takibiniz için teşekkürler öncelikle.. Öyle birşeyki nemli olan paspaslar dışarı çıkarmamla hemen kurumakta.. Bugün alarm kablosunun geçtiği döşemeleri söküp kontrol ettim ama bişi bulamadım. sol cam direğinide söktüm siyah silikonlanmış yerlere baktım yine bişi bulamadım suyun geçtiği aktığı kuruduğu yerleri görmem lazımdı.. Akabinde soför koltuğunun soldaki döşemesini söküp halısını azıcık araladığımda damla damla nem olduğunu gördüm.. Bu durum arka halının kenarında yoktu.. aracın pedal tarafının üstüne baktım ama buralardada suyun girebileceği bir yer ve nem göremedim.. kapı fitillerine dahi baktım tek gördüğüm sol döşemelerin altında kalan fitil kısımlarının acık olduğuydu buradan su alması yada nem yapması mümkünmüdür bilemiyorum..ve en önemlisi aracın pedal tarafındaki halı ve yerler kupuru sadece koltuğun hemen dibinde önündeki kısımda var.

Geri