paspastaki ıslaklık

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muebbet
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
resimler malesef bende açılmıyo, ama anlaşılan sendeki problem farklı..

ben sis farı yaptırdığımda motorun ordan doğru içeriye kablo çekilip ucuna sis açma düğmesi takıldı bi tane , ek bir düğme yani, , far anahtarı değil..

bu kablo , içerdeki kaput açma mandalına bağlı olan telin motor kısmından geçtiği delikten içeri sokulmuştu, ama tabi öle olunca da yağmur yağdıkça o delikten içeri su girdi paso, bakıyodum paspas ıslak, hatta şöförün arkasındaki koltuğun altıda ıslak

sırf bu sebepten arabanın kaput açma mandalı değişti, sis farının kablosu başka bi yerden geçirildi ve problemden kurtuldum..

kışın insanın ayağı donuyo paspas ıslak olunca...

neyse lafı uzattık, dediğim gibi böyle bir işlem yaptırdıysan sende bu sebepten olabilir demiştim ama galiba farklı durum...

kolay gelsin, biranevvel kurtulman dileğiyle

güncel

Motor açma tel halatını takip et onun geldiği yerden motordan içeriye girdiği yer var ordan alıyor genelde

kimse bilmiyorumu bu parçayı.. ayrıca su bu parçadan değil cam ile plastık ızgara arasndan sızıyrmuş bildiğiniz fıskıye suyu..lakin plastik paspasta ıslaklık yok :S yani soför koltuğu altındaki plastik bölüm açılıyormu altında göremediğim bi kaçakmı var ?

Gncel

Geçen aracı yıkadığımda paspası aldım kurutmak üzere ve sadece kauçuk paspası koydum öyle kullandım 2 hafta her zaman olduğu gibi sıcaklığı ayaklara ve camlara olmak üzere kademede kullandım. Bugün kauçuk paspasın altını yokladım yine ıslak laık islaklık soför koltuğunun alt tarafına doğru var bir türlü çözemedim bu sıkıntıyı yardım ve önerilerinizi bekliyorum Teşekkürler.

not: Motor boşluğunun sağ ve sol tarafındaki kapaklı giderler tamamen açık ve araç su eksiltmemektedir.

Sizin arabanın Body kontrol modülünün olduğu (BCM) kutunun izolasyon durumu nedir görmek lazım. sizin fotografladığınız parça silecek motorunun meknizmasımı acaba anlıyamadım ama onla alakası yok.
BCM yi koruyan plastik kutunun orası ve silecek yağmurluk paneli sökülüp oralarda kabloların geçtiği ve de fren westinghouse n oraları kontrol edilip gerekli silikonlamalar yapılırsa su kesilir.

daha önce yaklaşık 5 tane Corsa C de bu arıza ile karşılaştım ve de hepsi şu anda mutlu mesut.

Bnm sol ön paspastada vardı sürekli kalorifer falan aradık hatta silecekleirn altındaki kanallar falan boşaltıldı ama düzlmedi sorun ön cammış sol taraftan bir yerden a sütünunun ordan alıyorumuş ön camı değiştirdim kesildi şimdi allahtan bu düzeldi

Sizin arabanın Body kontrol modülünün olduğu (BCM) kutunun izolasyon durumu nedir görmek lazım. sizin fotografladığınız parça silecek motorunun meknizmasımı acaba anlıyamadım ama onla alakası yok.
BCM yi koruyan plastik kutunun orası ve silecek yağmurluk paneli sökülüp oralarda kabloların geçtiği ve de fren westinghouse n oraları kontrol edilip gerekli silikonlamalar yapılırsa su kesilir.

daha önce yaklaşık 5 tane Corsa C de bu arıza ile karşılaştım ve de hepsi şu anda mutlu mesut.

BCM dediğiniz silecek motorunun sağında kalan kutumu? eğer öyleyse bu kutunun yanından su gideri yok diye biliyorum.

Geri