panoramik cam tavan (sunroof)

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan goerqem
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

goerqem

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaslar merhaba aracimin camlarini kumandamla acip kapatabiliyorum ama sunroofu beceremedim bilgisi olan varmi gizli ayarlardan falan

Sunroof güvenlik nedeni ile kumanda ile açılıp kapanmaz. Böyle bir kanıya nereden vardınız?

Bence bir kanı değil bir ihtiyaç. Bende araştırdım ama malesef anahtar kumandasından camlar açılıp kapanıyor ama sunroof kapanmıyor,keşke kapansaydı...

kitapciginda sunroof var ise kumandadan acip kapama yaziyor camlarin acip kapamasinin aciklamasinda arkadasin dedidigi gibi kani dgil ihtiyac ozellikle yazin park sonrasinda adaca binerken

Sunroof güvenlik nedeni ile kumanda ile açılıp kapanmaz. Böyle bir kanıya nereden vardınız?

Hatam varsa affola. Ukalalık değil öğremek için soruyorum. Güvenlik derken ne gibi bir güvenlik önlemi olarak.?

Bir soru da ben sorayım, hangi modellerde camlar kumanda ile açılıyor?

bende açılıyor kumandadan savaş abi.

Benim araçta kapı açma tuşuna uzun süre basılı tuttuğumda 4 cam ve sunroof açılıyor...Kapama tuşuna da basılı tuttuğumda açık camlar,aynalar,radyo ve sunroof açıksa kapanıyor..Ayrıca donanım ve araç üretim yılına göre yağmur sensörlü araçlarda size gerek kalmadan yağmur sensörü su algıladığında eğer açık cam ya da sunroof var ise araç kendi otomatik olarak kapatıyor..

Bir de sunroofu açma tuşunda aracın tavanına doğru itilme hali var..Bu; aracı kitlediğinizde sunroofun açık kalmasını istiyorsanız yapılmıştır..Eğer aracı kitlediğinizde sunroof da kapanmıyor ise muhtemelen aracı kitlemeden önce sunroofu açmak için kullandığınız tuşun/düğmenin hafif ileri itmenizle olabilir..

Daha önceki aracım Astra H cam tavandı, bende araştırdım biraz, kumanda ile kapanıp açılması olayını. Sanırım otomatik kapanan sunroof birini yaralamış, vatandaş arabadan indikten sonra aracın kumandasına basmış, çocuğu felanda kafasını çıkarmış vs, dava açmışlar. Sonra bu özelliği iptal etmiş Opel. Can güvenliği için yani.

Bir arkadaşımında çocuğunun parmağı camda sıkışmıştı, kullandığı japon aracı hemen sattı, ilgililere şikayte bulundu. Olay sadece camı kaldırıp indirmek değil yani. Normal camlar gibi sunroofta sensör yok sanırım. Önüne engel gelince geri açılması lazım.

Geri