P0130 arıza kodu

tosunpasaa

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Arkadaşlar Şimdi Fren ve gaza basma yöntemi ile arıza kodu sistemi ile

P0130
ve
1614

Arızala kodları çıktı aracımdan

1614 yeni anahtar çektirdim immobilayzırla ilgili önemli değil ama

P0130

Arabanın tam motorun o metal kısmının üstündeki oksijen sensörünü yeni değiştirdim bosh marka acaba diğer oksijen sensörümü onu tam kavrayamadım xe16 motorlarda 2 tane oksijen sensörü var diğer oksijen sensörü mü hata veriyor tam kavrayamadım 160 lira verdik yanlış sensörü mü değiştirdik bu eksi hala bende bi arkadaş ikiside aynı malzeme demişti alttaki sensörüde eski elimdeki sensörle mi değiştirsem acaba bi yardımcı olur musunuz bu sensör alttaki mi üstteki mi lpg den dolayı mı yine üstteki yakıyor bu arıza lambasını acaba.. bilemedim işte

Güncel..

Egzozda çürük felan varmı? bir yerden yanliş alıp sensor verisini değiştirsin?
birde debimetrede sebeb olabilir

Egzozu katalitörden sonrasını yeniledim iki ay önce orta susturucuyu filan katalizitördede bir tıkanıklık yok arabanın sesi çekişide normal ama gel gelelim yine yandı malum lamba 3-4 kez baktım kontak lambaları sayarak arıza kodu öğrenmeyi iki arızadan başka bişi çıkmıyor ama niye öyle oluyor onuda anlamadım.

Bu lamba yanarken teck2 cihazına bağladım bir kez araba oksijen sensörünün verilerini görüyor yani sensör görevini yapıyor arızayı siliyorsun ertesi gün tekrar yanıyor işte bir anlık hata mı okuyor ne yapıyor bu işi çözemedim en sonunda o lambayı yağ lambasına bağlatıcam olacağı o olacak.

Aracı hiç bağlamadıysam 10 kez cihaza bağlatmışımdırda depimetreyle ilgili bir arıza hiç göremedim anlık bile olsa o yüzden pek ondan şüphelenmiyorum.

egzoz dan bir yerden yanlış hava alıyor diye yazacaktım havayı unutmuşum kusura bakma birde debimetreden olabilir yani bu iki neden verileri bozar o da arıza verebilir manifolt dan alabilir bakman lazım

Bunun testini kim yaparki egzozcuya mı göstermek lazım ya bu egzozcularda acayip sağlam egzoza delik diyecekler nerdeyse hepsi yenileme derdindeler benim anlamam mümkün mü acaba hava aldığını filan.

Geri