Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Veee Mutlu Son :D

Bugün elektrikçime gittim ben anlamam dedi yok dedim sadece kablo bulucaz sonra lehim.

3 adet lehim araba canavara dönüştü. spor modun şaşe ve resimdeki kablosu kış modunun 1 kablosunun lehimi kopmuş.
Maliyet 5 tl

Otomatiğin tadı daha bi başka oldu
Hadi hayırlı uğurlu olsun. Güle güle kullan.

Arkadaşlar Yaklaşık beş ay önce kıramadığım bir arkadaşımın arabasını çektim.Aracı vurdurarak çalıştırdık.Benim de böylece otomatik şanzuman tamiri kaça mal olur tecrübem oldu.Öncelikle arıza yapmasa dahi şanzuman içindeki balataların 40000km bir değiştirilmesi gerekiyor(KİTABİ OLARAK)Gelelim parça fiyatlarına şanzuman kiti 850.00tl,filtre 120.00tl,tribün 350.00.tl indir, bindir, bakım, temizlik, 900.00tl. mal olur. toplam=1800-2200

NELERE DİKKAT EDİLMELİ:Aracı mutlaka otomatik şanzumancı bir ustaya götürmenizi tavsiye ederim.Çünkü usta benim arabaya bakarken dükkana iki tane dağıtılmış şekilde şanzuman getirdiler.Usta çok kızdı madem anlamıyorsun ne alıyorsun işi yaparım diye eh usta kem küm
sonuç aynı sitede çalışıyorlar. Muhtemelen bir daha kine dağıtmadan getirirler.

Şanzuman kiti 850.00tl. eğer ustanın elinde eski kitlerden sizin aracınızın arızalı parçasıyla uyan varsa 850 yi boşuna ödemiş olursunuz.

Yağ filtresi arızalı değilse de değiştirin yoksa 120.00tl parça için şanzumanı indir bindir.

tribünü yenilemek 350.00tl. diğer seçim deldirtip gazyağı ile temizletmek en kötü 20.00tl.

Sırf Şanzumanın içindeki beyni temizlemek 300.00tl istendi.

Tribünü istanbul yapabiliyor dendi.350.00 artı kargolar

Arkadaşlar yanıltmak istemiyorum.Bu rakamlar şanzumanın neden arıza yaptığına göre değişir.Beyni bilmiyorum.Sormadımda.

Tamirin dört seçeneği

1-Kendi şanzumanınızı rektifiye ettirmek.1500-2000 tl.
2-Çıkma pert arabalardan (nasıl çıkar bilinmez)1500- başlar km göre yükselir
3-Manuele çevirmek 2000 tl sökme takma diğer işçilikler ve vs hariç
4-servise gidip yenisinin siparişini vermek 7500-8000.tl

Bence en mantıklısı şanzumanınızı rektifiye ettirmek.En azından parçalrın değiştiğini ve bakımını yapıldığını biliyorsun kendini daha güvende hissedersin.

ARKADAŞLAR BU FİYATLAR USTANIZA GÖRE VE SANAYİNİ SİTENİZİN DURUMUNA GÖRE
DEĞİŞİR KİMSEYİ YANILTMAK İSTEMEM.EĞER USTADA ARIZALI PARÇA OLSAYDI BENİM MASRAFIMDA BU KADAR OLMAZDI.

AMA OTOMATİKTEN VAZGEÇMEM BU YAZDIKLARIM KENDİ HATAM YÜZÜNDEN OLDU.
Arkadaşlar yazdıklarım da yanlış yada eksik varsa lütfen düzeltin.

Herkese iyi akşamlar

otomatik arabayı mı vurdurdunuz? yazık etmişsiniz. otomatik arabalar vurdurlmuyor. çekilirken de çekişin olduğu tekerlekler mutlaka askıya alınıyor. çok geçmiş olsun oldukça masraflı olmuş. bu balata değiştirme olayını ben de bir yerlerde okumuştum

Veee Mutlu Son :D

Bugün elektrikçime gittim ben anlamam dedi yok dedim sadece kablo bulucaz sonra lehim.

3 adet lehim araba canavara dönüştü. spor modun şaşe ve resimdeki kablosu kış modunun 1 kablosunun lehimi kopmuş.
Maliyet 5 tl

Otomatiğin tadı daha bi başka oldu

başıma iş açtın, resim çektim bilgisayara atıcam kart okuyucu kayıp, neyse blutootla atayım dedim BT kayıp. kızlara fırça kaydım nerde diye haberleri yok. yeğenlerin üstüne attılar, yeğenlere fırça çektim haberleri yok. kıyamet kopardım burda.
ayrıca şöle bi araştırma yaptım daha bi sürü şeyim kaybolmuş, flashım bile gitmiş yav.
sana resim yollayamadığımamı yanayım, kaybolduklarınamı yanayım bilemedim. ama hallettiğine sevindim.
sıra kayıpları bulmaya geldi.

Sağol Abi sayende çözüldü şu iş çok canımı sıkıyordu.

Son düzenleme:
Arkadaşlar Yaklaşık beş ay önce kıramadığım bir arkadaşımın arabasını çektim.Aracı vurdurarak çalıştırdık.

öncelikle geçmiş olsun. tabi bazı hususları bilmediğinizden ve çok yumuşak bir vurdurma yapmamanızdan dolayı çok kötü şeyler yaşamışsınız. ayrıca ustanızında biraz paracı gördüğümüde belirteyim.
bundan sonra otomatik araçla bir araba çekerken vurdurmaya dururken başlayın yada hiç başlamayın.

tamir takımını (kit) çok pahalı bulduğumu belirteyim. ortalama 250-500 arası olması lazım. bilmeyenler için bu takımın içinde balatalar, contalar ve birkaç önemli ufak parçanın olduğunu belirteyim.
balatalar dişliler arasında gerekli devir farkını yutması için yapılmışlardır. düzgün kullanımda 250-300bin hatta 500bin gideni gördüm. bu balataları aşındıran aşırı devir farkıdır. yani araba 6500 devirde iken birden 2000 devire inmek yada 2500 devirden ani bir şekilde 6000 devire çıkmak gibi sürüşlerde balatalar aşınır. veya motora gaz verip ayağınızı frende tutarsanızda yük balatalara bineceğinden aşınmadan "yakabilirsinizde".
ama 40binde değişir diye kesinlikle birşey yok. en azından probleminiz yoksa en erken 200binde kontrol ettirip değiştirebilirsiniz.

filtre gerçekden çok para yazmışsınız. 20-30 tl lik birşey ve her bakımda değişmesini öneririm. ancak 100binde yağ değişecekken siz 50-60binde yağ değiştiriyorsanız filtreyi 100binde değiştirebilirsiniz.

işçilik yüksek olması daha öncedende belirttiğim gibi ustanın az olmasından ve şanzımanların az arıza yapmasından kaynaklanır. ortalama burdaki fiyatı 200 den başlar 500ü geçmez. ama tabi ustasına göre. bazen 200 diyip 700 kazanabiliyorlar. dürüstlüğü ustasına göre değişir.

türbin şanzımandaki en önemli ve can alıcı noktalardan biridir. sıfırı ortalama 1000 civarı olan bu parçayı kolay kolay bozamassınız. anca kanatlarını kırmanız lazım ki oda dediğiniz gibi tamir olur. ama tamirden sonra çok dikkatli kullanmak gerekir ki kaynaklanan kanat en zayıf noktası olur.

yinede verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederiz.

otomatik arabayı mı vurdurdunuz? yazık etmişsiniz. otomatik arabalar vurdurlmuyor. çekilirken de çekişin olduğu tekerlekler mutlaka askıya alınıyor. çok geçmiş olsun oldukça masraflı olmuş. bu balata değiştirme olayını ben de bir yerlerde okumuştum

otomatik arabayı çok ama çok gerekli ise vites D ye alınır ve arabanın hızının 60km üstüne çıkartmak gerekirki motora dönüş versin. ama bence şimdiki beyinli şanzımanlarda hiç yapmamak lazım. ne olur ne olmaz.

hayırlı geceler otomatık vites severler derneği abilerim:) ne zamandır urayamıyorum nasılsınız?

polat bu zeki müren kirpiği örmek dediğin oalay nasıl oluyor?

Geri