Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Konuyu daha yeni okuyorum otomatik vitesten öyle bir bahsetmişsiniz ki sanki direksiyon bile çevirmiyorsunuz.Aslında dediklerinizde haklısınız gerçekten büyük rahatlık, aksini idda etmek mantıksızlık olur ama otomatik vites kullanmaya daha erken.30a gelim belki bende otmatik alırım:D

bugün bi araba gördüm sağa çekmiş flaşörünü yakmış o trafikte ayağını dinlendiriyordu. Sol ayağına kramp mı girmiş, sağ eli mi uyuşmuş ne. İlkyardım yapıyorlardı. dalili dalili dalili diye korna çalarak yanından geçtiiiimmmmmm ve gittiiiiimmmmmmm :D

olur aslında ama arabanın o anda 1 de olmadığına eminmisin. belki 1.vitesdedir o anda ondan olmuyordur. bide barışın söylediği gibi gaza tam bas.

40km de 2000 devirde oluyor tam gaz yaptımda vites küçültüyor ama sanırım 2 ye alıyor

2 değildir o 1'dir büyük ihtimalle. Araba zaten 4 vites.

40km de 2000 devirde oluyor tam gaz yaptımda vites küçültüyor ama sanırım 2 ye alıyor
40 km/h hızla 2000 devirdeyse araç 2.vitestedir. Bende de aynı araba vardı oradan biliyorum. Siz tam gaz yapıncada 1'e alıyordur. S tuşuna basınca göstergede S ışığı yanması lazım eğer yanmıyorsa kablosu çıkmış veya çalışmıyordur. Hatta birgün yokuş aşağı inerken gazı bırakın hemen 4.vitese atıp düşük devirle kendi inecektir araç. O sıra S tuşuna basın, araç vites küçültüp devir yükseltiyorsa da S modu çalışıyor demektir. Saygılar.

40 km/h hızla 2000 devirdeyse araç 2.vitestedir. Bende de aynı araba vardı oradan biliyorum. Siz tam gaz yapıncada 1'e alıyordur. S tuşuna basınca göstergede S ışığı yanması lazım eğer yanmıyorsa kablosu çıkmış veya çalışmıyordur. Hatta birgün yokuş aşağı inerken gazı bırakın hemen 4.vitese atıp düşük devirle kendi inecektir araç. O sıra S tuşuna basın, araç vites küçültüp devir yükseltiyorsa da S modu çalışıyor demektir. Saygılar.

aslında burak çok güzel özetlemiş ama ekleyeyim. aracınız 1 e alıyor vitesi. 40 km/h 2.000 devirde bu araba hayatta 1 de olmaz. hepi topu 4 vites zaten ;) araabnız çalışıyor. S modunu hafif rampada da deneyebilirsiniz. 2,5 3,0 devirlerde s moduna basın ve gaz ayarınyla oynamayın kendiliğinden vites kucultmesi lazım. YA da burak ın dediği gibi rampa aşağı kesin gösdterge lur.

Konuyu daha yeni okuyorum otomatik vitesten öyle bir bahsetmişsiniz ki sanki direksiyon bile çevirmiyorsunuz.Aslında dediklerinizde haklısınız gerçekten büyük rahatlık, aksini idda etmek mantıksızlık olur ama otomatik vites kullanmaya daha erken.30a gelim belki bende otmatik alırım:D
Bence yaşa fazla bağlama. Ben otomatiği ilk, 18 yaşımda ehliyeti alır almaz tattım. O araba da Vectra idi. 13 yaşımdan beri araba kullanırım. Yıllarca düz vites kullandıktan sonra bir bindim Vectra 97 B kasaydı. Çalıştırdım motor şöyle bi homurdadı. BUUUUVV:) Sonra P'den D'ye alırken o hafif titreşimler yok mu. Duygularımla oynadı o araba:) Sonra spor modu tattım. O zamandan beri otomatik vites der dururum. İleride sen de alırsan bi otomatik, inan "Neden daha önce almadımki?" diyeceksin.

Son düzenleme:
Bence yaşa fazla bağlama. Ben otomatiği ilk, 18 yaşımda ehliyeti alır almaz tattım. O araba da Vectra idi. 13 yaşımdan beri araba kullanırım. Yıllarca düz vites kullandıktan sonra bir bindim Vectra 97 B kasaydı. Çalıştırdım motor şöyle bi homurdadı. BUUUUVV:) Sonra P'den D'ye alırken o hafif titreşimler yok mu. Duygularımla oynadı o araba:) Sonra spor modu tattım. O zamandan beri otomatik vites der dururum. İleride sen de alırsan bi otomatik, inan "Neden daha önce almadımki?" diyeceksin.

Kesin öyle derim ama ne bilim içimde birde şu korku var; Olurda arabasız kalırsın, uzun zamandırda otomatik vitese alışmışsın düz vites kullanmak zorunda kalırsın alışamassın falan..

Haklısın. Benim amcam 4 sene Toros kullandı. Toros'u bilirsin. Kamyon kullanmaktan farkı yok. Debriyaja basacam diye, vitesi değişticem diye canın çıkıyor. Toros'tan sonra otomatik Vectra aldı. 3 sene ona bindi. Sonra düz vites kullanmak mecbur oldu araba yokluğundan. Viteslerin yerini bile bilmiyor. 5 yaşındaki çocuk bilir 1'e nasıl takıldığını :) Yok bilmiyor:) Yazıları okuyarak takıyordu. Doblo'da denedi bunu. Çok rahat bir araba olmasına rağmen alışamadı. Basıyor basıyor araba bağırıyor, galiba vites değişecek sanıyor:) Ardından kendi arabasına geçti, aldı D'ye, bi cigara yaktı, kahvesini yudumladı:)

Son düzenleme:
oh maşallah muhabbet çok güzel, ben bulandırmayım fazla. ama aramıza katılanların olması çok güzel.

OTOMATİĞİ SEVİYORSANIZ GRUBUMUZA KATILIN.

bu arada nedense bu korkuyu etrafdan çok duyuyorum. uzun süre otomatikden sonra düzü sürememek gibi şeyler sadece rivayettir.
bisiklet gibi, hemen alışırsınız. ama tabi uzun bir vakitden sonra debriyaja basmayı unutabilirsiniz. çünki manuelden sonra otomatikde debriyaja basmalar olabiliyor. ama bunlar otomatik almamak için sebep değil.

nejat bi süreliğine demişsin. kanındaki otomatik isteğinin önüne geçme.

Geri