Otomatik vites sevenler derneği

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan canse89
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
nasılsınız kulubumm???

vaaaays başkan gelmişşş
hoşgeldin başkanım, araba gitti tanımaz oldun.
Allahdan dileğim tez zamanda otomatiğe alırsın inş.

Otomatikçi arkadaşlar Vectra B kasa 1996 dan 2001 yılına kadar çıktı .Bu araçlarda 1.6 , 1.8 , 2.0, 2.5 gibi motorlar kullanıldı. Manuel olarak birkaç farklı şanzuman kullanıldığını biliyorum. Ancak aynı şey otomatik içinde geçerli mi ? Yoksa tek tip otomatik şanzuman mı kullanıldı.

Örnek: 2000 model vectra B 2.5 sport modeli var bundaki otomatik ile 2000 model Vectra B 2.0 CDX otomatiği aynı mı?

farklı motora aynı şanzıman kullanılamaz. çünki şanzımanlar üretilirken dikkat edilen aracın torkudur. manuellerde her motor tipinde şanzıman değişirken otomatiklerde 2 motora 1 şanzıman üretilir.
eskilerden bahsedeyim, ki o zaman 1,6 otomatik çok nadirdi ve otomatikler 1,8 veya 2,0 dan başlardı. o zamanlar 1,8 ile 2,0 a aynı şanzıman kullanabiliyorlardı. ama 2,4 veya 3,0 lara daha dayanımlı şanzıman kullanırlardı.
bu birazda markaya bağlı yani isterse her motora farklı otomatik üretir yada 2 motora 1 otomatik.
amerikan chevrolesinde şanzıman 260,287,305,350 motorlar 350 şanzıman kullanırdı.

bu arada küçük motora büyük otomatik atarsın ama yakıtı çok etkiler. motor gücünün birazını şanzımana verir.

bu arada otomatik şanzıman, motorun torkunu manuele göre daha fazla arttırdığını biliyorsunuz dimi. türbin dediğimiz yani tork konvektörü sayesinde.
bu yüzden tam otomatiklerde vitesler manuele göre az iken robotize şanzımanlarda (easytronic) manuel ile aynı hatta daha fazla vites kullanılır.

Bilgi için teşekkürler, Peki bu otomatik şanzumanların motor hacimlerine göre kodları nedir? Mesela manuellerde F20, F23 gibi.

valla işte onu bilmiyom, amerikan sor bana ezbere söleyim herşeyini, bende opele has şeyleri yeni öğreniyom.

herkese selamlar çalıştığım için yazamıyorum kusura bakmayın:D
polat abi görüşemiyoruz:D
başkanım nasılsınız:D

polat nerelerdesin yaaa

koray halimi görsen,
işçi tulumu giydim çalışıyom valla. dükkan işi uzadıkca uzuyor. şapçıyı 10 gün bekledik dün nihayet attı şapı. 1 hafta araba çıkarmayın dedi. 1 ay olacak nerdeyse daha başlayamadık.

Geri