"Direksiyon kutusu ses yapıyor ve yağ kaçırıyor.
Şanzuman aks keçelerindenyağ kaçırıyor..
Arka amortisörler patlak. Motor rölantide sesli çalışıyor, incelenmesi lazım.
Seyir halinde uğultu sesi var, incelenmesi lazım.
Araç çalıştırıldığında sağ silecek tarafından ses geliyor, incelenmesi lazım.
Kalorifer rezistansu arızalı"
direksiyon kutusu tamiri yapılıyor, genelde büyükşehirlerde yaygın. antalyada bulabilirsin ama niğdede zor. hem tamirini hemde çıkma fiyatını araştır derim ben.
şanzıman aks keçeleri işçilik isteyen ve yağ kaçağına neden olan bir arıza. otomatik arabada yağ eksilmesini tavsiye etmem. o yüzden filtre ile bunuda hallettir. kaçağın az-çokluğuna göre şanzıman yağını sıksık kontrol et.
amortisör olarak alternatif markalarda çok uygun fiyatlar alıyorum. mesela benim araba toplasan türkiyede 7 tane ama izmitde opel parçacıda var ve 80 tl. sedanlada aynı değil bizimkiler. aslında başka markada aynı olan amortisörden. bilen bir usta yardımcı olur, yada çıkmasıyla parçacıları gezip fiyat al. unutma sadece opel parçacısı değil diğerlerinede sormak lazım.
uğultu lastiklerden geliyorsa akis bilyasıdırki test etmek basit. giderken ve ses gelirken direksiyonu sağa sola sallayıp arabayı salla. sallanırken ses kesiliyorsa akis bilyasıdır. kesilmiyorsa frenlerdeki bir taşda olabilir şanzıman içinden biryerde olabilir. hatırlat sana ses izleme konusunda amerikancı işi öğreteyim.
sağ silecek tarafından ses? ilginç dışdanmı içdenmi. içdense kalorüfer deliğine bişi kaçmış olabilir. buda amerikancı ses izleme yöntemi istiyor.
kalorüfer rezistansı çok ib..e bişi. benimde bozuldu. bozulmuyoda ya paslanıyor yada tel kopuyor. ve fanın 1-2-3 çalışmıyor. sadece 4 çalışıyor. fan motorunun yanında yeri var. soğusun diye fandan çıkan hava borusunun içine monte edilmiş. kolayca kalın kablolardan ve hava üfleme borusuna takılmasından anlarsın. çıkartıp temizlersen çalışır, temizledin ve çalışmadı ise bi yerini kısa devre (sanırım diot lehimliyerek oluyor ama unuttum şimdi) yaptırınca iş görüyor. tabi önce fiyat sormak lazım belki uğraştığına deymez. resim bulursam eklerim benimkini.
neden ib..e dediğime gelince onu tamir etmek için göğüsü indirdim. tam 1 hafta sürdü. kışdı dondum. meğer göğüslük işi yokmuş. yabancı sitede tarif eden adam yanlış tarif vermiş. airbagleri bile söktüm bee. bide arıza lambası söndürme parası gitti.
araba bana yorgun gibi geldi. kısa zamanda değiştirmen mantıklı olabilir. tabi zarar etmeden.