Otomatik Cam Kapamak İçin

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AstraG
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar düzce kervan servise sordum diyotla hallolur dediler diyot zaten mevcut diyotu ters bağlıyorlarmış yüzyüze olmadığı için nasıl nereden yapıldığını bilmiyorum ama çoooooooooooooooook iyi bir elektrikçi o işi hallediyor bu araçlarda cam modülü zaten var ayrıca bir modül deil zaten elektronikçi arkadaşlar bilir diyod denilen şey üzerinden akımı belli miktarda geçiren bir parçadır mesela diyot 6v tur oraya 6v ters diyot bağlandığında anahtar görevi yapar ve tetiller yani ters 6 v geçiri yani -6 v buda ocam motoruna açık olduğu için kapat komutunu yollar +6v aç -6v kapat teorik olarak ozaman kapı mandalları aşşağı indiği zaman cam motoruna kapan komutunu yollar ve camlar kapanır

Hangi kablolar olduğunuda öğrenecem ama büyük ihtimalle sol kapı altında gecen ve camlarka otomatik kilit mekanizma arasına takılacak tam emin deilim lütfen denemeyin

Diyot miyot hiç bir şey uygulatmadım benim aracımda var zaten bu özellik kumandayla yada anahtarla farketmiyor kapıyı kitleyince bütün camlar otomatik olarak kapanıyor sanırım aracın orjinalinde var böyle bir özellik....

syn astrag tahmininiz doğru ;sol kapı eşiğini söküp orda 2 kabloyu birbirine bağlıyolar.ben sanayide elektrikçiye 5 ytl karşılığında max 10 dakikada yaptırmıştım. güzel bi özellik yalnız kötü bir tarafı var yolda giderken camın açık ve sen camın ordaki kapı kilitleme butonunu yanlışlıkla aşağı bastırdığında camlarda otomatik kapanıyo.eğer bulabilirsen anahtardan tek seferde değilde 2 ci seferki kilitlemede kapanma şeklinde bağlattır daha kullanışlı olur.güneşli havalarda camı az bişey açık bırakma şansın olur.

@tansugurler in dediğine göre diyotada gerek yokmuş arkadaşlar tech2 den aracı omega olarak gösterip oradan merkezi kilit beynine geçip yapılabiliyormuş bence böyle yaptırın daha iyi olur

ama o farklı tansu ustanın dediği omega ARAÇLARIN sistemi yükleniyor ayrıca iki kablo bağlanmıyor araya diyot bağlanıyor ve sizin dediğiniz gibi olduğu zaman anlamı kalmıyor bazıları kumandadan 2 kere basmıyorlarf siz araçta seyir halinde neden kapıları kitliyorsunuz anlayamadımolaki kitlediniz tekrar camları içeriden açtığınız için aaçabilirsiniz çocuk var derseni arkaya oturtturun nasıl olsa arka kapılarda çocuk emniyet sistemi var

sayın abysmal arabanızda alarm varmı sormak isterim varsa alarmlarda bu sistem zaten var öyledir veya aracınız 2 el ise sizden önceki kullanıcı yaptırmıştır adamlar birine yapalı ötekine yapmıyalım diyecek halleri yok olsa gerek

daha önce resimli anlatılmıştı ama başka bir siteydi sanırım...bilenlerde yazmıyo zaten devlet sırrı sanki

camları ac sonra kapat 5 sn kapatma tuslarına basarak bekle sonra garanti olsun diyede kapatma tusuna kısa aralıklarla 2-3 defa bas cam kapatma hafızasını yinelemis olursun....
tmac abi den alıntı meğe saygı

Geri