Opelim nette bi problemmi var

veri tabanı 250 mb üstünde bir siteyiz. malesef ortak çalıştığımız hosting şirketinin bize destek olmaması yüzünden sorun gidermede gecikme olmuştur. kapalı olduğu dönemde 3 kişilik profesyonel bir ekip site üzerinde çalışma yaptı. gece gündüz çalıştıklarını ben hosting şirketiyle aralarında geçen yazışmalardan takip etiim. hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. şehir dışındaydım ama dediğim gibi konuyla ilgili ben değil bu konuyla profesyonel ilgilenen insanlar uğraştı. ben olsam beceriksizlik lafına alınabilirdim çünkü doğruluk payı olabilirdi :D ama öyle dışardan göründüğü gibi olmadığı için bu lafı konuya dahil olmadan sadece bir fikir üzerine sarf edilmiş olmasından dolayı umursamıyorum.
Sabrınızdan ve bizden vazgeçmediğiniz için tüm üyelerimize teşekkür ediyorum

Abla yada yezocan hanım diyelim :) küçük tavsiyeler olsun bizimkiler o zaman.

1- host şirketini değişin derim. madem ilgisizler bi düşünün.(belkide değişmişsinizdir)
2- 250 mb çok ama bu azaltılabilir. siteden 5-6 gönüllü arkadaş girdimi en eski gereksiz konuları süzer ve temizler bence. hatta atıyorum 3 5 aydır online olmayan uyeleri bile silin gitsin. onemli olan sayı değil aktivite bence.
3- ve en önemlisi günlük yedek alınması. alınan yedekler, sorun halinde hostta problem yoksa direk geri yuklenmesi. burda en buyuk sorun son açlan konuların ve yeni uyelerin kaybolması :) ama olsun. hatta ben host şirketlerinin yedekleme yaptıgına şahit oldum. işi 4 gun bekletmekten iyidir.
4- site sıkıntılı dönemde iken giriş sayfasına bi bilgi mesajı yazıp domaini oraya yonlendirin derim. site tadilattadır yakında yine beraberiz falan :) giriyoruz hop host data hosting vs hata kodları hoş olmuyor. site bırakılıp terkedilmiş gibi geldi bana :)

inşallah tekrarı olmaz.

Abla yada yezocan hanım diyelim :) küçük tavsiyeler olsun bizimkiler o zaman.

1- host şirketini değişin derim. madem ilgisizler bi düşünün.(belkide değişmişsinizdir)
2- 250 mb çok ama bu azaltılabilir. siteden 5-6 gönüllü arkadaş girdimi en eski gereksiz konuları süzer ve temizler bence. hatta atıyorum 3 5 aydır online olmayan uyeleri bile silin gitsin. onemli olan sayı değil aktivite bence.
3- ve en önemlisi günlük yedek alınması. alınan yedekler, sorun halinde hostta problem yoksa direk geri yuklenmesi. burda en buyuk sorun son açlan konuların ve yeni uyelerin kaybolması :) ama olsun. hatta ben host şirketlerinin yedekleme yaptıgına şahit oldum. işi 4 gun bekletmekten iyidir.
4- site sıkıntılı dönemde iken giriş sayfasına bi bilgi mesajı yazıp domaini oraya yonlendirin derim. site tadilattadır yakında yine beraberiz falan :) giriyoruz hop host data hosting vs hata kodları hoş olmuyor. site bırakılıp terkedilmiş gibi geldi bana :)

inşallah tekrarı olmaz.

Herşeyi boşverin 250mb veritabanı ne demek biliyormusunuz tahmin edemeyeceğiniz kadar yüksek. Bu kadar yüksek olması biraz garip gereksiz veriler silinmesi lazım bence bildiğim kadarı ile vbluettin arama kayıtlarını bile tutuyor bunlar DB'yi şişirdikce şişirir.

En basit hostlar günlük yedek alır bunda problem yok fakat 250mb veritabanını hiç bir host yedeklemez.
Zamanında uşratığım için biliyorum Haberturk.com'un veritabanı 100mb geçtiği için sadece veritabanı için ayrı bir server kiralanmıştı. Opelim.net iyi dayanıyor valla hiç sesizimi çıkarmayalım :)

Allah kolaylık versin.

hoş geldin opelim net iyi ki varmışsın.yokluğun çok belli oldu.sorunu çözenlerin emeğine zamanlarına teşekkür ederim.

hem katılıyorum hemde katılmıyorum katıldığım evet 4 gün sürmesi olmaması gereken birşeydi ama 2. sayfada yeliz hanım şehir dışında olduğunu belirtmiş ve haberdar olmamaları veya geç müdahale etmiş olması normaldir

kitleye hitap eden bir site öyle becereksiz demen bana göre hoş olmamış

hem katılıyorsun hem katılmıyorsun oda güzelmiş.

Sonuçta kul yapısı ve öyle bir şey ki bir nokta bile silinse bir sürü hata çıkabiliyor...

Site iyi olunca sevinip güzel şeyler söyleyipte site 3-4 gün gittiğinde sitenin başındakilere bu şekilde kelimeler sarf etmek hoş olmamış bence.

Ve ayrıca,bu sitenin başındakilerde insan ve onlarında tek işi bu site değil..

ben hiç bir zaman bu site düzgün şekilde işlerken kusura bakmayın laylaylom yapıpta kimseye yalakalık yapmadım. Yanlış anlamayın size yapıyorsunuzda demiyorum. Sitede gördüğüm sorunları her defasında gerekli konularda belirtmeye çalıştım.

Sorunun ne olduğunu bilmeden yorum yapmak bence daha kötü bir şeydir.

Üyelerin bir çoğu aktif olan bir sitede vertabanı tekrar yüklemek çok zor bir şeydir. 5mb bir veritabanını toplu halde yükleyemessiniz (-ki eminim 5mb dan çok çok fazladır opelim.net sitesinin veritabanı). Parçalara bölüp yüklemek gerekir, Eski veritabanı yazılım ile yenisi arasında uyumsuzluklar olabilir. Bunları gidermek gerekir. Parçalama işleminde gözünüzden kaçan "," işareti bile tüm yapıyı bozabilir. Öyle facebooka resim yüklemek gibi bir şey değil bu.

Zaten yönetim sorunu çözmüş gayet iyi çalışıyor sistem.
Burası kurumsal bir iste değil hiç kimse cebine 5 kuruş para koymuyor. Zaten alınan reklamlarla anca site ödemeleri anca yapılıyordur. Onun için lütfen yorumlarımıza dikkat edelim.

Bilmediğim bir konuda yorum yapamam, bir yorum yapacaksam da kırıcı olmamaya çalışırdım.

veri tabanı 250 mb üstünde bir siteyiz. malesef ortak çalıştığımız hosting şirketinin bize destek olmaması yüzünden sorun gidermede gecikme olmuştur. kapalı olduğu dönemde 3 kişilik profesyonel bir ekip site üzerinde çalışma yaptı. gece gündüz çalıştıklarını ben hosting şirketiyle aralarında geçen yazışmalardan takip etiim. hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. şehir dışındaydım ama dediğim gibi konuyla ilgili ben değil bu konuyla profesyonel ilgilenen insanlar uğraştı. ben olsam beceriksizlik lafına alınabilirdim çünkü doğruluk payı olabilirdi :D ama öyle dışardan göründüğü gibi olmadığı için bu lafı konuya dahil olmadan sadece bir fikir üzerine sarf edilmiş olmasından dolayı umursamıyorum.
Sabrınızdan ve bizden vazgeçmediğiniz için tüm üyelerimize teşekkür ediyorum

Bakıyorumda veritabanı dersleri bile verilmiş. Ben bu işlerle çok uğraştım neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum hemde öyle 56k net zamanlarında. Senelerim vbulletin phpnuke gibi portal sistemleri ile geçti. Uykusuz gecelerim çok geçti. İşlerim dolayısıyla uğraşamaz duruma geldiğim içinde son 3 yıldır uğraşmıyorum artık.

Ben lafımın arkasındayım 4 günde bu sorunun çözülememesi beceriksizlik ilgisizliktir. Ayrıca sorunun ne olduğunu bilmediğim halde demiştim o yüzden Bu gecikme hostingle alakalı bir durumda olabilir siteyle ilgilenenlerde olabilir. Bunun için böyle bir cümle kullandım alpmurat bey. Benim fikrim bu isteyen katılır istemeyen katılmaz.

gerılmeye gerek yok beyler olan olmuş bıten bıtmış uzar gıder bız bakalım işimıze bırbırımızı kırıcı sözler söylemıyelım şu mubarek ayda herkes kendınce haklı

nihayet kavuştuk...hepinize selam..

Bakıyorumda veritabanı dersleri bile verilmiş. Ben bu işlerle çok uğraştım neyin ne olduğunu çok iyi biliyorum hemde öyle 56k net zamanlarında. Senelerim vbulletin phpnuke gibi portal sistemleri ile geçti. Uykusuz gecelerim çok geçti. İşlerim dolayısıyla uğraşamaz duruma geldiğim içinde son 3 yıldır uğraşmıyorum artık.

Dostum kusura bakma ben kimseye ders vermeye calışmadım benim haddime düşmez o iş. Ben sadece bilmeyenleri bilgilendirme açısından anlatmaya calıştım. elimden geldiğince. Buarada Siz php-nuke, vBluletin le uğraşırken kusura bakmayın ama ben kendi forumu ve portalımı kendim sıfırdan yazıyordum.
İleri derece MySQL ve PHP bilgim var istersen bir gün aldığım başarı sertifikalarını gösterim. 2002 yılında Türkiyenin en iyi Türkçe php-nuke yardım sitesini açtık. (Netopsiyon).

Bu tarz konular başka sitelerde de konuşultu burası kurumsal bir site değil. Tamamen bilgilerimizi paylaşmak için yeri geldiğinde fazla parcalarımızı birbizimize hediye ettğimiz, mutluluklarımızı , sevinçlerimizi paylaştığımız paylaşım sitesi. 4 gün o kadar uzun bir süre değil. Buradaki yetkililer kendi çabaları ile bişiler yapıyor. Sitede bölüm sorumlusu arkadaşımızın kendi işlerinden güçlerinden ayırdıkları zamanlarda ilgileniyor.

Not: Sitenin yönetimi veya site ile hiç bir organik bağım yoktur. Zaten bu kapalı kalan 4gün sürecte nişanım vardı ben kapandığını bile görmedim.

Son düzenleme:
kusura bakmayın ama bu kadar nankör olmayın... oturduğu yerden bunca bilgiye rahatça kaç senedir ulaşabilirken, burası sayesinde belki güzel arkadaşlıklar kurmuşken, bu siteden faydalanırken en ufak aksaklıkta beceriksiz yakıştırması hiç olmamış. madem bu siteden memnun değilsiniz 1750 küsür mesajı daha işbilen sitelerde yazıp derdinize dermanı oralarda arasaydınız keşke.

Bu sizi hiç ama hiç ilgilendirmez. İstediğim internet sitesine girer kurallar dahilinde istediğim yorumu yapabilirim. Bu siteye üye olduğum süre içerisinde iyi arkadaşlıklar edindiğim doğrudur onlar burada olduğu için burada yorum yapmaya devam ediyorum zaten sizin için değil.

En kral internet sitesini bile kapatmaya ALT + F4 yeterde artar.

Ben sözümün arkasındayım kırıcı söylenmemesi gereken bir sözcük olduğunu düşünmüyorum. İnsanlar neyi nasıl anlamak isterlerse öyle anlarlar. En azından 4 günlük sürede siteye bir index atılıp insanlar bilgilendirilse çok daha iyi olurdu.

En azından 4 günlük sürede siteye bir index atılıp insanlar bilgilendirilse çok daha iyi olurdu.

Bu konuda hem fikiriz.

Geri