Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
arkadaşlar benim zafiranın şehir içi yakıtını denedim. tabi ben aldığımdan bugüne daha ilk depoyu bitirdim tam net ölçemedim. 154.000tl ile 470 km yaptım. sizce nasıl şehiriçi yakıtı

Türkiyede litre fiyatini bilmiyorum sen 100 km ye ne yaktigini söylersen daha iyi olur..

pardon abi depo 154.000tl aldı. yani 52 litre ile 470 km = km.de 0.11 lt yakıyor

pardon abi depo 154.000tl aldı. yani 52 litre ile 470 km = km.de 0.11 lt yakıyor
havalar sogukmu bilmiyorum soguk havada dogal olarak biraz cok yakar ama bu tip bir arac icin ben normal oldugunu düsünüyorum ilk deponu yeni bitirdigine göre kisa mesafeli sürüsler yapmissin ki bence cok normal..

bende aynı düşündüm birde aracın devrine ve durkalkına yeni alışıyorum. uzun yolda denemek lazım herhalde. çünkü uzun yolda birde hız sabitleyici çalıştırılınca ortalama biraz değişiyor.

hiz sabitleyici biraz degil cok degistirir sen daha arabayi tanima durumundasin tanidik ca daha az yaktirirsin. mümkün oldukca sakin kullan.

0,32 TL şehir içi için normal diyebilirim. Şehir dışında 0,25 TL civarlarına düşer ki bu araç için normal diyebiliriz.

uzun yolda denedim sayılmaz. ama 300 km gibi bir yol gittim. fakat yol yol değil 80 km mesafede sadece 3.vites ve 40km/s hızla gidebildim. buna rağmen 300 km yolda 72 tl yakıt yaktı buda km de 0.25 gibi bir rakam

Geri