Opel Zafira Kulübü

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan rifaz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
zafira b li arkadaslarim biliyorsunuz bizim arabalarda kapi acildiginda yanan kapi lambalari yok ben led yapmak icin biraz arastirma yaptim isin entrasan tarafi kapilarda acilip kapanan kapi dügmeleri yok. durum böyle olunca takmak istedigim led lere nerden elektrik alacagim bilmiyorum.led satan bir yerde sordum nasil yapariz diye zor biraz dediler ama benim memlekette yaparlar diye tahmin ediyorum ne dersiniz..

Yapılabilir tabii. Ama bence astarı yüzünü geçer gibi. Elektrik çekilmesi, switch bağlanması, uygun bir yer açılması vb. ve işçilik masrafı. Olmasını bende isterdim.

arkadaşlar merhaba çok uzunca bi zamandır maalesef yoktum ama artık yine zafiracılar ve sizlerle olmaktan dolayı mutluyum yeni arkadaşlar gelmis merhabalar ben de bi şey soruca kalkışlarda motor biraz sesli ve titremeli çalısıyor sonra normale dönüyor herdefasında bu böyle yani kalkarken biraz sarsıntı yapıyor araştırdım zafıralarda normal dediler siz ne dersiniz aynı şey sizdede oluyomu astra ve vectra 2004 kullandım onlarda yok acaba kasadanmı kaynaklanıyor ses biraz bizde fazla teşekkürler hepiniz sağlıcakla kalın ve sağlığınızı mutlaka koruyun

benim zafira dizel öyle bir sorun yok.... benzilli süren arkadaslar hadi bakalim.. Senol bakalim Türkiyeye gelince sorup sorustururuz olur kolay derlerse yaptiririz. yok fazla karistirilirsa ben de yaptirmam. genelde arabayi fazla kurcalatmamayi tercih ediyorum..

Son düzenleme:
kalkışlarda biraz gazı yedirmek gerekiyor. haliyle 1,6 motor ve 1,53 tonluk kasa olunca(+ bide araç doluysa,,sırf bu yüzden bazen yokuş çıkmamak için yolu uzattığım oluyor,ama bizim araçların buna rağmen iyi bir huyu var hızını alınca düz yolca çok az yakıyor...

arkadaşlar merhaba çok uzunca bi zamandır maalesef yoktum ama artık yine zafiracılar ve sizlerle olmaktan dolayı mutluyum yeni arkadaşlar gelmis merhabalar ben de bi şey soruca kalkışlarda motor biraz sesli ve titremeli çalısıyor sonra normale dönüyor herdefasında bu böyle yani kalkarken biraz sarsıntı yapıyor araştırdım zafıralarda normal dediler siz ne dersiniz aynı şey sizdede oluyomu astra ve vectra 2004 kullandım onlarda yok acaba kasadanmı kaynaklanıyor ses biraz bizde fazla teşekkürler hepiniz sağlıcakla kalın ve sağlığınızı mutlaka koruyun
tabi haliyle 1,6 motor ve 1,53 ton olunca zor kalkıyor biraz ilk 3 üst vitesi üst devirlerde değiştirmek gerekebiliyor.Sırf bu yüzden bazen yokuş çıkmamak için yolu uzatıp daha düz bi güzergah seçiyorum.Ama bizim araçların iyide bi huyu var hızını alınca uzun yolda çok az yakıyor

bunu dışında herhangibir titreme olmuyor

tekrar hoşgeldiniz...

Bende buralarda bir soruşturayım şimdiden. Eğer kolay bir yolunu ve iyi bir usta bulursam haberdar ederim.
Kalkışlarda az fazla gaz verirseniz sorun kalmaz derim. Eski aracımda ilk kalkışları ( yokuş hariç ) 1500 devir civarında yapıyordum. Zafide genelde 2000 devir civarı. Bu şekilde kalkmaya alıştım. Ben ilk zamanlarda çok zorlanmıştım. Hatta bir iki kere yokuşta stop ettirdim. Gerçi elektronik gaz pedalıda buna etkendi.

Böyle bir şey istiyoruz galiba.
img1745uf5.jpg

Bu konu şurada konuşulmuş. Opel için değil ama genede iyi bilgiler var içinde.
http://forum.geceucusu.com/index.php?showtopic=923&st=0

işte yeni zafiracı şimdilik üye resmine koydum. memlekete dönünce iyi resimlerini çekip koyacağım. fikriniz nedir. araç nasıl görünüyor. 2007 cosmo full

evet senol üc asagi bes yukari böyle bir sey istiyorum sagolasin.......vay yeni zafiraci araba güzel görünüyor hayirli ugurlu olsun özellik fiyat km ne civarda Allahim kazasiz belasiz kullanmak nasip etsin..

Geri