Opel Yağ değişimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan allegro
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

allegro

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Selam arkadaşlar,

1,3 dizel corsam var, 78.000 km de. yağını değiştirmem gerekiyor. bezin istasyonlarında değiştiriyorlar diyebiliyorum. aranızda benzin istasyonlarında değiştiren var mı? ya da konu hakkında bilgisi olan var mı? yorumlarınızı bekliyorum....

teşekkürler

benzin istasyonunda sedace yağı değiştirirler oysa filtre falanda değiştirmelisin yani bi servise yada herhangi bi tamirciye götür

68.000 deyken yağ hava polen filtrelerini değiştirtmiştim. gerek var mı?

yağ ile yağ filtresinin de değişmesi gerekir.. yağ filtresini parçacıdan alın, yağıda; yağ satıp ücretsiz değişim yapan yerlerden alırsanız size cüzzi bir miktara patlar..

tavsiye : yağ filtresi değişirken yeni filtrenin içine azcık yağ koyup taktırırsanız araç ilk anda daha az zarar görerek çalışır..

not: yağ değişmeden yağ filtresi değiştirmenin pek bir mantığı yoktur. Kesinlikle yağla beraber filtreside değişir.

saygılar..

Arkadaşın dediği gibi yağ filitresini deiştirmek zorundasınız
Zaten yağ filitreside çok para değil 5-10 tl değiştirin gitsin ve bence benzin istasyonun da değiştirmeyin

teşekkürler arakadaşlar, sanırım bir özel servise gidip yağ filtresi, hava filtresi mazot filtresi değişttirtsem iyi olur. geçen hafta izmir yaptım yaklaşık 1.300 km yaptım. sormak istediğim birşey var, aracın performansı düştü gibi. sanırım çekişi düştü. benmi pipirikliyim yoksa normal mi?

not: 68,600 km deyken yağını filtrelerini değiştrittim. şuan 77.900 km de. son değişimde 78.600 de gel demişti.

teşekkürler arakadaşlar, sanırım bir özel servise gidip yağ filtresi, hava filtresi mazot filtresi değişttirtsem iyi olur. geçen hafta izmir yaptım yaklaşık 1.300 km yaptım. sormak istediğim birşey var, aracın performansı düştü gibi. sanırım çekişi düştü. benmi pipirikliyim yoksa normal mi?

not: 68,600 km deyken yağını filtrelerini değiştrittim. şuan 77.900 km de. son değişimde 78.600 de gel demişti.

mazot filtresi vs. farkettirecektir bence vakit kaybetmeyiniz..

aslında değiştiricem ancak pek vakit bulamıyorum, işten akşam18.00 gibi çıkıyorum... haftasonuna kadar kullanmaya devam etsem sıkıntı olur mu sizce??

valla ne deyim bilmiyorum.. yapacağınız kadar erken vakitte hallederseniz sizin için daha iyi olur..

siz 10.000 km de değiştiriyorsunuz ben her 5000 km de bir yağın rengı dönmeden değiştiriyorum+filtrelerde aynı şekilde değiştiriyorlar:)

Geri