Opel Vectra C titreme...

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cimcam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
senin olay sanki Benzinlideki Gibi bujilerden biri çalışmayınca sallanmasına benziyor dolayısı ile sende enjektörlerden 1 tanesi problemli olabilirir oda muhtemelen orta silindirdir

Hatayi buldum hata Ansaugt klappen verbindung welle yani kat baglanti mili yerinden cikmis...Parcayi internetten aradim ama bulamadim,parca isitma bujilerrinin hemen altinda,motora giren hava akisini ayarliyor,yani motor icindeki hava kapaklarini acip kapatiyor...Eskisini takamadim mecburen yenisini almam lazim,saygilarimla......

sevindim geçmiş olsun

95 oktan yerine 97 mi koydunuz aceba

arkadaşlar biraz geç oldu çözümü paylaşmam fakat paylaşım geçte olsa inş işinize yarar...

1.olarak aracınızı kesinlikle yetkili servise götürün ve olanağınız varsa büyük şehirdeki yetkili servise... ( aracımı özel ustalardan sonra denizliye yetkili servise götürdüm ve bana twinport la ilgili bi parçanın değişeceğini söylediler ve maliyet 950 tl sadece parça ücreti)

2.aracınızda deneme yapmalarına asla izin vermeyin acaba burdanmı acaba şurdan mı diyerek emin olmadan kobay olarak aracınızı kullandırmayın sağlam parçalarda bozuluyor... (gidilen ustalardan bitanesi benzin pompasını söktü ve yanlış takmış izmirdeki sorunumu çözen yetkili serviste meydana çıktı extra masraf)

3.olarakta aracınızdan sökülen tüm bozuk denilen parçaları isteyiniz tamircide bırakmayınız! idareten tamirci onu onarıp başka birinin başını yakmasın...

Şimdi gelelim sorunun kaynağına... Aracımızı belki 50 tane tamirciye ve 1 tane yetkili servise götürdüm sadece şurddanmı burdanmı die çile çektirdiler. sonunda İzmir Çiğli deki Atatürk organize sanayideki EGEM OPEL ARAŞTIRMA MERKEZİNE götürdüm. karşılamaları gayet muhteşem ilgileride aynı şekilde. Neyse orda aracımızdan şikayetimizi öğrenmek için Makina Mühendisi Takım Elbiseli Kravatlı bi abimiz direksyona geçti yanında ben aracı denemeye çıktık ve 1 km gitmeden sorunun nerden kaynaklandığını nokta atışıyla söyledi ve servise geri döndük...
O çok merak edilen baş ağrısı arıza; Egr valfinin olduğu yerden enjöktörlere giden döküm halindeki parmak kadar genişlikteki borunun tıkanmış olması üst kapak contasını ayırdıklarında görülüyor zaten ve benide müşterilern girmedikleri servis alanına aldılar içimin rahat etmesi için gösterdiler...
sonrasında aracın 1 2 gün duracağını komple bakımdan geçeceğini söylediler.kendi servis araçlarıyla ksk ya bıraktılar aldılar bıraktılar aldılar 3 kez bu işlem aynen tekrar edildi...
sonunda aracımızı almamız için aradılar ve benzin pompasını yanlış takan adam sayesinde parçalar değişmiş adan z ye bakım yapılmış aracımız hazır haldeydi...
evet masrafsa okadar servisle bıraktılar aldılar arac 2 gun ugrastılar benzin pompası su haznesi ve egr enjektör boru temizliği toplam 342 tl ayrıca cıkan parcalarıda geri teslim ettiler...
ne diyim yok yetkili servis sole pahalı böle pahalı diyorlardı ama sonuc ortada aldıkları parada helal hoş olsun sorunumda ortadan kalktı... Mustafa Beye oradakı tum ustalara EGEM OPEL ARAŞTIRMA MERKEZİNE çok çok çok teşekkürler...
Umarım paylaşım işinize yarar hayırlı akşamlar arkadaşlar...

Merhaba araç sabah ilk çalıştırmada benzinden lpg ye geçerken rölantidw müthiş bir şekilde titriyor.durduğum yerde gazı köklüyorum bir müddet bu şekilde düzeliyor.yada stop edip tekrar çalıştırmam gerekiyor bir fikriniz varmı bu sorun hakkında

Geri