Opel vectra c sanzuman problemi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan cimcam
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

cimcam

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Merhaba arkadaslar benim problemim debriyaja yarim bastigimda motordan Rrrrrrr diye bir ses geliyor ama debriyaja tam bastigimda ses gesiliyor ayrica vites bosta iken bu ses az sekilde duyuluyor sizce problemim nedir?Tesekkürler...:sorry:

Bu arada arac 2005 model 1.9 cdti 150 hp.... bilginize...

Merhaba arkadaslar benim problemim debriyaja yarim bastigimda motordan Rrrrrrr diye bir ses geliyor ama debriyaja tam bastigimda ses gesiliyor ayrica vites bosta iken bu ses az sekilde duyuluyor sizce problemim nedir?Tesekkürler...:sorry:

Rrrrrr şeklinde tarif ettiğiniz sesi çıkaramadım,ama yazdıklarınızdan debriyaj bilyasının ses yaptığını düşünüyorum..

ilgine tesekkür ederim Nikkfurie. rrrrrrrrrrrr sesine gelince sanki disli sesi gibi...ama ses sanzimandan gelmiyor ses motordan geliyorrr...isin komik tarafi bu arabayi bir hafta önce satin aldim.ama daha öncede yani bu aractanda önce takriben üc hafta oluyor bu aracin aynisini almistim iki gün kullandim sarz dinamosu bozuldu daha sonra opel servisi otomatik sanzimanda problem var dedi araci geri verdim... simdi bunu aldim normal vitesli ama ses geliyor.ilk defa opel aldim ama hayirlisi bakalim...insalllah büyük bir ariza vermez...bu bilya nedir nasil degisir daha dogrusu pahalimi biraz aciklarmisin?Tesekkürler ilgine....

debriyaj bilyası motorla şanzımanın arasındadır,değişimi için şanzımanın sökülmesi gerekir,zaten bu işlem yapılınca debriyaj komple set halinde değiştiriliyor genelde çünkü işçilikte bir hayli para..tabi önce sesi iyi teşhis etmek gerek,vites geçiş anında debriyaja tam basmıyorsanız dişli seside olabilir veya tam bassanızda senkromençler arızalı ise böyle bir ses yapabilir ama tüm viteslerde değil arızalı olan tek bir viteste ses gelir..

vitese gecislerde problem yok,sadece vites bosta iken debriyaja yarim bastigimda o ses geliyor,bazen vites bosta iken debriyaja basmadanda daha hafif bir sekilde ses geliyor,ama yine arac bos viteste iken debriyaja basip cektigimde ses kesiliyor...neyse arkadasim problemime ortak oldun cok tesekkür ederim olmazsa burada opel servisine bir baktirayim hata büyükse araci galeriye geri veririm bes gün zamanim var....

bu arada bende istanbul dogumluyum,üsküdarda ailem oturuyor...

üsküdar güzeldir:)

özellikle Fethi Paşa Korusu benim çok sevdiğim bir yer,tüm boğaz ayaklarınızın altında ve denizin kokusunu alacak kadar yakınsınız sahile..

üsküdara gittiğimde cem yurtsever den bir selam söyleyeceğim boğaza,martılara,kız kulesine ve salacaktaki çay bahçelerine:)

tesekkür ederim arkadasim inan bana cok özledim oralari...Bu arada bu gün araci tamirciye götürdüm ses tamamen bilyadan geliyormus yani dedigin dogru cikti,tamiri ise 500 euro iscilik,450 euro parca parasi tutuyor arabam sigortali yani 950 euro dan 200 euro benim cebimden cikacak,onuda galerciyle konusmam lazim cünkü arabayi 10 gün önce aldim yoksa arabayi geri verebilirim.sans iste 3 hafta icinde 2 tane vectra aldim ikiside sanziman arizasi cikti ilkini geri verdim iki hafta önce,simdi bunu ne yapacagimi galerici belirleyecek...saygilar....

debriyaj kronik bir arıza değil,km ilerledikçe her araçta değişmesi gereken bir parçadır..
yani alacağınız 2. el başka bir araçtada değişmesi gerekebilir..
bu arabada başkaca bir problem yoksa debriyajı set olarak değiştirin, en az 5 yıl sorun çıkarmaz size..200 euro farkıda galeriden almaya bakın derim..aksi halde aracı almaktan vazgeçeceğinizi söyleyin blöf vari bir ağızla..

bu arada 500 eura işçilik iyi para valla..
burda aynı işi 150 türk lirasına yapıyorlar ortalama..

ustaları burda hep eleştiriyoruz ama hakkatten bizde işçilik çok ucuz..

Geri