opel vectra acil yardım

karabull85

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar göstergede aşağıdaki resimdeki motor şeklinde bir ikaz lambası devamlı yanıyor.Daha önce hiç böyle br şey olmamıştı bu ne anlama geliyor? Şimdiden teşekkürler...

Hemen servise götürüyorsun. Ya servis zamanı gelmiş yada arıza var demektir. Ya'da lamba arızalı yanık kalıyor, yani servise götürüp baktırmakta fayda var.

Hemen servise götürüyorsun. Ya servis zamanı gelmiş yada arıza var demektir. Ya'da lamba arızalı yanık kalıyor, yani servise götürüp baktırmakta fayda var.
servis zamanı gelince arıza lambası yanmaz!
aracında lpg varsa ondan dolayıda yanabılır ama her halukarda acilen bılgısayara baglatmanı tavsıye ederim. önemli bi arıza olabılır

servis zamanı gelince arıza lambası yanmaz!
Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz......

Birincisi servis zamanı derken peryodik servis zamanı diye bir terim kullandığımı hatırlamıyorum. Servise gitmenin zamanı gelmiş anlamında söyledim.
İkincisi bazı üst sınıf araçlarda bu ışığın yanması sürücüye "peryodik servis zamanının geldiğini hatırlatması" anlamına gelir. Aracı bilmediğim için bu ifadeyide kullandım
Normalde bu ışık "egzost gazı emisyon değerleri" ile ilgilidir (Bakınız Opel Corsa sürücü el kitabı sayfa 31). Fazla yer kaplamamak için çok detaylı yazmaya gerek duymadığımdan sadece sevise yönlendirmek için "servise götürüp baktırmakta fayda var" diye yazdım.

Motor Da Ariza Var Onun İÇİn Yaniyor Kesİn Egr Valfİ Dİr.

Bu arıza lambasının kitapçıktaki açıklaması egsoz sistemi arızasıdır. Genelde bu arıza lambası katalitik konvektör ve egr valfi ile ilgili durumlarda yanar. tansugurler ustamızın da dediği gibi %80 EGR dir.
Eğer sorun EGR ise servis önce egr yi çıkartıp temizler. Eğer temizlik te işe yaramaz sa değiştirmeyi önerir. Değiştirmek istersen parça+işçilik 200-250 civarı bir para tutar.
EGR iptal edilebildiğini söyleyen topicler vardı. Ordaki arkadaşlarda yardımcı olurlar.

Sorun EGR değilse zaten çok bir problem olacağını sanmam.

Nasıl bu kadar emin olabiliyorsunuz......

Birincisi servis zamanı derken peryodik servis zamanı diye bir terim kullandığımı hatırlamıyorum. Servise gitmenin zamanı gelmiş anlamında söyledim.
İkincisi bazı üst sınıf araçlarda bu ışığın yanması sürücüye "peryodik servis zamanının geldiğini hatırlatması" anlamına gelir. Aracı bilmediğim için bu ifadeyide kullandım
Normalde bu ışık "egzost gazı emisyon değerleri" ile ilgilidir (Bakınız Opel Corsa sürücü el kitabı sayfa 31). Fazla yer kaplamamak için çok detaylı yazmaya gerek duymadığımdan sadece sevise yönlendirmek için "servise götürüp baktırmakta fayda var" diye yazdım.
emin oluyorum dıye bırsey yok servıs zamanı gelmiş olabılır dıye yazmıssın. bende bu yanlıs bılgıyı duzeltmek ıstedım cunkı bu tur ufak tefek yanlıslıklar bılmeyen uyelerımızın aklında kalıyor ve dogru oldugunu sanıyorlar.

emin oluyorum dıye bırsey yok servıs zamanı gelmiş olabılır dıye yazmıssın. bende bu yanlıs bılgıyı duzeltmek ıstedım cunkı bu tur ufak tefek yanlıslıklar bılmeyen uyelerımızın aklında kalıyor ve dogru oldugunu sanıyorlar.
Doğrudur. İkazın için teşekkür ederim. Bu konuda daha dikkatli olmaya çalışacağım.

motor arıza lambası hemen tech 2 ye bağlat bence

Arkadaşım lambanın anlamı; kitapta egsoz sistemi arızası diye geçer, fakat o lamba enjeksiyon arıza lambası diye de bilinir, egr arızası durumlarında da yanar. Muhtemelen arızası Tansu ustamın dediği gibi egr'dir. Aracın tüplü ise (normal tüplerde gaza geçince her zaman yanar) yanabilir. Servise götürüp baktırın.

Geri