bildiğim kadarı ile yardımcı olayım...
2.2i 4 silindirli 8valf (115hp-170nm tork civarı olması lazım hatırladığım kadarı ile)
2.5e ve 2.5i 6 silindir 12valf (136hp-185nm tork-140hp-200nm tork)
2.8e 6silindir 12 valf (140hp torkunu bilmiyorum

)
3.0i 6 silindir 12 valf (180hp-240nm tork)
2.6i 6 silindir 24 valf dual ram motor (156hp-220nm tork)
3.0i 6 silindir 24 valf dual ram motor (204hp-270nm tork)
4.0i 6 silindir 24 valf dual ram motor (272hp-395nm tork)
senator lerde kullanılmayan ama 3.0i ve 4.0i 6 silindir 24 valf dual ram lı motorlar ile aynı mimariye sahip 3.6 litrelik çift turbo 377hp 557nm tork üreten Lotus omega da kullanılan bir motor daha vardır
dual ram ve diğer motorlar arasındaki fark çift ve tek egzantrikli oluşundan diye tahmin ediyorum o konu hakkında daha bilgisi olan arkadaşlar varsa daha iyi olur.
yedek parça, kronik sorun gibi soruların içinde şöyle anlatıyım, bizde 2.2i record (senatordaki motorla aynı) ve şuanda kullandığımız 2.5i senator var, motor aksamı ile ilgili yedek parça sıkıntısı çekmedik hiç, gerçi senator 10000 km dir bizde hiç bir sorun çıkarmadı pek sakin kullandığımızıda söyleyemem ( böyle sorunsuz devam eder inşallah

). Ancak record un motoru yağa su karıştırdı ( aynı şekilde bu araçta hor kullanılıyodu ) toplam 5 kere motor yapıldı ancak motor bir türlü ayar tutmadı ne eski performansı alabildik nede motor yapıldıktan sonra en fazla 15-20km yaptı ve tekrar aynı sorun çıktı, yalnız burda ben motoru kötülemiyorum burdaki suç yapan ustalardadır genellikle pek titiz davranmıyolar bu motorları toplarken ( sanırım araçlar eski olduğundan ) o yüzden ustanızın iyi olması gerek ve sizinde işten anlamanız gerek birazda olsa. Bu motorların bakımını yaparsanız yağını suyunu eksit etmezseniz sizi üzmezler dayanıklı motorlardır, modifiye konusuna gelince üst kapak ayarlanıp günümüz kurşunsuz yakıtlara elverişli hale getirilmesi gibi ufak tefek modifiyeler duydum, dual ram lı motorlar için chip uygulaması duydum, 3.0 dual ram motora kompressor takıp 400 beygir güç alanda var, genelde yurt dışında çok örneği var.
Biraz uzun oldu ama işinizde yarar umarım

sormak istediğiniz başka birşey olursa bildiğim kadarı ile yardımcı olurum...