Opel Omega Hakkında!<

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cihanqir
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
3.0 lar biraz daha iyi ama 2.5 gercekten sorunlu sadece motor degıl elektronık hataları bızi bezdırdi bizde 2.5 de vardı 3.0 da 3.0 ı arabı yenilemek için degistirdik genel anlamda memnunduk ama 2.5 araba resmen bıktırdı kendinden hatta resimlerınıde eklemıstim bir yerlere..tabiki bu benim fikrim araba işi sans işi çok memnun arkadaşlarda vardır muhakkak ama 2.0 136 hp lerde daha sorunlu oldugunu cok yakın arkadasımın omegasından biliyorum bana kalırsa bulaşma omegaya..

emrah kardes... 99 omega full ekstrali spor 2.0 16v bir yasinda aldim ve 8 sene kullandim hic de sikayetim olmadi...o sene boyunca birer defa eksantrik ve krank mili sensorlari degistirdim, ön amortisörleri degistim,tabii rolanti ve kelebegi her iki senede bir temizledim baska problem cikarmadi cok rahat ve harika arac...bugün deseler alirmisin ehh benzin fiyati olmassa hemen

nejat ılk soruna cevap olarak 2.5 le 3.0 ın arasındakı fark biri 170 dıgerı 211 hp ama biz her ıkısınıde aynı zamanlarda 5 yıl kadar kullandık 2.5 daha cok arıza veriyordu elektronık olsun mekanik olsun bizde bir anlam veremedik ama öyleydi bir sıkıntısı daha vardı manifold da bellı km den sonra cıtırtı cıkmaya basladı manifold degısecek dedıler uzun lafın kısası tabiki bunlar bizim yasadıgımız sorunlardı herkesin karsılaşacagı bir durum degil ben kendi deneyimlerimi paylaştım..
ılandaki omega motoruda eskı 525 tds lerle aynı motor. 520 ler degil..:D

emrah kardes... 99 omega full ekstrali spor 2.0 16v bir yasinda aldim ve 8 sene kullandim hic de sikayetim olmadi...o sene boyunca birer defa eksantrik ve krank mili sensorlari degistirdim, ön amortisörleri degistim,tabii rolanti ve kelebegi her iki senede bir temizledim baska problem cikarmadi cok rahat ve harika arac...bugün deseler alirmisin ehh benzin fiyati olmassa hemen

haklısın Selim gercekten rahat arabalar omegalar ben hep söylerim araba işi şans işidir her arabada aynı sorunlar olacak demek degildir tabiki sen şanslıydın belkide kim bilir:D ama bir gercek varki son 20 yılın en rahat opeli omegadır..

evet hemde otomatik olani ki benimki otomatikti...lakin birazda kullanmaya ve bakima bagli...sirf omega b m degil omega A da masraf cikarmadi bir conta degistim...o kadar herbirini de 180000km lerde sattim... :)

Bencede omega alinacak sa en 2,5 motor olmali o arac tan tam keyif almak icin ama tabiki Türkiyede ki yakit fiyatlari malum amcam da 2,5 otomatik var araba 97 model ama hala konfordan ödün vermeden binebiliyorsun .Benim fikrim de bakimi zamaninda yapilan her arac cok masraf acmaz .bende burda 2000 model üzeri ariyorum bakalim kismet .ama gecenlerde buldugumu paylasayim sizlerle

http://www.gebrauchtwagen.at/detailansicht.php?id_fahrzeug=473991#

site almanca ama sanirim anlarsiniz bu arac icin son bana verilen fiyat 7200 euro

günümüzde ekonomik açıdan bakılırsa hiç de ekonomik değil. 2000-2001 omega yerine 1997-1998 BMW 520i ' lere bakardım. en azından piyasası omega gibi yavaş ve nazlı değil.

omega makam aracı olduğunu unutmamak lazım ama..

bu gibi arabalarda bende savaş abiye katılıyorum büyük arabaya büyük motor yakışır omega kullanmadım kullananların yorumlarına bence önem vermek gerekir gerisi biraz havada kalır çünkü.. ama içine bindiğim kısa mesafede olsa istanbuldan tekirdağa kadar gittiğim bir araba ve kesinlikle şunu diyebilirimki araba makam arabası bmw nin 5 kasayla kıyaslanmaz bile.. işçilikği iç tasarımı fiyatına göre bence çok iyi tabiki bir bmw mercedesle rakip olamaz ama onlardanda geri kalmaz yani enselerinde biti verir ilk üçe girer kesinlikle.. hatta eski kasa audi a6-a8 den danda çok çok iyidir diyebilirim işçiliği iç tasarımı konforu..

peki omega kullanan arkadaşlar, 2.5 v6 yakıtı nedir? litre olarakda olabilir. lpg yada benzin?

peki omega kullanan arkadaşlar, 2.5 v6 yakıtı nedir? litre olarakda olabilir. lpg yada benzin?
sehir ici kisa gezmelerde soguk kis günleri 14-16 litre.görmek mümkün
normal isinmis motorla sehir ici 11-13..
otoyolda normal yol sartlarina göre 8,5-10,5 litre
5-6 yillik bir deneyim sonuclari..:D
tabi ortalama bir deger verdim sürüs sekline göre biraz asagiya biraz yukariyada cikabilir verilen degerler benzinli ve litre olarak..

saol arkadaşım verdiğin bilgi için. demekki lpg de günümüze uyarlarsak, şehirler arası 17 ile 20 kuruş civarı, şehirlerarası 26 ile 30 kuruş arası yakar. ben astra g sahibiyim omegalarda aklımı başımdan alıyor aksesuarı motor gücüyle ve bir takas çıktı karşıma ama kararsız kaldım

Geri