opel motorlar kaç km den sonra sekman ister

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan muko
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bugün 500binde vectrayı kendim gördüm... motor açılmamış durumu da iyiymiş yağ yakma vs daha yokmuş.. ama uzun yol yapıyormuş sürekli... çok şaşırdım açıkcası...

Böyle şeylere ölçü biçilemez.

Aynen ,
Kısacası kullanım tarzı , bakım zamanı , ülke- yol vs koşullarda etken.O yüzden bu sorunun asla net bir cevabı yoktur.
Tofaş motorunun orj 450 bin km'de ve gram yağ yakmadığına şahit oldum.Eski firmamızdaki bir araçtı.

Aynen ,
Kısacası kullanım tarzı , bakım zamanı , ülke- yol vs koşullarda etken.O yüzden bu sorunun asla net bir cevabı yoktur.
Tofaş motorunun orj 450 bin km'de ve gram yağ yakmadığına şahit oldum.Eski firmamızdaki bir araçtı.
Düzgün kullanılınca tofaş bile bu km yi yaptığına göre Opel'i bi düşünün artık arkadaşlar. 1 milyon çok gelmedi gözüme :)

kesinlikle kullanıma bağlı

Kullanıma bağlı bencede.

bugün 500binde vectrayı kendim gördüm... motor açılmamış durumu da iyiymiş yağ yakma vs daha yokmuş.. ama uzun yol yapıyormuş sürekli... çok şaşırdım açıkcası...
kullanıma bağlı

Peki benzinli motor mu erken motor ister yoksa dizel motorlar mı?

bildiğim kadar gm motorlar en uzun ömürlü oluyor

kaç km gider diye bişey yok o senin aracını yormadan kullanıp bakımlarını düzenli yaptırırsan 450000-500000 km gider ama tamamen kullancıya bağlı bir iiş ikincisi 129 binde vectra b segman attırıyorsa ya trigeri koparmıştır yada başka bişey vardır o km hiç bir araba segman istemez

bir ustaya gittim merivam yağ eksiltiyor diye 500km de ortalama yağ seviye lambası yanıyordu. servis segman dedi. bir ustaya gittik referans ile. subap lastiği dedi canım sıkıldı açıp bakıp sonra karar verecektik sağ olsun bana sormadan sekman artı triger seti değiştirmiş. hararet yok hor kullanma yon her yağdeğişimi 10000 e gelmeden yapılıyor. mobil 1 0*40 kullanıca eksiltme biraz daha fazla oldu. motor çok temizmiş usta dediğim öyle diyor ama.... 86000 de aracım hala sinirliyim forumumuzda epey araştırdım pek net bir sonuç bulamadım. belkide 86000 de sekman atılan ilk opel meriva oldu. artık ustayım diyene bir bakıyorum. üstelik triger seti orjinal fakat dışarıdaki satıcılardan almış ama nasıl oluyorsa parçacı devirdaim alınmadığı için garanti vermiyor. sinir sinir sinir.

Geri