Opel şikayet aracı mı diye bir soru varsa eğer.. sırada kesinlikle Opel'den önce gelen sorunlu başka araçlar var: "Peugeot" Yorumlarda arkadaşlar belki forum kurallarına tam uymadığı, veya başka sebeplerden olsa gerek diğer markalardan pek vermemişler. Ancak ben yıllarca birkaç Peugeot kullandım, yani direkt kullanıcısı olarak şikayetlerden bahsetmem aynı zamanda yasalara da uygun.
Kullandığım Peugeot'larla "boşu boşuna" Türkiye'deki tüm sanayi ile, Bursa, İstanbul ve hatta Ankara'daki ustalarla komşu akraba oldum!
Her Peugeot'ta en az bir kez motor silindir kapağı revizyondan geçti, hepsinde radyatör değişti, birinde ön akslar ses yaptığı için tamamen yenilendi, daha kötüsü o bulunana kadar ustalar 1400TL'lik alakasız başka parçalar değiştirdi. Yolda defalarca kaldım. Tabi ki bunda o araçları daha genç yaşlarda ve pek herşeyi bilmeden kullanmamın da etkisi var fakat yine de kof araçlar olduğunu düşünüyorum.
Arkadaşlar DSG şanzuman sorunundan bahsetmiş, orada VW'yi kast edior olmalılar. O noktada VW kullanan birkaç kişinin bizzat DSG yüzünden aracı hemen satmak isteyecek kadar ciddi problemler yaşadığını söylediler.
Yıllar önce 2003 'te kısa bir süre otomatik vites Opel Omega kullanmıştım harika bir motor ve şanzumanı vardı.
Tabi ki tüm bunlarda bakım ve kullanıcının bilinci en önemli şeylerden birisi. Yine de yaşanan deneyimler işte.