Opel Corsa Kazası

Papirus

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Ağu 2006
Mesajlar
612
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Bana çok ilginç gelen bir olayı başka bir forumda okudum , buraya da aktarmak yararlı olabilir diye düşünüyorum.

ALINTI:


" Cumartesi kar yağışlıydı biliyorsunuz. Sileceklerimden memnun olmaıdğım için sanayiye giriyordum. Kendi ustamın dükkanına 15 metre kala en fazla 10 km/h ile sola dönüş yapacaktım. Sileceklerin solda topladığı kar yüzünden önümü tam göremedim ve elektrik direğine dokundurdum. Yerler ıslak olduğu için durmadı araba. Bütün bu durumlar raporda da yazıyor.

Ustamın söylediğine göre tam tampon sensörünün olduğu yerden vurmuşum. Bende veya başkasında bir şey yok, emniyet kemerim de takılı. Ama hava yastıklarının ikisi de açıldı. Yolcu yastığı açılırken kapak fırladı ve çarpmanın etkisiyle ön camı da kırdı. Bir de Opellerde yastıklar açılmaz derler.

Etraftan esnaf geldi ve polis, sigorta vs arandı. Sigorta acenteleri (Anadolu Sigorta) sanırım Cumartesi çalışmıyor. Genel merkezle konuştum, polis rapor tutsun sonra Opel servisine çekin dedi. Polisi beklemeye başladık.

Polis geldi, şoför kim diye sordu. Kendimi gösterdim. Adımını atar atmaz "bu kaza burda olmamış" deyiverdi. Etraftaki esnaf benden önce davrandı, itiraz etti. Polis hala "burda olmamış" diyor. Şaşırdım. Alkol muayenesi "0" çıktı. Evraklar tastamam. Sordum, neden böyle diyorlar diye. "Ben 13 yıllık memurum, bilirim bu işleri".

"13 sene yetmeyebilir" gibi bir şey deme gafletinde bulundum.
s20.gif
Belki de beni deniyorlardı. Sanki işleri beni denemek.

Allah Allah!

Esnaflara yanaştım, "polis bir şey mi demeye çalışıyor?" diye sordum, yok dediler. Öyle ya, bana da açık açık bişi demediler. Benim de ilk arabam ilk kazam. İki yıldır araba bende, henüz ne kazam ne cezam yok. Bilmiyorum bu işleri.

Ne oldu dedim polise. Yolcu tarafındaki cam kırığının birinin cama kafa atması sonucu oluştuğunu, sonra da benim arabayı buraya çektiğimi, kamuflaj olsun diye direğe dokunma yerine kar yığdığımı falan iddia etti. Çok küçük bir çarpışma ve kaputta maksimum 5 cm göçük olduğu için direkte iz, hasar, boya da yok. Hava yastığı açılmış arabada ön cama nasıl kafa atılacaksa...

Neyse, ben durumun fotolarını çektim. Polis arabayı biraz geri çekmemi istedi, o halde de foto çektim. Polis ayrılırken bana "sana öyle bir rapor yazarım, kaskodan para mara alamazsın" dedi ve ayrıldı.

Ben bütün bu konuşmaları telefonda ses kaydına aldım.

Pazartesi raporu aldım. Raporda benim beyanımdan sonra "Tetkik ve incelemede kazanın olay yerinde meydana gelmediği çelişkisinde kalındığından bu kazada kanaate varılamamıştır" yazmış.

Bizdeki Opel, aynı zamanda sigortanın anlaşmalı servisi. Onlara danıştım, polis raporuna şaşırdılar.

Sigorta genel müdürlüğünde hasar uzmanlarıyla görüştüm. Fotoları gösterdim. Eksper görmeden bir şey diyemeyiz dediler. Eksper zaten benimle görüşecekmiş. Perşembe oldu hala haber yok.

Şimdi, eksperin incelemesini yapıp yapmadığını nasıl anlarım?
Raporunu yazmadan önce bana ve şahitlere bir şey sormayacak mı?
Polisin aksi raporu için elimdeki ses kayıtları ve fotoları kullanmam gerek var mı? Nasıl kullanırım?

Servisin tahmini,
2000 İki hava yastığı
500 Torpido ve konsol
600 İki adet aktif gergili emniyet kemeri
500 Güvenlik beyni
500 Ön cam
Sol ön far
Kaput düzeltme ve boya
... gibi masraflar söz konusu. Oldukça ciddi bir meblağ.

Acaba mahkemelik olur muyuz?

"
697A7125826F4D29B545D796F2ABDD68.jpg




91E6B0AA79074263B92D7EF437408A95.jpg


0F369B1A870B414F92243F3866B92134.jpg




BÖLÜM 2:

"
Durumu ekspere de anlattım. Olay yerine gidilmiş, esnaf şahitlerle de görüşülmüş. "Evet, olay burada oldu. Adam geldi vurdu" demişler. Eksper bu olayın orada olmasına şaşırdı. Çünkü düşük hızda bu kaza olsa bu kadar hasar oluşmazmış. Ama olay yerinde zaten yüksek hız da yapılamazmış.

Servisten aldığım bilgiye göre tampon destek çubuğu da eğilmiş. İşçilik dahil 7.200 YTL çıkarmışlar ekspere
s20.gif
. Şimdilerde eksperin ofisine gittim. Orada da sadece teknik olarak rapor yazılacağını, sigortanın ödememe ihtimali bulunduğunu belirttiler.

Polisin sebebini bilemediğim bir garezi üzerine olayı görmeden yazdığı rapor, onca şahidin ifadesinden ve eksperin raporundan daha önde tutulur da bana ödeme yapılmazsa... Bu iş bitmiştir arkadaşlar. Memlekette güçlü olunacaktır, gereken her pozisyonda, polis dahil, devletin ve kanunların arkasına geçilecektir .
naughty.gif
. Su-i istimâllerin faturasını masumlar ödememelidir. Kurunun yanında yaş da yanmamalıdır. Yanıyorsa, başkasını da yakabilmelidir.
strwars.gif
bur2.gif


Bir kaç gündür ikame araba kullanıyorum. Korkarım o da bana kalır şu durumda.

Bu risk varsa, eksper tamire başlamadan önce inceleyip sigortaya sunmalı ve durum netleştikten sonra tamire başlatmalıydım. Sonuçta hava yastıklarını görmezden gelir, cam ve kaportayı sanayiden çok daha ucuza yaptırabilirdim. Bilgilendirilmedim.

Sanırım mahkemeye gidip bilirkişi isteyeceğiz. Ya onun masrafı da bana kalacak, ya da kurtaracağız.

Umudum tükeniyor. Allah vere de eksperin pazartesi veya salı vereceği rapor sigortayı ikna edebilsin. Durumum iyi değil zira. Yoksa, sanayide yarım milyara idare eder hale getirebileceğim bir iş için arabayı elden çıkarmam gerekebilir.
s11.gif
"


Bölüm 3:

"
...ve korktuğum başıma geldi.

Bugün eve kargoyla sigortadan sonuç gelmiş. Daha eve gitmedim ama eşimin telefonda okuduğundan aklımda kaldığı kadarıyla"Gerek olay yerindeki raporun, gerek eksper tarafından yapılan incelemenin sonucuna göre kaza yerindeki olay sonucunda böylesine hasar oluşamayacağından, ödeme talebiniz reddedilmiştir" (eve gidince ifadeleri düzeltirim).

Acentemle görüştüm. Yarın elimdeki belgeyle birlikte merkeze gidip konuyu etraflıca görüşeceğiz. Bakalım ne çıkacak?

Sizce ne olur, ne yapmalıyım? (Polise bir şey yapacak halim yok, Allah'a havale ettim bile. Ama eksper de olumsuz yazdıysa şaşırırım.)
"

BÖLÜM 4:
"
Salı günü karar elime geçtikten sonra mesai sonlarına doğru önce eksperi cepten aradım. Amacım somut olarak neye dayanarak kanaatini olumsuz kullanığını sormak. Telefonla daha önce görüştüğüm numarasını çevirmeme rağmen cevap vermedi.

Çarşamba:

Acenteme gittim. Sonucu kendilerine anlattım. Sağolsun, benimle birlikte geleceğini söyledi.

Birlikte kasko bölge müdürlüğüne gittik. Hasar uzmanlarından açıklama istedim. Öyle ya sadece iki satır yazıyla geçiştirmişlerdi. O ifadeleri yukarıda yazmıştım. Aldığım en nazik cevap: "Açıklanacak bir şey yok beyefendi. Bu kazayı burada yapmamışsınız, biz de bu yüzden ödeyemeyiz!". Sebep sormaya devam ettim. Tüm kabalıklarını, ikinci cümleden sonra siz yerine sen demelerini, kardeşimleri falan tahmin edersiniz. Bunu söyleyen hasar bölümü ikinci müdürü. Farkettim, beni gözden çıkarmışlar, harcayacaklar. Kapıyı göstermeler, "görüşme burada bitmiştir"ler... "Ben senin aldatmaya çalıştığını zaten geldiğin gün anladım. Polis raporu olumlu olsaydı da ben sana bunu ödemezdim. Aslında eksper incelemesi yaptırmama bile gerek yoktu, ama ben yaptırdım. Düşündüğüm gibi çıktı zaten. Sen git 80-90'lakaza yap, ondan sonra gel, ben ödeyeyim. Yok öyle! Lütfen burayı terkedin!" gibi daha bir sürü ithamlar, hakaretler. En sonda diğer hasarcı (çömez), "size tavsiyem mahkemeye vermenizdir" dedi. Bunun üzerine kıdemli olan "sizin kazayı başka yerde yapıp oraya çektiğinize dair bilgi de aldık" diye yumurtlayıverdi. Detay istedim, vermedi, sadece blöf. Boşa atıp dolu tutturma çabası.

Bana böyle muamele eden insanlara neyin yazılı dilekçesini yazacağım da bana ne cevap dönecekler? Yanlış düşünüyorsam düzeltin lütfen.

Tekrar acenteye döndük. Acente uzmanım müdürle görüştürdü. Rehberlik etmesini istedim. Durumu anlattım. Dediklerinden anladığıma göre Polis raporu elime geçtiğinde bilirkişi ile durum lehime çevrilebilirmiş. Ancak eksperden ve sigorta tetkikinden geçen işlerde mahkeme gerekiyormuş. Acaba? Bir de direkteki boyayı çekseymişim daha iyi olacakmış. Polis raporu kesin lehimize olsaymış eksper üzerinde baskı kurabilirlermiş, ama polisin yazdığı resmi tutanağı da dikkate almak zorundalarmış. Kaç tane çelişkili bilgi geliyor, düşünün. Kafam nasıl çorba olmasın? Bir kaç detaydan ve varsayımdan bahsettiğimiz sohbet havasında bir görüşme oldu. Bana kartını verdi, arkasına cebini yazdı, destek için hazır olduklarını söyledi.

Çıktım.

Opel'e gittim. Servis genel müdürü ve sahibi ile bağlantıya geçebildim tanıdıklar sayesinde. Randevu aldık. O saate kadar olay yerine gittim. Direğin fotoğrafını çektim. Aradan 25 gün geçmesine rağmen yeşil boya duruyor. Eksper telefon görüşmemizde bundan bahsetmedi bile. Olayı baştan sona gören şahitlerle konuştum. Tanıklık edeceklerini söylediler. İsim ve telefonlarını aldım. Sağolsun bir tanesi kartını bile verdi. İçlerinde çekinenler de oldu tabi. İki kişinin bilgilerini alıp Opel'e gittim.

Müdür bey sağolsun ilgilendi. Teknik işler müdürünü çağırdı. Durumu anlattım. Olayın bilirkişiyi aşmış olabileceğini, mahkemeye gerek olabileceğini söyledi. Kendilerinden istenirse teknik olarak firmanın görüşünü yazabileceklerini söylediler. Servise indim, arabamı gördüm. Dediğim masraflara tampon değişimi de eklenmiş. Klima radyatörünün bir bağlantısı da çatlamış. Onlar da masrafa ilave. Kısaca özetlemek gerekirse, Hava yastığının açılması için gereken esas etken ne hız, ne kemerlerin durumu. Sensörler tamamen darbeyi ölçüyorlar. Sanırım yönlü ivme sensörleri var. Dolayısıyla biraz yandan ama 90 ile diğer bir araçla çarpışmada açılmayabilirken, benim durumumdaki gibi şasi direğinin tam karşıdan elektrik direğine nispeten çok daha düşük hızlarda çarpması yastıkları açabiliyor. Bunun yanında, camdaki darbenin kafa ile oluşması durumunda camda organik kalıntılar (ter izi, yağ, saç vs) mutlaka çatlaklara sıkışır. Ama benim durumumda yok.

Öncelikle savcıyla görüşmemi, onun yönlendirmesi ile belki de avukata gerek kalmadan tespit yaptırabileceğimi söylediler. Teşekkür edip çıktım.

Perşembe:

Sabah savcı beyle görüştüm. Sağolsun ilgilendi. Öncelikle bilirkişi istemem için yol gösterdi. Adliye koridorlarında dolaşmaya başladım. Dava için içeri girdim. Harç verdim (29,50 YTL). El yazımla dilekçe yazdım. Dilekçemi Sulh-Hukuk hakimi hanımdan onaylatıp işlemlere başlattım. Postaneden 5YTL posta pulu aldım. Yolda başka sigortacı ve avukat arkadaşlarla görüştüm ve görüştürüldüm telefonda. Genelde elimdeki delillerle (foto çekimlerim, ses kayıtlarım, şahitler, teknik raporlar...) sağlam durmam gerektiğini söylediler. Öğleye kadar işlemler yetişmedi. Ne de olsa, memurlar tahminimden hızlı davranıp yardımcı da olsalar (tatlı dil demiştik, forum başka hayat başka :) ) işlemlerin fazlalığından öğleden sonraya kaldı. Öğleden sonra hakim başkası atanmış. Konuştuk. Hasar ve Kusur tespiti yaptıracağıma dair teyit aldım. Çünkü sigortanın red gerekçesinde hem polis tutanağına hem eksper raporuna atıf yapılıyordu. Yoksa bence sadece hasar tespiti ile bu kazanın benim anlattığım şekilde olabileceğini ispatlamak sıkıntımı gidermeye yeter. Bilirkişi talebimin bedeli 227,5 YTL (Bilirkişi başına 70, hakim ve ekibine 40'ar, yol, evrak vs). Peşin.

İki saat sonra arkadaşımdan ödünç aldığım araba ve bir başka arkadaşım bizzat arabasıyla heyeti aldık. Sanayiye gidip olay mahalline geldik. Şahitleri çağırdık. Hatta orada beni tanıyan ve olayı gören başka birkaç kişi daha olayı anlatmaya başladılar. Ama hakim ve polisi görünce hemen sıvıştılar. Yazık! Olayı anlattım. Bilirkişiler olay yerini incelediler. Polis krokisini çizdi. Direkteki izleri gürdüler. Şahitlerin anlattıkları kaydedildi. Olayı tam da benim anlattığım şekilde anlattılar. Yani normalde tembihlesen öyle anlatamazlar. İşimiz bitince polisi arkadaşım yerine bıraktı, biz heyetle servise indik. Arabayı makine mühendisi bilirkişi inceledi. Olay anında çektiğim fotoları kendisine verdim. Servisteki teknik elemandan bilgi aldık.

Heyeti yerlerine geri götürdüm.

Şimdi içimde umut var ve raporu bekliyorum. Sanırım bilirkişi raporu olumlu çıkarsa eksper raporunu geçersiz kılacak ve bana hasarımın tazmini yolu açılacak. Olumsuz çıkarsa buraya kadarmış diyeceğim ve muhtemelen arabayı elden çıkaracağım.

Şimdi olumlu çıkarsa, sadece bilirkişi raporuyla sigortamın ödemesini sağlayabileceğini okuduğumu hatırlıyorum. Öyle mi yoksa illa da avukat tutup dava açmam gerekli mi?

Sabrınız için teşekkür ederim."


bağlantı:http://forum.donanimhaber.com/m_20254263/mpage_1/key_//tm.htm#21176360
 

gokalp

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
9 Ağu 2006
Mesajlar
8,950
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
camın o şekilde kırılmasının sebebi bi kere soğuk havada içerside sıcak camın dışı soğuk birde darbe bnce çok normal o salak experin bu konuda birbilgisinin olması gerekirdi bence
 

mayday

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
8 Ağu 2006
Mesajlar
1,681
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Bende sonuna kadar okudum.İşi zor gibi ama sabırlıymış ben olsam bu kadar sabredemem
 

fikret_sahin

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Ocak 2008
Mesajlar
546
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
arkadasim, durumun gercekten vahim. iste bizim ulkemiz. yasanasi yer ama, boyle seyler yuzunden insani dinden imandan cikartir bu geri kafali mahlukar, allah sana sabir versin. insallah yoluna girer.
 

meftunn

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
16 Eyl 2007
Mesajlar
3,000
Tepki puanı
1
Puanları
0
Yaş
38
Siteyi ziyaret et
itiraf ediyim ki metnin uzunluğunu görünce, okumaktan vazcaydım:D milletin yorumlarına baktım mevzuyu az çok anladım, allah yardımcısı olsun exper kıl adamın tekiymiş:D
 

Papirus

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
5 Ağu 2006
Mesajlar
612
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
ALINTIDIR:

BÖLÜM 5: (KOMEDİ DEVAM EDİYOR)

" Dün gece yarısından sonra Türkiye Opel sitesinden iletişim kısmında biraz yazdım:

Hemen sabah aradılar. Özetle anlatıyorum. Yorum size ait...

Opel: -Merkezden arıyorum. Sizin bir bilgi talebiniz olmuş.
Mesudum: -Evet

O: Anlaşıldığı kadarıyla hava yastığı açıldığı için bir incelemeye gerek yok görünüyor.
M: Doğrudur. Zaten amacım şikayet değil. Sadece kaskom bu kazanın olamayacağına kanaat getirmiş. Ellerinde teknik bilgi yok. Ben sizden o bilgiyi rica ediyorum.

O:
Bizim o şekilde bir uygulamamız yok. Eğer yastıklar açılmasaydı durumu takip ederdik.
O: Hem, madem kaskonuz açılmaz diyor, o zaman neden açılmayacağını ispat etsinler.
M: Yanlış anlama olmasın. Ben arabanın hava yastığı açılması için ne şartlar gerekli, onu anlamaya çalışıyorum. Bunu da bilirkişiye sunmam gerekebilir diye sizen istemiştim.

O:
Bu bilgileri biz veremiyoruz. Hem bilirkişi, adı üzerinde bunları bilebilmek durumunda. Onun bu bilgileri sağlaması lazım.
M: Sizinle görüşmüş olabilir veya olmayabilir. Ben sadece arabanın yastıklarının açılması için ne gerekir, onu öğrenmek istedim. Madem o kazanın o şekilde o hızda olmasıyla açılmaz diyorlar, kaçla ve nasıl gitmem gerekiyor, onu söylemem lazım.

O:
Size 40la açılır, 25le açılmaz, 110la açılır veya açılmaz diyemem. Belki de bunu denemek lazım (Bana mantıksız geldiği için yanlış anlamış olabilirim belki. Mes.)
M: Peki, pek yardımcı olmayacaksınız anlaşılan...

O:
İyi günler."




Çocuk açtığı konun başlığını "Hani Opel'lerde Hava Yastıkları Açılmazdı?" diye koymuş, aslında tam komedi ama Allah kimsenin başına vermesin.
 

yalçın

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Eyl 2006
Mesajlar
1,774
Tepki puanı
1
Puanları
38
Yaş
56
Siteyi ziyaret et
arkadaşlar türkiyede maalesef hepsi diil ama çoğunluğu işi bilmeden o bölüme sef md vs olduğu için bubilgisizlikler oluyor
BUNA yakın bişi bnm arkadaşın başına geldi dalgınken sol ön tekerleği kaldırıma vurdu ve aırbag açtı aracın salıncağı yamuldu vs
polisi aradık kaskosu varmış geldi baktı vs binbir zorluk 2 genç adam arabada düzgün ama ya dediler bu kaza burda olmamış
eeeee nerde olmuş : bilemem nası bilemezsin memur işte kaldırım taşı yola kadar çıkıntılı daha önce biri vurmuş dışarı taşmış bizde dalgındık görmedik vurduk yarısıda dışarda,adam demezmi ya siz çıkardıysanız etraf evlerden 2/3 kişi geldi ewet çarptılar gördük vs dediler ama ııh polis tutmam da tutmam napıcaz karakola gidin bizi salladı gittide karakola gittik polis aldık geldik oda bu bnm işim diil trafiğin işi demezmi tekrar başa dön hadi gene aradık başka ekip geldi o işi biliyor ama dieri gibi diil baktı etti güldü dediki ewet olabilir ama ben tutmam ? neden buna dier ekip gelmiş tutmamış ben tutarsam altında başka bişi ararlar ok onuda telsizle çaardı geldi ooo ben hiç tutmam vsvs bide tartıştılar sonuna tuttu ama rapora bu kaza burda olmamıştır yazıcağını da beyan etti ya dedim gidin işinize kardeşim kitle arabayı sende burda atladık taksiye ewe gittik sabah 09/00 bakırköy c savcılığına mür.mak yük müh istemi 200 ytl de para yatırdık 10/30 da 1 makine mühendisi savcı 2 de bilirkişi geldi ölçtü biçti hesapladı kitapladı fren izine vs baktı hakkatten işi bilen araçtaki hasara baktı savcıda onayladı ertesi gün raporu aldık haklıyız ve sigortaya verdik tüm hasarımızı aldık + o 200 ytl harcın parasınıda
 
Son düzenleme:

yalçın

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
13 Eyl 2006
Mesajlar
1,774
Tepki puanı
1
Puanları
38
Yaş
56
Siteyi ziyaret et
SİZ S,Z OLUN POLİS İNANMAZSA VE HAKLI İSENİZ ARABAYI KIMILDATMADAN ERTESİ GÜN C.SAVCILIĞI MAK.MÜH.İNCELEME BÖLÜMÜNE MÜR EDİN HARCINI YATIRIN ONLAR SIRASI İLE GELİP OLAY YERİ İNCELEMESİ YAPIYOR VE RAPOR YAZIYORLAR SAVCI RAPORU OLDUĞU İÇİN İSE SİGORTA CARTY DİE ÖDÜYOR bu bilgiler aklınızda dursun
 

M@honi

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
18 Ağu 2006
Mesajlar
6,933
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Siteyi ziyaret et
şok oldum yaa nası bi olay bu bi polis raporundan dolayı adamın başına neler gelmiş ayrıca 7.200 ytl yi duyunca şok oldum bu kadar şey 7200 lira mı tuturmış yaaa yazık
 
Üst