Opel Corsa 2004 1.0 Motor Rektifiye Sonrası ?

  • Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan quansis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

quansis

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
23 Haz 2014
Mesajlar
9
Tepkime puanı
0
Puanları
0
Yaş
32
Herkese merhabalar,

Aracıma şuanda rektifiye yapılıyor.Değişen parçalar : Ana yatak,yatak kolu,0.50 piston-segman,su pompası,zincir seti,yağ müşürü,takım conta,takım subap,subap gaydı,yağ filtresi,lifter.Tam olarak değişen parçalar bunlar.

Araç Opel Corsa 2004 Yarı Otomatik 1.0 Motor Benzinli.

Talihsizlik birazda ihmalden dolayı böyle bir problemle uğraşıyorum şuanda malesef olan oldu artık ama şunu sormak istiyorum.Motor rektifiyesinden sonra haftaiçi alacağım arabayı ve izmir-istanbul uzun yol yapacağım.Rektifiye sonrası kullanım tavsiyeleriniz ne olur ? Rektifiye sonrası nasıl bir motor yağı önerirsiniz.Bana çıkartılan listese 10/40 yazılmış fakat bazıları 5 olması gerekiyor diyor sizin görüşleriniz nelerdir ? 1000 Km sonra motor yağının boşaltılıp tekrar değiştirilmesi gerekir mi ?

Şimdiden teşekkürler.
 
Ben olsam toplanmışmotorla uzul yol riskine girmezdim.

Motorunuz için uygun yağ 10w-40. 1000 kmde yağ değişimi motorda kalan metal tanecikleri dışarı almak içindir. Yapılması iyidir. Hatta bence ilk 5000 kmde iki defa dwğiştirilmeli yağ.

Bu arada metal yağ süzgeci var yağ pompasının ucunca. Mümkünse onu değiştirin. ;)
 
1000 km dolduğunda değiştirmen sağlıklı olacak. Bu yüzden ilk yağın fazla kaliteli olmaması iyi olur neticede çöpe gidecek.
 
Anladım.Çok teşekkür ediyorum cevaplarınız için.
Yağ pompasında bir problem görünmüyordu çok ilerleyen zamanda değişmesi gerekebilir dendi ilk etapta motor yapılırken yağ pompasıda mutlaka değiştirilmesi gerekir mi peki ? Sizin dediğiniz yağ süzgecini bir değiştirteyim o zaman ben haftaiçi motor toplanırken.
Uzun yoluda çok düşündüm ama sakin kullanımla 3 bin devirlere çıkmadan gitsem çok problem olacagını düşünümyorum yani sonuçta öyle yada böyle bu aracı kullanıcaz illa :D

Peki şunu sorayım 1000 km yağ değişim zamanı geldiğinde ben direk kendim koysam olabilir mi yağı yada bir yerde gidip eski yağı komple boşaltılıp tekrardan yeni yağ mı ilave ettirmeliyiz ?
 
Yağ ve filitre değişimi ikisi birden olacak.
 
Teşekkürler
 
Uzun yol konusuna gelince bir şey olacağını sanmam. Burada dikkat edilmesi gereken şey aracın sıkıştırılmaması gerek. Bende yaptırdığım da uzun yola çıktım yağ gibi akıp gittim. Dediğim gibi kullanırken fazla devirli olmasın yeter.
 
Devirli kullanmamaya dikkat edeceğim.Şuan düşen yakıt ücretleriylede aracımla ortalama 22 kuruş yakıyordum ben.Rektifiye sonrası bir yakıt artışı olur mu ?
 
Devirli kullanmamaya dikkat edeceğim.Şuan düşen yakıt ücretleriylede aracımla ortalama 22 kuruş yakıyordum ben.Rektifiye sonrası bir yakıt artışı olur mu ?

Motor yeni olmasından dolayı biraz yakacak rodaj gibi düşün durumu ;-)
 
Eyvallah sağolun vakit ayırdığınız için :)
 
Geri
Üst