Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Merhaba arkadaslar..2008 model opel astra enjoy sedan arac sahibiyim..yeni kastik aldim lastiklerin uzerinde 40 psi yaziyor lastikcide 40 vurdu...bana gore 40 fazla bilen arkadaslar ltfen yardim
Hocam şoför kapısını aç, kapının gövde ile birleştiği yerde metal bir levha var. Orada "bar" cinsinden lastik basıncı yazar, bar değerini 14,5 ile çarparsan psi karşılığını bulursun.
Yeni lastiklerde bazen hava fazla basılır. 1-2 gün yol yaptıktan sonra düşürülür. Aracı sıfır aldığımda lastik basıncı 45 di. Kendi aracımda 32 den fazla basmıyorum. Hatta şehir içi çok gideceksem çukurları daha az hissetmek için lastik basınçlarını 30 a düşürüyorum.
Her aracın ağırlı,lastik ebatı farklı olabilir bu yüzden üreticinin önerdiği değerlerde hava basılması gerekir.Üretici değerleri sürücü kapısının veya benzin depo kapağının içine yazar oradaki değerlere göre hava basılır.