opel astra H çekiş problemi yardım lütfen

enforcer0006

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
arkadaşlar aracı alalı nerdeyse 6 ay oldu ama hala problemi çözebilmiş değilim.

Aracımda sogukken rampa cıkamıyor.Yıgılıp kalıyo ve gidemeyecek konuma gelıyo.Kontak kapatıp actıkran sonra duzelıyo.

Ya da araç sıcakken sıkıştırınca gene arıza moduna geçiyo ve gene kontak acıp kapatmam gerekiyo.Her sabah etlikten çankaya ya geliyorum iş için cinnah rampasını 70 in üstünde çıkmak istediğimde araba arıza moduna geçiyo

Bu durumlarda oksijen sensoru arızasından dolayı aktıf olan arıza lambabam gaza basınca yanıp gaz kesınce soner hale gelıyodu.Fakat artık bu durumu yaşamıyorum.

forumdan araştırdıgım kadarıyla subap arızası falan diyolar.Ama subaplarımda sıkıntı olsa aracım motor sıcakken roket gibi gitmez sanırım.

Bu ayın sonunda arabayı servise sokacağım.Bana bu konuda yardım edebilecek birisi var mı ? Bana arızan sundan diyip değiştirince düzeltecek.Çünkü 50 tane servis gezdim.Hepsi hikaye.En son bi usta 2 tane oksıjen sensoru değişecek+katalızor dolacak+subaplar gidik dedi.2 lira istedi.Dedim çok abartı bi rakam.Beni sokakta gördüğün ustalarla karıstırma bana diğer servisler arızalı araçlarını getiriyoar falan dedi:) Ben pek samimi bulmadım acıkcası ayrıca garanti verecek misin dedim.Garanti olmaz dedi:) Tavsiyeleriniz benim için çok önemli bekliyorum

Teşekkürler

yokmu arkadaslar bu durumda bi fikri olan

arkadaşım aracınızın motor seçenegini belirtin size daha iyi saglıklı yardımcı olabilmek için örnek astra h 1.3 multijet veya astra h z.1.6 xep motor vs. yazarsanız daha iyi yardımcı oluruz vede araçınız istop ediyor arıza lanbanız yanıyor tech 2 çihazına baglatıp aracınızın arızası daha iyi belli olur arızan bire bir çıkar ortaya

araban benzinlimi dizel mi. önemlii

eger aracın dizel ise ve yıgılma oldugunda arabanın vitesini bosa alıp tam gaz yaptıgında 3000 devir üzerine cıkmıyor ise sorun egzostla ilgili bir problemdir. egzostun cıkısını daralmıs yada baska bir problem olmus olabilir. bunun için önce MAB sensörün bozulmuş demektir yani MAB sensörünü değistir ve egzosta eger son susturucu, ses cıkartma aparatları vs takmıs isen hemen cıkart.

bu anlattıgım dizel CDTI içindir.
saygılar...

ornegın 2.vıtesde 3bın devırdeydken 1 e alınca aynı sorunu bende de oluyor .. motor korumaaya gecıyor sankı ve o sekılde gıttıkce motor hıc ısınmıyor saga cekıp bakdgımda motor buz gıbıydı...

arabam 2005 model 1.6 benzinli lpg de mevcut arkadaslar tech 2 de herhangı bi arıza gozukmuyor.Araç sıcakken daha zor arıza veriyor.Ama sogukken direk yokusta hafif gaz basıyım hemen lamba yakıp yıgılıyor.Sonrada stop edecek gibi oluyor.Mecbur kontak ac kapa yapıyorum.Ama aracın normal gidişi sorunsuz

20.000 km deyken benzeri bir problemim olmuştu araçta herşey normal ama ara ara yığılma oluyordu sorun ateşleme bobininden çıktı. Bizim opellerde kronik sorunmuş.

bence sen önce bi MAB sönsörünü değiştirip dene. eğer olmassa arkadaslarında dediği gibi bobin bi değiştir dene. bazen bu arızayı EGR de yaptırıyor.

bir sorumda lpg de mi yapıyor. yoksa benzine alıncada yapıyormu.

bugünkü yaptığım araştırmada senin arabanın sorununun daha öncedende söylediğim gibi egzost ile ilgili olabileceğini söylediler. katalitikconvectör e baktırsın dediler.
bir önceki dediklerimide dikkate almayı unutma.
saygılar...

Geri