Opel Astra 1.6 Benzinli

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

siezma

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Kas 2011
Mesajlar
609
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Atmosferik motor ve turbo arasında seçim yapmak tamamen kişiye kalmış bir durum. İkisinin de birbirlerine karşı artı ve eksileri var. Bunu otomobil uzmanları söylüyor. Mesela; turbolar daha az yakmasına karşın bakım ve parça masrafları atmosferiklere göre çok fazla.

Benim Astra J 1.6 benzinli bir arabam var. Ankara'da şehir içinde işe gidip gelirken kullanıyorum. Sürekli dur kalk yaparak 10.5 ortalama yakıyor. Çoğu kişiye bu çok gelebilir. Ama ben fazla kilometre yapmadığım için LPG taktırmadım. Çünkü tatile gidirken dört yetişkin ve onların valizleriyle, ortalama 110km süratle 6.5 civarında yakıyor. Bence her iki değer de böyle ağır ve güvenli bir araba için normal.

Ben çok kilometre yapıyorum diyen kişiler ya 1.6 atmosferik alıp LPG taktırmalı veya yılda 15-20 bin kilometreden fazla yapıyorsanız da dizel almalısınız.

Tabi ki teknoloji arttıkça fiyatta artar bakım fiyatlarda artar bunun aksini iddia eden yoktur zaten
Herkesin fikrine saygım var arkadaş fikrimizi sormuş bende 6 yıldır aynı motoru kullandığım için fikrimi söyledim arabaya bir lafım yok ama 1.6 atmosferik motor artık bugünün beklentilerini karşılamıyor etrafta turbo motorlu araç çok olduğu için adamlar yanından geçerken sen arkalarından el sallıyorsun tabi memnun olanlar vardır ama ben arabanın motorundan malesef memnun değilim test sürüşü yapsaydım asla atmosferik motor araç almazdım
 

exodous

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Nis 2017
Mesajlar
8
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
55
Siteyi ziyaret et
İşte dediğim gibi tamamen tercih meselesi. Bir otomobilden ne beklediğinle ilgili. Şimdi kalkıp da koskoca astra j ile milletle kapışayım, herkesi geçeyim yarışına girilmez. Bunun için farklı otomobiller var. Şehir içinde (Ankara'dan örnek veriyorum) en hızlı gideceğiniz noktada hız limiti zaten 82, şehir dışında deseniz, eğer otobanda değilseniz 110... Bizim gibi yaşı biraz ilerlemiş, çoluğa çocuğa karışmış insanların da haliyle arabadan beklentisi farklı oluyor.
Konforlu olsun, oturaklı olsun, geniş olsun, rahat olsun, en başta da güvenlik düzeyi iyi olsun. Tüm bunlara bakınca da astra 1.6 motoru bana yetiyor doğrusu.
 

siezma

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
12 Kas 2011
Mesajlar
609
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Haklısınız bende zaten trafikte kimseyle yarışmam ama bazen arkadan sıkıştırıyorlar adam dibine kadar sokuluyor o zaman da insan gaza basınca biraz hızlansın istiyor bizim araba hızlanana kadar zaten arkadan adamı sinir ediyorlar hemde öyle pahalı arabalar falan değil işte o zaman soğuyor insan arabadan
Ben zaten uzun yolda geçerim sağ şeride 90 100 arası giderim kim geçerse geçsin umrumda olmaz sadece trafikte adamı sağdan soldan sıkıştıran kendini bilmezler yüzünden arada sırada da olsa arabadan ister istemez beklenti içine giriyor insan
 

smihci

Yönetici
Başkan
35-İzmir
Katılım
19 Ara 2007
Mesajlar
20,514
Tepki puanı
247
Puanları
63
Siteyi ziyaret et
Bizler bir eşya alırken her zaman en donanımlı, en hızlı, en sağlam ...... yani "enleri" en fazla olanını en ucuza almak istiyoruz, ama iş bu denli dolu bir eşyayı arıza veya bakım için servise götürdüğümüzde bu sefer de "en ucuza" yapılmasını istiyoruz. Dünyada böyle bir şey yok. Kalite para ile orantılıdır.

Arabam hızlı olsun diyorsak çok beygirli olanını tercih edeceğiz, çok beygir de çok yem demektir. Bildiğiniz, fiyatı uygun, az yakan, çok giden, parçası ucuz, performansı iyi bir araç varsa önerilerinizi bekliyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst