opel astra 1.3 cdti njoy sport model ile ilgili merak edilen sorular

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan san
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

san

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
1. bu arabada triger kayışı mevcut mu? (bana test sürüşünde yok demişlerdi) yoksa nasıl bir sistem var?

2. ESP var mı?

3. İnmobilazer denen sistem nasıl açılır kapatılır?
açıkken akü tüketimi ne dyrumdadır?

şimdiden opelcilere teşekkürler...

1 triger kayışı tabiki var ama lastik değil zincirli yani değişmiyor.
2.Maalesef yok enjoylarda
3.O sistem daimi devrede açıp kapatma senin için söz konusu değil.

alarm

njoy sport modelinde alarm mevcut mu?
şayet mevcutsa alarm ne olunca çalışıyor, nasıl test edebiliriz çalışıp çalımadığını?
teşekkürler...

esp+alarm yok imm. war

ESP valla bi var bi yok diyorlar bende bilmiyorum ama kendime yok a alıştırdım :)

Ayıptır sorması triger kayışı nedir arkadaş?

arkadaşlar esp ve alarmın olmadığından %100 emin olabilirsiniz:good:

HSG' Alıntı:
ESP valla bi var bi yok diyorlar bende bilmiyorum ama kendime yok a alıştırdım :)

Ayıptır sorması triger kayışı nedir arkadaş?

Motorun çalışması için emme ve egzoz supaplarının belirli zamanlarda açılıp kapanması gerekiyor. Bunu sağlayan parça da eksantrik (kam) mili. Ancak eksantrik milinin bu işi yapabilmesi için dönme hareketini gerçekleştirmesi şart. İşte bu noktada devreye triger kayışı ya da zinciri giriyor. Marş motorunun volan yoluyla krank milini çevirmeye başlamasıyla, eksantrik mili de bu iki parça arasındaki bağlantıyı sağlayan kayış ya da zincir sayesinde dönmeye başlıyor. Bu nedenle pek çok araç sahibi önem vermese de aslında bu kayış ya da zincir hayati bir sorumluluk üstleniyor.

PoWeR_CaR_AsTrA' Alıntı:
arkadaşlar esp ve alarmın olmadığından %100 emin olabilirsiniz:good:

dost acı söyledi :(

2 yorum içinde sağol kardeş :)

HSG' Alıntı:
dost acı söyledi :(

2 yorum içinde sağol kardeş :)

sende saol kardeş,kendimizi kandırcağımıza virajlara biraz daha kontrollü gireriz demi:good:

esp kesinlikle yok alarm arabayı ilk alırken 150 ytl karsılığında takıyorlar garantiyi bozmuyor...ben taktırdım..

Geri