Opay Opele Gitmeyin!

DogukanGeyik

Kayıtlı Kullanıcı
44-Malatya
Katılım
13 Eki 2013
Mesajlar
1,983
Tepki puanı
7
Puanları
38
Yaş
30
Siteyi ziyaret et
Geçmiş olsun , siz bu dakikadan sonra aracınızla ilgili bir sorun yaşarsanız bana ulaşın.
 

ahmet07

Banlanan Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
3 Ara 2014
Mesajlar
116
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
41
Siteyi ziyaret et
Geçmiş olsun , siz bu dakikadan sonra aracınızla ilgili bir sorun yaşarsanız bana ulaşın.


Yaşadıklarınıza gerçekten çok üzüldüm. Esnaflar ile araç sahiplerinin yaşadığı olumlu/olumsuz olayların (kantarın topuzunu kaçırmamak kaydı ile) paylaşılmasında fayda var. Bu tür konular hangi servisle çalışıp çalışmamız konusunda bize ışık tutacaktır.
Benim gittiğim yer de İzmir içi olmasına rağmen gidiş / geliş 60 km civarında oluyor, büyük şehirlerde yaşamanın bedeli biraz ağır oluyor
Şehrin merkezinde tahmin edilemeyecek kadar bol fare vardır. Özellikle geceleri el ayak çekildiğinde logar kapaklarının çevresinde lağım fareleri oluyor, birkaç ay evvel aracımı TÜV e götürdüm, aracımın son kontrollerini yapmak için motor kaputunu açtım, motorun sağına soluna bakarken farın arkasına saklanan minik bir farenin beni izlediğine şahit oldum :)


Tigran saolun kardeşim. eski sanayide tanıdığımız var. ben oraya gidelim dedim. ama annem dediki hep aynı yere götürelim. diyince o yüzden opay opele gitmiştik.

bu arada eski sanayide bir butonu bile çıkaramadılar 10 dükkana sormuştuk en az :)

o yüzden yeni sanayi daha büyük düşüncesiyle oraya gitmiştik.
-------------

smihci hocam saolasın, fareleri iyi bilirim. İzmir Ve ankarada yaşadım, babamla annemin görevi nedeniyle çoğu ilde yaşadım.

ama antalya merkezde fare az olur. fare kemirmesi olayı doğru ama eski sahibine ait, adam köyde yaşıyordu. antalyada Kertenkele çok olur. ama şehirde Lara gibi yerlerde mesela ben 7 yıldır 1 tane canlı fare görmedi. otoparkta 10 araç var hepsi komşu bir tanesinin fare şikayeti olmadı.

ama kertenkeleler var bu bir gerçek. süleymancık denilen duvarda yürüyen kertenkeleler.

----------------

şimdi bu fare kemirme olayı eskiye dayanıyor aracın eski sahibine. birde süngerimsi bir şey vardı tekerin üzerinde onuda kemirmiş. bizim otoparkta sünger parçasına rastlamadım.

Şimdi bu Opay opel motoru boşu boşuna değiştirdi. motor bozuk olsa cam suyu sıkmazdı vs vs... 20 liralık hortumla halledilebilirdi bugün. çünkü motor değişmeden öncede su aynı seviyede yere damlıyordu. bir fare 2 gün içerisinde hortumu kemirip aynı seviyede suyu akıtmayı başaramaz. farklı şekilde akardı bu su.

yani motoru boşu boşuna değiştirmiş oluyorlar. Ve biz olayın üstünde durmayalım diye Motoru neden değiştirdiniz demeyelim diye, Fare hortumu yeni kemirmiş dediler.

o gün biz kontrol edemedik çünkü akşam saat 5 de hava kararmıştı. Kontrol etseydikte AAA hortumdada sorun var derlerdi. birşey ispat edemezdik.

hortumuda gördüm en az 8-10 delik vardı farklı yerlerinde.

suyu sonuna kadar koyunca alttan akmaya başlıyordu, sonrada ortasında kalıyor dahada akmıyor musluk gibi akmıyor ama damlayarak akıp 1 günde su bitiyordu.
 

beyaz guvercin

Kayıtlı Kullanıcı
06-Ankara
Katılım
3 Haz 2008
Mesajlar
5,646
Tepki puanı
0
Puanları
36
Yaş
43
Siteyi ziyaret et
cüzdan fareleri
 

cagatay16

VIP Üye
16-Bursa
Katılım
12 Ara 2010
Mesajlar
6,461
Tepki puanı
2,244
Puanları
113
Yaş
34
Siteyi ziyaret et
geçmiş olsun siz yinede tedbir olarak fare istasyonları var içine mum blok konuyor aracı park ettiğiniz yere bundan koyabilirsiniz 5 tl bir fiyatı var ceset sorunuda olmuyor yedikten birkaç gün sonra evinde ölüyor

benim anlamadığım hangi usta diyen şahıs su damlatan araçta silecek motoru değişimi yapar ki silecek su motorunu değiştirse hadi neyse
 

hazanh

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
26 Tem 2010
Mesajlar
815
Tepki puanı
1
Puanları
18
Yaş
44
Siteyi ziyaret et
yıllardır opel kullanıyorum antalyada opel servisleri sanayiden soğuttu :) bu yüzden 2.el opel almam diye yemin ettim antalyadan. taşınmadıkça akdeniz sanayinde oper var en iyisi onlardı ama onlarda bozdu işi işçilikleri güzel ama ilgisizler.. eski sanayide optek var hüseyin usta opeli sever yardımcı olur basit işler için ona gidebilirsin


iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi
 

gümüştekin

Kayıtlı Kullanıcı
41-Kocaeli
Katılım
9 Ara 2013
Mesajlar
82
Tepki puanı
4
Puanları
8
Siteyi ziyaret et
aracımdaki sorunları, özellikle ciddi olabilecek ve masraflı sorunları bir kaç ustaya göstermeden ve aynı cevapları duymadan herhangi bir yere yaptırma taraftarı değilim.
 

hknnn

Kayıtlı Kullanıcı
55-Samsun
Katılım
8 Şub 2010
Mesajlar
656
Tepki puanı
0
Puanları
16
Yaş
39
Siteyi ziyaret et
Öncelikle geçmiş olsun hocam. Allah haksız kazancın hesabını onlardan sorar. Ben opelle 2010 şubatında tanıştım. Yani beş senemizi bitirdik. Bu süreç boyunca da kafamdaki sanayi, usta, servis vb. profili tamamen değişti.

Ben aracımı ilk aldıktan sonraki ilk bakımda tavsiyelerin de üzerine yaşadığım ilde hatrı sayılır bir özel opel servisine gittim. Patron olan usta, dedikleri gibi gayet ilgili, işinin de ehli biri çıktı ancak maalesef yoğunluktan dolayı ilgisi sadece arıza tespiti bitene kadar sürdü. Sonrasında resmen adamın peşinden koştuk. Yakaladın, yakaladın. Değilse adamı bulup da aracının başına getirmek mümkün değildi. Patron usta, arıza tespitinden sonra işi diğer elemanlara bırakıyor. Diğer elemanlar, çalışma disiplinleri ise malum. İnsanı kanser eden cinsten. Ustalık , işçilik bildikleri yok. Ezbere iş yapıyorlar. Getir parçayı, ezbere bildiği işlemi yapıp değiştirsin. Ufak bi şey çıksa olağanüstü, mümkün değil çıkamıyor çoğu işin içinden. Bir iki tane daha iyi olanın da havasından geçilmiyor. Ben bu serviste ilk bakımımda neredeyse bütün fren parçalarını yenilettim, baskı balata değiştirdim falan. Tabi bütün ilgisizliğe ve disiplinsizliğe rağmen yine de sadece km teli ile kurtardım. Şanzımanı indirirken özellikle ''teli sıkıştırıyorsunuz dikkat edin.'' diye uyarmama rağmen dikkat etmediler. ve iş bitip çıktıktan sonra telim yolda 80km'ye gelince koptu. Tabi bu arada haliyle yüklü bir bakım faturası gelmişti. Onun tartışmasına bir de tel koptuktan sonra dönüp yaptığımız tel tartışması bindi. o teli orijinali ile değişti ama 3 ay sonra anlamsız bi şekilde 0/40 arası uğultu yapmaya başladı. Bunu da o serviste kimse bulamadı, yine biraderle biz bulduk. Onlara kalsa şanzıman, diferansiyelde ne kadar bilye varsa değişecekti. Sonra telin değişimini talep ettim. Ellerinde yoktu, isteyelim dediler. 3 gün sonra gittim. Parçacı arkadaş bana elindeki yan sanayi , son derece adice duran teli itelemeye çalıştı. Ambalajı falan söküp gelmiş. Tabi aydık işi. Patrona durumu anlattım, meğer parçacı teli hiç istememiş. Sonra patronla beraber tekrar istettik. Bir hafta sonra gittim, taktırdım. (Tabi, bu arada da gittim geldiğim dedim yol maalesef git gel 160 km. )Tel, çok şükür sonradan problem çıkarmadı. Ama o ilk bakımda yaptıkları işlerden biri olan karter contası değişimi, bir sene sonra tekrar aynı hatayı yaptı. Ve bu servisle ilk yaptığı işlerden dolayı birçok maceram oldu. Hepsinin de geri dönüşünü aldıktan sonra servisi haliyle bıraktım. Ama patronlarına da içimdeki her şeyi döktüm. Bu elemanlarla sen dünyanın en iyi ustası da olsan bir şey kazanamazsın, dedim.

Demem o ki büyük bir özel servis de en az yetkili kadar tehlikeli maddi yönden. Bana bunu kendileri de dedi. Biz burada 25 kişi çalıştırıyoruz hocam, mecburen fiyatlar da böyle oluyor, dediler. Bir özel serviste ne kadar çok işçi çalışırsa fiyatlar da o kadar artıyor. Normal bir ustaya gideyim deseniz, herkes anlamıyor. Triger değişimim geldi. Geçen ay birinin tavsiyesi ile her türlü araca bakan bi ustaya gittim. Triger değişecez dedim. Hallederiz, parçayı al gel hocam, dedi. Devirdaim değişmeyecek miyiz dedim. Yok hocam gerek yok dedi. Yani bi kontrol ederiz ama garanti olsun değiştirelim hocam falan yok. O zor yerde, değişirsek biraz daha fark alırım dedi :) uzaklaştım hızla.

Başka bir sorun da maalesef ustalarımızla olan iletişim sorunu. Kimisinin ağzından laf alınmıyor, kimisinin havasından geçilmiyor. Dolayısıyla işinde gerçekten iyi olan, ezbere iş yapmayan ve iletişim kurulabilen usta ve servisler maalesef kolay bulunmuyor. Tekrar geçmiş olsun.
 

bamsıbeyrek

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
6 Haz 2014
Mesajlar
52
Tepki puanı
0
Puanları
0
Siteyi ziyaret et
Aynı fare muhabbeti bende iki defa olmuştu.Birincisinde araç hiç lpg geçmiyordu bende zaten kış diye benzinde kullanıyordum. Götürdüm İst. Avr. Tuğra Otogaza( Landirenzo Bayii) PC takınca geçişler normal kendi kendine geçmiyor. Çözüm komple sistem sökülüp bakılacak dedi maliyeti araç bir gün burda kalacak 600 TL de masrafı olur dedi. Yaptırmadım araştırdım Elazığ' da taktirdiğim yer yardımcı oldu Landirenzo' nun Distribütörüne anlattım olayı Kartal daki yerlerine çağırdılar yanlış olmasın 16-17 dk sürmedi farenin yediği kabloyu tespit edip değiştirdiler bakımını yaptılar ufak bi meblağ ile işimi gördüler sağolsunlar.
İkincisi EGR kablosuydu sanırım araba marş alıyor ama çalışmıyordu gaz pompalayarak zorla çalıştırdım arıza lambası yanıyordu götürdüm usta arabanın motorundaki çamurlu ayak izinden( fare çamur etmiş birde) fare bir yerleri yemiş dedi buldu yalnız o kablo sıradan bi kablo değildi kalındı nasıl kemirdi anlamadım yenisi 250 civarı dediler usta onu lehimledi sonra dışına bi plastik malzeme sarıp onu ısıtıp lehimi kapladı tamam dedi. Onu da makul bi fiyata halletmiş olduk çok şükür. Herkese düşük maliyetli kesin çözümler nasip olur inşallah... Araba vectra 1.6
 

onur_ant

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
Katılım
11 Eyl 2014
Mesajlar
67
Tepki puanı
0
Puanları
0
Yaş
37
Siteyi ziyaret et
senin için üzüldüm kardeş.bende eski sanayideki optek opel servisine gidiyordum senin dediğin opay opel servisinden farkı yok.
antalyada ki tüm opelcilere gittim.yemiyorsun içmiyorsun arabanın sorunu çözülsün diyorsun tüm paranı veriyosun aynı sorun 2 gün sonra tekrar çıkıyor.
artık arabaya binince dua ediyorum arıza yapmasın diye.çünkü götürecek tamirci yok.
bilgi için sağol opay servise gitmem arkadaşlarımada söylerim gitmesinler.
 
Üst