önerilerinizi bekliyorum !!! acil ....

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan alban79
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

alban79

Kayıtlı Kullanıcı
Bilgi Girilmemiş
bundan 3-4 ay önce aracımla seyir halinde giderken cır cır cır sesler gelmeye başladı.bende yetkili servise gittim.(opel odak) aracın ön fren balatalarının bittiğini sölediler ve değiştirdiler.ses kesildimi diye soracaksınız..hayır kesilmedi ve ben yine servise gittim,sesin devam ettiğini söyledim.ustayla teste çıktık.zaten 1 .dakkada ses kendini belli etti ve usta,bu sesin balatadan geldiğini yeni takılmış balatanın ses yapabileceğini söyledi.balatayı söküp temzilediler tekrar taktılar.sonuç mu? ses halen gelmekte :((( koskoca yetkili servis o sese teşhis koyamadı.ve ben bu hafta arabayı götürüp kapılarının önüne bırakıcam.siz olsaydınız ne yapardınız?önce izmirdeki merkezi arayıp servisi şikayet mi edeyim yoksa önce servise götürüp hesapmı sormalıyım?sonuçta boşu boşuna değişen bi fren balatası ve ödenmiş 150 ytl var ortada.önerilerinizi bekliyorum arkadaşlar...

balatayı değiştiren yere götürüp hesap sor bence!

ArkadaŞim Önce GeÇmİŞ Olsun
Orjİnal Balatalari Taktirdin Mi BÖyle OluyormuŞ. Benİmde Balatalar BİtmİŞtİ Ustam Ses İstemİyorsan Yan Sanyİsİnİ TakicaĞiz DemİŞtİ Ordan Hatirliyortum
Vallahİ Yetkİlİ Servİsle İŞİn Zor SÜreklİ Gİt-gel Yaparsin Bu YÜzden Sen İzmİr'İ Ara Parca Garantİsİnden Şansini Dene

kesin balatadansa lukas balata kullan derim servis gm takıyor ve bence hiç iyi degil bende bu sorunu yaşadım balataları degiştirince düzeldi hee bide diskler ne durumda oda önemli..

Yeni balata ses yapıyor. Başıma geldi. Fren yapınca ıslık sesi geliyor.
Bu ses yeni balatada bir de bitmiş balatada duyulur.
Yinede uzmanlar daha iyi bilir.

arkadaşlar, dikkat ederseniz arkadaş sorunu balataları değişmeden önce yaşamış, ve değiştirmiş ama sorun devam etmiş. ve frene basınca geliyor demiyor. balatalardan değil bu.

sorun balatadan olsaydı ses çoktan kesilirdi,çünkü defalarca söküp taktılar.

arkadaşlar,bugün ses problemiyle ilgili opel odağa gittim.ustayla teste çıktık.biraz turladıktan sonra sesin kaynağını çözdük.yeni takılan ön fren balataları içerdiği toz bakır maddesi sert olduğundan,diskle temas ettiğinde bu sesi çıkarıyomuş.sonuç olarak bu sesin çözümü yokmuş.bir dahaki balata değişiminde diskler de değiştiğinde ses azalırmış.

dostlarım balata hususunda size bir önerim olacak. yetkili servisin takmış olduğu gm balata aslında lucas zaten. yani opel lucas'a ürettiriyor.ben aracımın garantisi bittikten sonra özel servis arkadaşım var ona gitmeye başladım.ben bu tür sorunları artık yaşamıyorum. raicam marka balata var. piyasam malı hemde garantisi var.ama yekili serviste değişen hiçbir malzemenin garantisi yok sakın unutmayın. diskleri de alman malı meyle kullanıyoruz.bende corsca c 1.3 cdti var. ben şirket işlerimde kullanıyorum ve ayda 15.000 km yapıyorum.iyi bir özel servis bulun. bence sorunlarınızda daha fazla çözüme ulaşacaksınız. aracınızla iyi seyirler.

aynı sorun bendede vardı. diskleri lucas marka maslaktaki bir opel parçacıdan aldım ikisine 65 ytl verdim..balatalarada 30 civarı bişiler verdimdi ..şuan süper ve de sessiz

Geri